Tanrıverdi, Paralel Yapıyı İşaret Etti - Son Dakika
Politika

Tanrıverdi, Paralel Yapıyı İşaret Etti

Tanrıverdi, Paralel Yapıyı İşaret Etti

Manisa'da, seçim sonuçlarının askıya çıkmasının ardından AK Parti Manisa İl Teşkilatı bir toplantı düzenledi.

01.04.2014 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da, seçim sonuçlarının askıya çıkmasının ardından AK Parti Manisa İl Teşkilatı bir toplantı düzenledi.

Manisa'da seçim sonuçları askıya çıktı. Manisa İl Seçim Kurulu'nda askıya çıkan yerel seçim sonuçlarına göre Milliyetçi Hareket Partisi'nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün 354 bin 933, AK Parti'nin Büyükşehir belediye Başkan adayı ve milletvekili Hüseyin Tanrıverdi 324 bin 702, CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve milletvekili Özgür Özel de 161 bin 766 oy aldı. Merkez Yunus Emre İlçesinde AK Parti adayı Mehmet Çerçi, Şehzadeler ilçesinde AK Parti'den aday gösterilen Ömer Faruk Çelik'in başkanlığı kesinlik kazandı. Oyların askıya asılmasının ardından Şehzadeler Belediyesi için MHP tarafından oylara itiraz edildiği öğrenildi.

AK PARTİ'DEN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Seçim sonuçlarının askıya asılmasının ardından AK Parti Manisa İl Başkanlığı toplantı düzenledi. Toplantıya AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Recai Berber, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş, ilçe belediye başkanları, başkan adayları ve partililer katıldı. Toplantıda seçim sonuçlarını değerlendiren AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, partisinin Türkiye genelinde yüzde 45 oy aldığını söyledi. Baybatur, 2009 yerel seçimlerinde partilerinin 9 ilçeyi kazandığını belirterek, "2014 yerel seçimlerinde 17 ilçe belediyesinden 11'ini partimiz kazanmıştır. Yani ilçe belediye başkanlığı sayımızı artırmış durumdayız. Ayrıca resmi olmayan sonuçlara göre 87 kişilik büyükşehir belediye meclisinde oy dağılımına göre 48'i AK Parti, 32'si MHP ve 7'si CHP'den oluşmaktadır. Yani görülüyor ki halkımız belediye başkanlığı yerine, belediyenin denetim yetkisini bize vermiştir. Büyükşehir belediye meclisinde denetimi bize teslim etmiştir. Milletimizin iradesine ve tercihine saygımız sonsuzdur. Manisa halkından gereken mesajı aldık. Artık önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere bakacağız."

PARALEL YAPIYI HATIRLATTI

AK Parti Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa'da CHP ve MHP'nin birlikte hareket ettiğini iddia etti.

Seçim sonuçlarıyla ilgili paralel yapıyı işaret eden Tanrıverdi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'deki gizli oyunlar Manisa'da da oynanmıştır. MHP ve CHP birlikte hareket etmiştir. Tercihleri böyle olmuştur. Ama dikkat edilecek noktalar var. Bunlardan birincisi bu seçimde geçersiz oy çok fazladır. 2009 yerel seçimlerinde geçersiz oy 19 bin 694 iken, 2014 yerel seçimlerinde bu sayı 41 bin 680'e yükselmiştir. 2011 genel seçimlerinde ise geçersiz oy 19 bin 444'tür. Bu konuda partimizin avukatları aracılığıyla gerekli itirazları yaptık ve hukuksal mücadelemiz sürecektir. Ayrıca partimizi yıpratmaya çalışan paralel yapı ve gizli aktörler seçim boyunca sandıklara, tutanakları ve sandıklara müdahale etmiştir. Sandıklara ve halkımızın seçme hakkına yapılan müdahaleler demokrasiye yapılan bir suikasttir."

Seçimlere gölge düştüğünü anlatan Tanrıverdi, sözlerini şöyle tamamladı: "Bunlarla ilgili gerekli tespit yapılmıştır. İlgili makamlara şikayetlerimizi yaptık. Oy çuvallarını ağzı kapanmadan, mühürlenmeden, resmi görevlilerin nezaretinde olmadan ilçe seçim kuruluna götürüldüğü tespit edilmiştir. Sandık sonuçlarının birleştirme tutanaklarında değiştirildiği görülmüştür. Bununla ilgili elimizde belge ve bilgi vardır. Mesela bir sandıkta AK Parti'nin oyu yüzde 31 olarak geçmişken bu birleştirme tutanağına 0 olarak geçmiştir. Bu konuda gereken her türlü yasal işlem yapılacaktır. Partimizin avukatları ve biz gerekli incelemeyi yapıyoruz."

Konuşmaların ardından AK Parti Manisa Teşkilatı'nda kazanan ilçe belediye başkan adayları ve kaybeden ilçe belediye başkan adayları milletvekilleriyle birlikte basına kapalı değerlendirme toplantısı yaptı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Tanrıverdi, Paralel Yapıyı İşaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.


Advertisement