Tarihi Ani Harabeleri'ne Giden Karayolu Ağaçlandırılıyor - Son Dakika
Güncel

Tarihi Ani Harabeleri'ne Giden Karayolu Ağaçlandırılıyor

Tarihi Ani Harabeleri\'ne Giden Karayolu Ağaçlandırılıyor

Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Kars ile Ani harabeleri arasındaki 44 kilometrelik karayoluna çift taraflı 5'er metre ara ile ağaç dikiliyor.

09.11.2015 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Kars ile Ani harabeleri arasındaki 44 kilometrelik karayoluna çift taraflı 5'er metre ara ile ağaç dikiliyor.

Türkiye- Ermenistan sınırını çizen Arpaçay nehri kenarındaki tarihi Ani antik kentine ulaşımı kolaylaştırmak için önce yol genişletme çalışması yapıldı. Ardından yol kenarlarına ağaç dikilmeye başlandı. Ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceleyen Orman İşletme Müdürü İbrahim Tanış, 5 metre arayla dikilen sarıçam fidanlarını, 30 kişilik personelin toprakla buluşturulduğunu söyledi. Ani karayolunun Kars için çok önemli olduğuna dikkati çeken İbrahim Tanış şunları söyledi:

"Kars'ın en önemli turistik merkezlerinden biri olan Ani Ören Yeri yolunu daha önce ağaçlandırdık. Fakat köylülerin ve çevrede bulunan vatandaşların dikkatsizliği sonucunda hayvanların istilasına uğradı ve dolayısıyla istenilen seviyelere ulaşılamadı. Biz yeniden daha büyük boy fidanları dikerek, ferdi olarak koruma altına alacağız. Yola dikilen fidanlar yapraklı fidan ve sarıçam olmak üzere 2 türden oluşuyor. Güzergaha 4 bini yapraklı, 4 bin de sarıçam olmak üzere toplamda 8 bin boylu fidan dikeceğiz. Kars'ta şimdiye kadar 1 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Sonbahar dikimleri Kars için oldukça önemli." - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarihi Ani Harabeleri'ne Giden Karayolu Ağaçlandırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement