Tandır Kavgası Cinayeti Sanıklarına Ömürboyu Hapis İstemi - Son Dakika
Güncel

Tandır Kavgası Cinayeti Sanıklarına Ömürboyu Hapis İstemi

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 48 yaşındaki Hasan Çapkın'ın tandır tartışması nedeniyle sopayla dövülerek öldürülmesi olayında, 6 sanık hakkında ömür boyu hapis cezası istendi.

28.05.2015 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 48 yaşındaki Hasan Çapkın'ın tandır tartışması nedeniyle sopayla dövülerek öldürülmesi olayında, 6 sanık hakkında ömür boyu hapis cezası istendi.

Silvan İlçesi Karahacı Köyü'nde geçen Aralık ayında meydana gelen olayda, evli ve 5 çocuk babası Hasan Çapkın, evinin önünde tandır yaptırtığı için tartıştığı amcası Abdülhalim Çapkın ve çocukları tarafından sopalarla dövülerek öldürüldü. Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, öldürülen Hasan Çapkın'ın amcaları Abdülhalim, Ferit ve Hanifi Çapkın ile çocukları Übeyit, Tacettin ve Hamza Çapkın tutuklandı. Olayı soruşturan savcılık, 6 şüpheli hakkında 'Kasten öldürme' ve 'Yaralama' suçundan birer kez ömür boyu ve 7'şer yıl hapis istemiyle iddianame hazırladı.

'TANDIR YERİNİ BABAM BANA BIRAKMIŞTI'

İddianamenin kabulünün ardından sanıklardan Hamza, Ferit ve Hanifi Çapkın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Abdulhalim, Übeyit ve Tacettin Çapkın'ın tutuklu yargılanmalarına 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. İlk duruşmada ifadesi alınan tutuksuz sanık Ferit Çapkın olay günü köyde olmadığını belirterek, "Tandır yapılan yeri babam sözlü beyanı ile bana bıraktı. O yüzden tandırı oraya yaptım. Ama onlar akşam tandırı yıkmışlar. Bugüne kadar hep sulh için uğraştık ve görüşmeler sürüyordu. Tandır yapılan yerde onların herhangi bir mülkiyeti yoktu" dedi.

'KENDİMİ KORUMAK İÇİN TAŞ ATTIM'

Dedelerden kalma arazi yüzünden problemler yaşadıklarını belirten tutuklu sanık Übeyit Çapkın ise savunmasında şunları söyledi:

"Olaydan önce tandır kurmuştuk. Bu yer dedemizden kalmıştı. Buranın uygun olmadığını söyleyip tandırı yıktılar. Olay günü sesler duyduğumda karşı tarafın elinde bıçak ve sopa gördüm. Bize saldırdıkları sırada yerden taş aldım ve bana yaklaşan Hasan'a fırlattım. Taşın kime isabet ettiğini görmedim. Hasan olay sırasında ayaktaydı. Köylüler araya girerek bizi ayırdı. Hasan'a kendimi korumak için taş attım."

Diğer sanıklar da tandırın yıkılması nedeniyle kavga çıktığını, ancak kimseyi öldürme kasıtlarının olmadığını savundu.

'ÖLDÜRMEDEN GİTMEYİN' İDDİASI

Olayda yaralanan Musur Çapkın'ın kızı Zeynep ise olay günü Abdülhalim Çapkın'ın evlerine gelip küfür ettiğini öne sürerek şöyle konuştu:

"Küfür ve tehdit ile kapıyı çaldı. Tacettin ve Übeyt dışarıda bekliyordu. Pencerenin önünde küfrettiler. Babam ve amcam Hasan dışarı çıktı. Tacettin ve Übeyt sopayla amcam Hasan'ın kafasına vurdular. Diğerleri de sopayla babama vurdular. Ben ve amcam beraberdik. Tacettin elindeki sopayla bana vurmak istediği sırada amcam Hasan siper oldu. Tacettin ile Übeyt amcam Hasan'ın boyun ve kafasına vurmaya başladılar. Abdülhalim'in 'Onu öldürmeden buradan gitmeyin' dediğini duydum."

İfadelerin ardından 3 tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tandır Kavgası Cinayeti Sanıklarına Ömürboyu Hapis İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement