Tarih Yerinde Tanıtılıyor - Son Dakika
Yerel

Tarih Yerinde Tanıtılıyor

Tarih Yerinde Tanıtılıyor

AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanlığı, kültür etkinlikleri kapsamında mahallelerdeki kadınlara kentin tarihini yerinde tanıtıyor.

24.07.2014 23:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanlığı, kültür etkinlikleri kapsamında mahallelerdeki kadınlara kentin tarihini yerinde tanıtıyor.

Kütahya Belediyesi'nin özel gezi otobüsü ile mahallerden alınan kadınlar, kent merkezindeki tarihi camilere ve türbelere getirilerek, uzman rehberler eşliğinde tarihi mekanları tanıtılıyor.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, son bir hafta içerisinde Evliya Çelebi, Mehmet Akif Ersoy, Vefa ve Akkent mahaellerinde oturan yaklaşık 200 bayana Ulu, Dönenler, Sadettin ve İshak Fakih camileri ile Ergun Çelebi Hazretleri, İshak Fakih Hazretleri, Ahteri Hazretleri, Şeyh Salih Efendi Hazretleri, Şeyh Mehmet Efendi Hazretleri ve Şeyh Seyyit Nurettin Efendi Hazretleri'nin kabirlerinin ziyaret ettirilerek bilgiler sunulduğunu kaydetti.

Erenler, "AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı olarak, kültür etkinlikleri kapsamında, Kütahya'nın tarihi kültürel mirasını tekrar gün yüzüne çıkartmak için kültür etkinlikleri başlattık. Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu'nun da desteğiyle başlattığımız etkinlik ilgi görüyor.Kütahya tarih bakımından evliyalarıyla camileriyle ve kültür kodularıyla çok zengin. Mahallelerimizde tarihi Ulu Camii'ne hiç gelmeyen kadınlarımız var. Amacımız Kütahya'nın tarihini kadınlarımıza tanıtmak. Bu etkinliğimiz Ramazan ayından sonra haftanın belirli günlerinde devam edecek" diye konuştu.

Bayanlar, AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanlığı'na kültür etkinliklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Özel gezi otobüsü ile mahallerden alınan kadınlar, ziyaret sonrası tekrar mahallerine kadar geri götürülüyor.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarih Yerinde Tanıtılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement