Talihsiz Kadının, 13 Yıl Sonra Kör Olmadığı Ortaya Çıktı - Son Dakika
Dünya

Talihsiz Kadının, 13 Yıl Sonra Kör Olmadığı Ortaya Çıktı

Talihsiz Kadının, 13 Yıl Sonra Kör Olmadığı Ortaya Çıktı

Almanya'da geçirdiği kazanın ardından kör olan bir kadının gerçekte fiziksel olarak kör olmadığı, kişilik bölünmesi yaşadığı ortaya çıktı.

25.11.2015 10:15  Güncelleme: 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alman doktorlar Hans Strasburger ve Bruno Waldvogel'in Braid Decoder sitesi için kaleme aldığı makaleye göre, B.K. adındaki 37 yaşındaki kadın 13 yıl önce geçirdiği kazadan sonra görme yetisini kaybetti.

YILLARCA KILAVUZ KÖPEKLE YAŞADI

Doktorlar o tarihte B.K.'nın beyninin görme merkezinin zarar gördüğü sonucuna ulaştı. B.K. yıllarca kılavuz köpekle yaşadı.

10 FARKLI KİŞİLİĞE SAHİP OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Ancak B.K.'nın bir başka sorunu daha vardı. Genç kadın kişilik bölünmesinden muzdaripti. B.K. kimi zaman ergen bir erkek kimi zaman İngiliz bir kadın kimi zaman da yetişkin bir erkek oluyordu. Doktorlar onda 10 farklı kişilik tespit etti. Dr. Strasburger ve Dr. Waldvogel'in hastası olan kadın bir gün seans sonunda gazetedeki bir kelimeyi görüp söyleyince kadının aslında kör olmadığı ortaya çıktı.

KÖR OLMADIĞI ANLAŞILDI

Doktorlar, B.K.'nın fiziksel olarak kör olmadığını, kişilik bölünmesinin yarattığı görüntü ve anlamlar dünyasında yaşanan karışıklıktan ötürü, beynin "Görme işlevini devre dışı bıraktığı" sonucuna ulaştı. Yapılan tedaviler sonucu B.K.'nın 10 kişiliğinden 8'i şimdi "görebiliyor". Diğerleri ise henüz görmeye dirençli.

Son Dakika Dünya Talihsiz Kadının, 13 Yıl Sonra Kör Olmadığı Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • 555: Bugün birleşme günüdür.Türkiye Cumhuryeti büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır.Büyük bir uçurumdadır.Oyunlara getirilip,üçüncü dünya savaşına sürüklenmektedir.Onun için bugün Türkiyede yaşayan bütün vatandaşlarımız(Türk,Kurt,Laz demeden)birleşmemiz,düşmana karşı bir bütün olmalıyız.Bu vatanı ve milletimizi hep beraber korumaya hazır olalım. 2 0 Yanıtla bakur: vala ne yalan söylim sizin kirli savaşınızda bi kürt olarak yokum canınız cehenneme abd ye yaranacaz diye uçağı düşürürken banamı sordunuzda savaşmaya beni davet ediyosunuz kefenlilerden ses seda yok ülkücülerde rusyaya diye orta asyadan çıkarlar savaşa gidiyoz diye 0 3 ATAMIZIN İZİNDEYİZ: LAN OĞLUM KAFAYIMI YEDİN. NEYİ KORUYORSUN. KILIÇ KALKAN DEVRİ BİTTİ. SAHİ KAÇ YAŞINDASIN SEN. 1 0
  • AĞRILI KIZ : eee başka hikaye yokmu?almanlar hemen bunun filmini çevirsin. senaryo guzel. aptal kafirler... 1 1 Yanıtla
  • ben: ne güzel ışte. et fiyatı düşecek 0 0 Yanıtla
  • Korefan: kore dizisi var kill me heal me diye tıpki böyle çoklu kişilik hastası birini anlatıyor 0 0 Yanıtla
  • Noliyi: ne kişiliği yaw..kedimi bu,bide yakında bu kadın aslında 9 canlı ama farkında değil dicekler 0 0 Yanıtla
  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.


Advertisement