Taner Yıldız: Elektrik Verilmeyen Yer Kalmadı - Son Dakika
Ekonomi

Taner Yıldız: Elektrik Verilmeyen Yer Kalmadı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik kesintileriyle ilgili yaptığı son açıklamada "Elektrik verilmeyen yer kalmadı." dedi.

31.03.2015 21:24  Güncelleme: 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Taner Yıldız, Slovakya'daki temasları sırasında, Türkiye'deki elektrik kesintilerine ilişkin soruları yanıtladı.

"ENERJİ VERİLMEYEN YER KALMADI"

İşte Bakan Taner Yıldız'ın yaptığı açıklamalardan satırbaşları:

"Bu gece de olmak üzere tamamen bu iş üzerine yoğunlaşacağız. Bunun sebebini net olarak bilmemiz lazım. Enerji arzında sıkıntı yok, sebebi bulmaya çalışıyoruz. Şu anda enerji verilmeyen yer kalmadı" dedi.

"KONUYU SAPTIRMAMAK LAZIM"

Kesintilerin Türkiye'nin enerji ihtiyacından kaynaklanan bir problem olmadığını vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu: "Enerji ihtiyacı ile, enerji arzı ile alakalı bir sıkıntı yok. O anda, arızanın olduğu zamanda da enerji vardı. Şu anda da var. 32 bin 33 bin megavatlar civarında şu anda pik noktası. Türkiye'nin 43 binler civarındaki pik durumda, yani en yüksek çektiği durumda bile enerji verebilecek kadar santrali var. Kurulu gücü 70 bin megavatlara geldi. Yani konuyu saptırmamak lazım."

"REHİNE KRİZİYLE İLGİSİ YOK"

Elektrik kesintisi ile İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde savcının rehin alınması arasında ilişki olmadığını vurgulayan Yıldız, "Özellikle adliyedeki olayla bağlantı kurmak isteyenlerin de yanlış bir yolda olduğunu söylemem lazım. Arkadaşlarımdan bilgi aldım, o konuyla uzaktan yakından bir ilgisi yok" diye konuştu.

"ENERJİ KALİTEMİZ AÇISINDA BİR SIKINTIMIZ YOK"

Temaslarını yarıda keserek Türkiye'ye döneceğini belirten Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz Avrupa Birliği üyesi ülkelerle senkron çalışan bir ülkeyiz. Bu manada, enerji kalitemiz açısından da bir sıkıntımız yok. Bu arıza mıdır başka bir şey midir onu inşallah yarın, bu gece de yapacağımız toplantılardan sonra açıklığa kavuşturmaya çalışacağız."



Taner Yıldız: Elektrik Verilmeyen Yer Kalmadı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Taner Yıldız: Elektrik Verilmeyen Yer Kalmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (53)

  • erdem sabri: allah belanı versin senin dalkavuk yalaka zam bakanı 21 . asırda 1 gün ülke elektriksiz kaldı işte bu sizin yeni türkiyeniz ülke perişan oldu bitirdiniz ülkeyi, ama sizde bittiniz 17 38 Yanıtla
  • hakan batar: kafanıza tas dusse akp den bıleceksınız ulan gerızekalılar 5 dkk dusunun bır ulkenın elektrıgı kesılıyosa bunu kım hangı sekılde yapar akp boyle bıseyden nasıl etkılenır devletınıze sahıp cıkacanıza habıre veryansın sızın gıbı ahmaklar oldukca bu mıllet daha cok devlet kurar 11 30 Yanıtla
  • SOS: Dünyanın hiç bir yerinde aynı anda tüm şehirlerinde elektrik kesilmez kokusu çıkar yakında bakalım ne 39 1 Yanıtla
  • sivaslı: Ampul patladı 29 8 Yanıtla
  • ahmettt: ne zaman ıstıfa edıyorsun bıraz utan yaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 27 8 Yanıtla
  • sivaslı: Ampul patladı 22 7 Yanıtla
  • kadıoğlu: Bunlarin hepsi yalancı hastası olanvar makinalara bağlı yaşayan insanlarvar engelli kardeşlerimizvar insanlarımızvar ben şuan maltepeden yazıyorum askerlik şubesinin sokagindan yok kardeşim elektirik filanyok bugün kaç insan öldü kaç insan sakat kaldı bu türkiyemde bu veballere verenler nasıl gezapig verecek allah yardımcımız olsun. 12 15 Yanıtla
  • mustafa atmanoglu: Erdogan herseye bir sozunuz var bu nada bir el atsana cumhurun reisi mis 13 11 Yanıtla
  • Murat: Bu adamlar nakadar yalancı kedıler iş başında secıme hazırlık 19 4 Yanıtla
  • BIBERON: Mardin derikte daha yok yalaninini sevsinler karanlikta oturuyoruz 13 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement