Tam 39 Yıl Boşu Boşuna Hapis Yattı - Son Dakika
Güncel

Tam 39 Yıl Boşu Boşuna Hapis Yattı

1975'te üzerine iftira atılan ABD'li Jackson 39 yıl sonra aynı kişinin itirafıyla serbest bırakıldı. Hapishanede idam cezasından dönen Jackson, serbest kalınca gözyaşlarına boğuldu.

23.11.2014 15:30  Güncelleme: 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1975'te bir otobüste işlenen cinayetin tek tanığı 12 yaşındaki Edward Vernon, cinayeti Ricky Jackson'ın işlediğini söyledi. Jackson önce idam, ardından hapis cezasına çarptırıldı. Tam 39 yıl sonra Vernon cinayeti görmediğini itiraf etti. Jackson da serbest bırakıldı.

SUÇSUZ YERE İDAM EDİLECEKTİ

ABD 'de Ricky Jackson'ın hiçbir suçu yokken 39 yıl boyunca haksız yere hapis yattığı ortaya çıktı. Jackson serbest bırakıldı. Yıllar önce 12 yaşındaki bir çocuğun ifadesi sebebiyle Jackson idam cezasına çarptırılmış, ardınan cezası hapse çevrilmişti. Gerçek ortaya çıkmamış olsaydı belki de Ricky Jackson ABD'de suçsuz yere idam edilenlerden biri daha olacaktı.

ABD'de yalan ifade veren bir tanık yüzünden 39 yıl hapis yatan bir adam, yıllar sonra özgürlüğüne kavuştu. 1975'te Ricky Jackson'ın bindiği otobüste işlenen cinayetin tek tanığı, o tarihte 12 yaşında olan Edward Vernon'du. Küçük çocuğun cinayeti Jackson'ın ve otobüste bulunan iki kardeşin işlediğini söylemesi üzerine jüri zanlıyı suçlu buldu.

POLİS AİLESİNİ TEHDİT ETTİ

Şu anda 59 yaşında olan Ricky Jackson ve iki kardeş cinayetten hüküm giydi. Şimdi 51 yaşında olan tanık Eddie Vernon yıllar sonra, saldırıyı görmediğini ve polisin ailesini tutuklama tehdidi üzerine bu ifadeyi verdiğini açıkladı.

"ARTIK BİTTİ"

Hapishanedeyken annesini, erkek kardeşini ve bir kız kardeşini kaybeden Ricky Jackson'ın geç gelen adalete rağmen özgür kaldığı için mutlu olduğu gözlendi. Jackson'ın beraat kararının ardından telefonla ailesini arayıp "artık bitti" diye bağırdığı kaydedildi.

Cezası eyalet yasalarına göre hapse çevrilen Jackson, 73'ten beri masumken ölüm cezası alan 148'inci, bu yılki 5'inci mahkum oldu.

Tam 39 Yıl Boşu Boşuna Hapis Yattı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Tam 39 Yıl Boşu Boşuna Hapis Yattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • haluk: Iste gorun ruyalara uljesi amerika..o adam sadece siyahi oldugu icin cocugun ifadesi ile mahkum olmustur eminim...ayni sartlarda bi beyaz olsa beraat ederdi 22 0 Yanıtla
  • Ahmet hamurcu: Yazık olmuş 21 0 Yanıtla
  • YALAN İFADE: YALAN İFADE BUNLARIN SANATIDIR. NİCE ÜLKELER, BUNLARIN YALANLARI İLE YIKILIYOR. 18 1 Yanıtla
  • kara murat: adamı hayatı bıtırdınız ab 15 0 Yanıtla
  • bariskunch: 39 yıl.... bu benim yaşım. Eğer gerçekten suçsuz yere bunca yıl abd gibi cezaevlerinin cehennemi aratmayan yerler olduğu bi ülkede yattıysa bu adam tam 39 yıl.... bunun yeri artık cennet olmalıdır. 13 1 Yanıtla
  • yeterrr: işte görün özgürlüğün beşiği diye örnek gösterdiğiniz ülke Türkiye nin kıymetini bilin başka Türkiye yok gidin de görün oradaki azınlıklara nasıl davranıyorlar 9 3 Yanıtla
  • SEDAT: 3 değil beş değil arkadaş nasıl bir adaleti var bu dünyanın ya elinde delil suç aleti olmadan bir karar verilemez ki öyle bir delilleri varmıydı da 39 yıl ceza yattı bu adam Allah kimseyi bir başkasının yaptığı suçlar ile sınamasın gerçekden adaletin eline düştünmü elinde delilin yoksa işin zor görünüyor Mert kardeş değil 39 milyon 139 milyon olsa o adamın gençliğinden giden yılları geri getirmez elbette bundan sonraki hayatını rahat yaşamasını sağlar ama bir ayağın çukura girdikden sonra ne işe yarar ben özgürlüğümü paraya değişmem Allah kimsenin başına vermesin iftiralardan korusun 8 0 Yanıtla
  • Hakkari'de Bal Üretim Sezonu Başladı
    15:30 Hakkari'de Bal Üretim Sezonu Başladı

    Hakkari Tarım ve Orman Müdürlüğü, kentte 2024 yılı ilkbahar arı bakımları ile birlikte bal üretim sezonunun başladığını açıkladı. Hakkari'deki bal üreticileri ise bu yıl daha fazla bal beklediklerini ve bölgede yaklaşık bin 500 tonun üzerinde bal elde edildiğini belirtti.

  • Lapseki'de süpermarketlerde fiyat ve son tüketim tarihi denetimi yapıldı
    15:29 Lapseki'de süpermarketlerde fiyat ve son tüketim tarihi denetimi yapıldı

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde Belediye Zabıta ekipleri tarafından süpermarket, zincir marketlerde raf ve kasa fiyatı kontrolü ile son tüketim tarihi denetimleri yapıldı.

  • Gazze'deki Mülteci Kampı Saldırılarının Ardından Zor Durumda
    15:28 Gazze'deki Mülteci Kampı Saldırılarının Ardından Zor Durumda

    İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda en ağır darbeyi alan El-Megazi Mülteci Kampı sakinleri zor durumda. Birçok aile yerinden edilmiş durumda ve barınacak yer bulmakta zorluk çekiyor. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı ise giderek artıyor. Gazze'deki insanlar açlıkla mücadele ediyor ve yardım kuponlarına ihtiyaç duyuyor.

  • CHP'li Belediyeler Borçları Açıkladı
    15:26 CHP'li Belediyeler Borçları Açıkladı

    CHP'li belediyeler Ankara'da Kahramankazan, Ordu'da Altınordu ve Balıkesir'de Karesi belediyelerinin devraldığı borçları açıkladı.

  • Mart Ayı Emlak Verileri Açıklandı
    15:24 Mart Ayı Emlak Verileri Açıklandı

    Emlakjet, Türkiye geneline ilişkin mart ayı emlak verilerini yayımladı. Mart ayında konut arayanların yüzde 45'i kiralık, yüzde 55'i satılık konut aradı. Konut satışları mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları yüzde 47,9 azalarak bin 778 olarak tespit edildi. Kira fiyatları ise illere göre farklılık gösterdi.

  • Ünye Limanı'nda çıkan yangın söndürüldü, 1 kişi dumandan etkilendi
    15:24 Ünye Limanı'nda çıkan yangın söndürüldü, 1 kişi dumandan etkilendi

    Ordu'nun Ünye Limanı'nda demirleyen çimento yüklü kuru yük gemisinin kaptan köşkünde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangında dumandan etkilenen 1 kişi hastaneye kaldırıldı.


Advertisement