Tapu-Kadastro'da 100 Yıllık Kabus Bitiyor - Son Dakika
Güncel

Tapu-Kadastro'da 100 Yıllık Kabus Bitiyor

Tapu-Kadastro\'da 100 Yıllık Kabus Bitiyor

Yaklaşık 20 bin civarında çalışanı bulunan Tapu-Kadastro çalışanlarının yıllardır beklediği düzenleme Meclis'e sunulacak.

14.04.2014 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Bayındır Memur-Sen ile Ağustos 2013'te yaptığı toplu sözleşmede Tapu-Kadastro çalışanlarının görevi esnasında yaptığı hataların sonradan tespiti durumunda nesle rücu etmesi problemini çözmeyi kabul etmişti.

Bu konu ile ilgili çalışma başlatan bakanlığın 3 konu üzerinde durduğu öğrenildi. Bakanlıktan alınan bilgilere göre; çalışmada, 'Tapu –Kadastro çalışanlarının, Medeni Kanun 1007. maddesinde belirtilen sınırsız sorumluluğunun, emeklilik veya ölümle sonlandırılması veya belirlenebilecek bir zaman aşımına tabi tutulması, yapılan işlemlerin oluşturulacak bir fon tarafından karşılanması, bu fon kurum tarafından oluşturulacak ve tapu işlemlerden alınan paylardan karşılanması, yapılan işlemlerin mesleki sorumluluk sigortası kapsamına dahil edilmesi' önerileri üzerinde durduğu belirtildi.

YILLARDIR BEKLENEN DÜZENLEME MECLİS'E SUNULACAK

Bakanlık, bu önerilerden birini düzenlemeye tabi tutacak ve yaklaşık 20 bin civarında çalışanı bulunan Tapu-Kadastro çalışanlarının yıllardır beklediği düzenleme Meclis'e sunulacak.

BU DURUM ÇALIŞANLARI İLGİLENDİRDİĞİ KADAR VATANDAŞI DA İLGİLENDİRİYOR

Çalışmayı değerlendiren Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Abdülhadi Karasapan, bir tapu çalışanının yıllar önce yaptığı bir işlemden, emekli dahi veya vefat etmiş olsa da torunlarına rucü eden bu yasanın değiştirilmesi yönünde yıllardır mücadele verdiklerini belirterek, Ağustos 2013 toplu sözleşme masasında yetkili sendika olarak hükümete taleplerini kabul ettirdiklerini söyledi. Karasapan, işin aslına bakarsak bu durum çalışanları olduğu kadar vatandaşı da ilgilendiriyor. Vatandaşta yapılan bir hatadan dolayı40 yıl- 50 yıl önceki memuru aramak zorunda kalıyor dedi.

"YASAL DÜZENLEMEYİ MECLİS'E SUNMADAN DA GÖRÜŞMELER YAPILACAK

Sendikanın hükümete bazı önerilerde bulunduğunu ifade eden Karasapan, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve diğer ilgili kurum yetkililerine yapılan ziyaretlerde, tekliflerimize sıcak baktıkları tarafımıza anlatıldı. En kısa sürede yapılacak yasal düzenlemeyi Meclis'e sunmadan önce de görüşmeler yapılacak." diye konuştu.

MEDENİ KANUNUN 1007. MADDESİ NEDİR?

Madde, tapu çalışanlarının sorumluluklarını ve devletin sorumlu olduğu alanları düzenliyor. Maddede, "Tapu sicilinin tutulmasından doğan bütün zararlardan Devlet sorumludur. Devlet, zararın doğmasında kusuru bulunan görevlilere rücu eder. Devletin sorumluluğuna ilişkin davalar, tapu sicilinin bulunduğu yer mahkemesinde görülür." deniliyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Tapu-Kadastro'da 100 Yıllık Kabus Bitiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • HAKAN TARTAR: MEMURLUK HER ALANDA KISITLANMALI DEVLET MEMURLUKTA AZALTMAYA GİTMELİDİR ARTIK DÜNYANIN HİÇ BİR ÜLKESİNDE OLMAYAN KADAR MEMUR HANTALLIGI VAR MEMUR SAYISI EN AZ BEŞ KAT AŞAGIYA ÇEKİLEBİLİNİR HÜKÜMET DÜŞÜNMELİ MUTLAKA VE HÜKÜMETİN YAPACAĞI EN BÜYÜK İYİLİK OLUR BU DEVLETE 4 1 Yanıtla
  • onur-0693: tapu memurlarına çözüm bulana kadar hükümet paylaşılmayan sürümcemede kalan devleti vergiden zarar ettiren sistemi çözsün öleni hemen tapudan düşürsünmiras malı da pay etsin 1 0 Yanıtla
  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement