Tarhan Erdem: Bu Hesaba Göre AK Parti'nin Oy Oranı Düşecek - Son Dakika
Güncel

Tarhan Erdem: Bu Hesaba Göre AK Parti'nin Oy Oranı Düşecek

Tarhan Erdem: Bu Hesaba Göre AK Parti\'nin Oy Oranı Düşecek

KONDA Araştırma Şirketi kurucusu ve Radikal yazarı Tarhan Erdem, elindeki grafikten yola çıkarak ekonomik göstergelerin seçim sonuçlarını belirlediğini söyledi.

06.05.2015 08:59  Güncelleme: 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KONDA Araştırma Şirketi kurucusu ve Radikal yazarı Tarhan Erdem, bugünkü yazısında ekonomik göstergelere dayandırarak köşesinde yayınladığı çizelgeyle 7 Haziran'da AK Parti oy oranının düşeceğini yazdı.

Grafiktekki çubukların AK Parti'nin oy oranıyla paralellik gösterdiğini savunan Erdem, şu ifadelere yer verdi: "Grafikteki çubuklar seçim yıllarında AK Parti'nin aldığı or oranını, düz çizgi de Gayri Safi Hasılanın değişim oranını yüzde olarak gösteriyor. Örneğin 2009 büyüme oranı (-2,1), AK Parti'nin yerel seçimde aldığı oy oranı da % 38.8."

İşte Tarhan Erdem'in kaleme aldığı yazının ilgili kısmı;

Ekonomi hocası dostum, 2002'den bu yana AK Parti'nin seçimlerdeki oy oranları ile ülkemiz yıllık büyüme sayılarını gösteren bir grafik gönderdi.

Grafikteki çubuklar seçim yıllarında AK Parti'nin aldığı or oranını, düz çizgi de Gayri Safi Hasılanın değişim oranını yüzde olarak gösteriyor. Örneğin 2009 büyüme oranı (-2,1), AK Parti'nin yerel seçimde aldığı oy oranı da % 38.8. Grafikten, 2015 kısmını kaldırarak elde ettiğim grafiği aşağıya koydum.

Ben, grafiği gönderen Hoca'nın babasının arkadaşıyım; zeki, bilgiye doymaz ve latifeyi seven bir kişiydi rahmetli. Dostumun oğlu Hoca'nın, "uğraşıp duruyorsunuz, sonuç ortada" demek istediğini sanıyorum.

Gerçekten büyüme yüzdesini grafiğe koyar ve çizgiyi uzatırsanız, AK Parti'nin hangi yüzde etrafında olacağı görülüyor. Büyüme oranı düştüğü için, oy oranı da düşecek Hoca'ya göre.

"BU ÇALIŞMALARI İKTİDAR DA YAPMIŞTIR"

Ekonomi ile iktidar partilerinin oy oranları arasında sıkı bağlar olduğu üzerinde çalışan öğretim üyelerinin bulunduğunu biliyorum; bu seçim için de benzer çalışmalar mutlaka yapmışlardır. Bu çalışmaların hepsinin, ekonomi-iktidar oyu oranı bağı nedeniyle 7 Haziran'da AK Parti oy oranının düşeceği sonucuna ulaştıklarını sanıyorum.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Tarhan Erdem: Bu Hesaba Göre AK Parti'nin Oy Oranı Düşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (37)

  • adanalı: ak partiliyik yine birinciyik 83 13 Yanıtla
  • inadına akp: İstediğiniz kadar yirtinin akp ula. Calsa da yese de. Kutuyla da goturse akp ulaaaaa. 84 10 Yanıtla
  • vatan sever: AKP bitti artik. 17 59 Yanıtla
  • Edi: Inadına ak parti 46 14 Yanıtla
  • erdal yenen: Agzin bal yesin hoca insallah 7 haziran da dahada oy duser:Amin diyen dostlarim begensin 29 6 Yanıtla
  • reis: akp sayesinde tlf la yorum yapıyosun bide laf sölüyosun ayıp . oylar ak partiye 8 25 Yanıtla
  • Bonjour: Yüzde 40 çepte ülke yansin bitsin ne olursa olsun bu millet değişmez ..adami utanmadan peygamber ilan ettiler ..islam da yasaktir böyle düsünmek 26 4 Yanıtla
  • Cemilaycan: UYANIN HER KONUDA ÜLKE PATİNAJ TAPIYOR BU BUNLARA LAYIK DEĞIL IZ GELECEĞI ÇOCUKLARIMIZI VE TORUNLARIMIZI DÜŞÜNELIM VE DEMOKRASI MEDENIYET VADADEN CHP DIYELIM... 17 6 Yanıtla
  • laz: doğru tespit,yeter artıkkkkkkkkkkk 16 3 Yanıtla
  • Hadi ordan: Önemli olan halkın hesabı, siz daha çoook hesap yaparsınız. Algı operasyonlarına siz devam edin. Kim ne derse desin AKP tek başına yine iktidar. Din düşmanları ve satılmışlar asla iktidar olamayacak bu ülkede. 5 13 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Selektör yapanların cezası iptal edildi
    21:10 Selektör yapanların cezası iptal edildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, selektör ile radar uyarısı yapan sürücülere verilen cezaların iptal edildiğini açıkladı. Bayram yoğunluğu nedeniyle yapılan denetimlerde aşırı hızın önemli bir sorun olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, vatandaşlara selektör yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

  • Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı
    21:09 Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı

    Hacı adayları 60 yaşındaki Boşnak Adem Aljic ile Arnavut kökenli Kuzey Makedonyalı 57 yaşındaki Qamuran Hirda, 1 Nisan'da Üsküp'ten yola çıkarak Konya'ya ulaştı. 16 gündür pedal çeviren bisikletçiler, yaklaşık 1600 kilometre yol katetti. Gaziantep'ten sonra Mekke'ye gitmek için bisikletleriyle Ürdün'e geçmeyi planlıyorlar.

  • Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor
    21:09 Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor

    Mercedes'in elektrikli G-Serisi, Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Araç, su geçirmez bataryasıyla dikkat çekiyor ve yüksek performans sunuyor. Mercedes'in elektrikli araç yatırımlarını artırmasıyla birlikte, yeni modellerin satış başarısı merak ediliyor.

  • X Artık Ücretli Oluyor!
    21:09 X Artık Ücretli Oluyor!

    Popüler sosyal medya platformu X, yeni kullanıcılarından temel etkileşimler için ücret talep edeceğini duyurdu. Kullanıcılar artık paylaşım yapmak, yanıt vermek, beğeni ve kaydetme işlemleri için 1 dolar ödemek zorunda kalacaklar. Bu karar, şirketin bot hesapları engelleme amacıyla aldığı bir önlem olarak açıklandı. Ancak kullanıcılar arasında bu ücretlendirme modeli tartışmalara neden oldu.

  • Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi
    21:08 Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi

    Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, bugün yapılan toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasının uygun olduğunu belirtti. Koç, TFF'nin seçimi öne almaması durumunda yeterli imza sayısının birkaç gün içinde tamamlanacağını söyledi. Kulüpler Birliği Vakfı, seçim tarihinin değiştirilmesini tek gündem maddesi olarak görüyor ve seçimin en kısa sürede yapılması gerektiğini vurguluyor.

  • Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi
    21:04 Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi

    Çorum'un Ortaköy ilçesinde bulunan ve yaklaşık 600 dönüm araziyi sulayan kanal, belediye ekipleri tarafından temizlendi. Öz Çayı'ndan ayrılan kanallardan Tepelerarası mevkisindeki araziye su taşıyan kanal, bölgedeki vatandaşların talebi üzerine temizlik çalışması yapıldı. Belediye işçileri, erken saatlerde bölgeye giderek kazma, kürek ve bel gibi aletler kullanarak 4 kilometre uzunluğundaki kanalı temizledi. Kanalın tarımsal üretim açısından önemli olduğunu belirten belediye çalışanları, çevre faktörlerinden kaynaklanan tıkanıklıkların giderildiğini ve suyun akışkanlığının artırıldığını ifade etti.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi
    21:03 İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi. Başkan Cemil Tugay başkanlığındaki oturumda, komisyonlarda görev alacak isimler belirlendi ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün su tarifelerinde indirim yapılması önerisi karara bağlandı. Ayrıca, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın yeniden kurulması önerisi görüşüldü ve 2023 denetim komisyon raporu okundu.

  • Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi
    20:59 Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi

    Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Göstericiler, Almanya'nın Filistin Kongresi'ni sonlandırmasına tepki gösterdi.


Advertisement