Taliban ve IŞİD, Birbirlerine Karşı Cihat İlan Etti - Son Dakika
Dünya

Taliban ve IŞİD, Birbirlerine Karşı Cihat İlan Etti

Taliban ve IŞİD, Birbirlerine Karşı Cihat İlan Etti

Afganistan'da terör örgütü IŞİD ve Taliban'ın birbirlerine karşı cihat ilan ettiği bildirildi.

21.04.2015 13:08  Güncelleme: 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Helmand Emniyet Müdürü Nabi Can Mulahel, terör örgütü IŞİD'in kentin bazı bölümlerinde faaliyet gösterdiğini belirterek ellerinde Taliban ve IŞİD'in karşılıklı cihat ilan ettiğine yönelik belgelerin bulunduğunu açıkladı.

"İSLAM'DAN ÇIKAN TALİBANA KARŞI CİHAT"

Taliban'ın, hazırladığı yazıda, IŞİD'in Müslüman olmadığını ifade ederek onlara karşı cihat yapılması gerektiği çağrısında bulunduğunu söyleyen Mulahel, IŞİD'in de "İslam'dan çıkan Taliban'a karşı cihat ilan ettiğini" bildirilerle halka duyurduğunu belirtti.

IŞİD, HÜKÜMETİN KONTROL EDEMEDİĞİ BÖLGELERDE FAALİYETTE

Afgan güvenlik yetkililerinden alınan bilgiye göre, IŞİD, hükümetin kontrolü sağlayamadığı bölgelerde faaliyetlerini sürdürüyor ve militanlarına eğitim veriyor.

Helmand kentinin Keceki ilçesinin Emniyet Amiri Feyzullah Ahonzade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin Zamen Daver bölgesinde yabancı IŞİD üyelerinin bulunduğunu ve bunların eski Taliban militanlarına eğitim, silah ve para verdiğini kaydetti.

MADDİ İMKANLARINI KULLANIP ESKİ TALİBAN MİLİTANLARINI YANLARINA ÇEKİYORLAR

Gazne kentinin Vali Yardımcısı Muhammed Ali Ahmadi de IŞİD'in kentin beş bölgesinde faaliyet gösterdiğini belirterek bu terör örgütünün komutanlarının Arap olduğunu ifade etti. Ahmadi, IŞİD'in maddi imkanlarını kullanarak eski Taliban militanlarını ve gençleri kendine çektiğini söyledi.

Afgan yönetimini ve NATO'yu bilgilendirdiklerini anlatan Ahmadi, her ikisinin de kaygılarını ve uyarılarını dikkate almadığını savundu.

Afganistan'da IŞİD'in varlığı, yaklaşık 6 ay önce, Helmand kentinde Taliban ve IŞİD arasında çıkan çatışmanın ardından ortaya çıkmıştı. Helmand yetkilileri, yüzleri kapalı ve siyah bayraklar taşıyan militanların kentin kırsal bölgelerinde Taliban ile çatıştığını duyurmuştu.

Terör örgütü IŞİD'in 18 Nisan'da düzenlediği intihar saldırısında 38 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Taliban ve IŞİD, Birbirlerine Karşı Cihat İlan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (52)

  • nemrut: Iste size yorumcular sözde böyle muslumanlar olursa .yahudiye.fitnecilere gerek yok..ne kadarda merakli ve sevinc cigliklar atiyor milet.muslumanlar biri birini öldurdun diye. 58 15 Yanıtla
  • karapınarlı: yiyin birbirinizi köftehorlar 33 7 Yanıtla
  • yasasın demokrasi: islamın aşırı radikalleri adı ne olursa olsun zaten dinsiz dir müslümanlık laik lik içinde güzeldir yasasın demokrasi cumhuriyet laiklik ve yüce dinimiz islamiyet 17 13 Yanıtla
  • vatandaş mazlumdar: NAMLUNUN UCU, PKK YA DÖNECEK İNŞALLAH SIRA SİZE DOĞRU GELDİ. eee mazlumun ahı tutacak gibi. 16 12 Yanıtla
  • LİCE: taliban iş-it köpeklerinin anasını ağlatacak ama iyi olan kazansın her iki tarafada başarılar dileriz YPG kobaniyi iş-it hayvanlarına AYN EL ZIKKIM YAPTI 21 4 Yanıtla
  • YUH: YİYİN BİRBİNİZİ YOBAZLAR ŞEYTANIN MAŞALARI BUNLAR VARYA ŞEYTANLA AYNI YOLDALAR NE KADAR İNSAN ÖLDÜRÜRLERSE CEHENEMDE OKADAR PUANLARI YÜKSELİYOR HA MÜSLÜMANMIŞ GAVURMUŞ FARKETMEZ 14 7 Yanıtla
  • h.k.trabzon: mesele uyuşturucu tarlaları. . . biraz araştırıp öyle yazın 17 2 Yanıtla
  • işidin görevi:: işidin görevi:1-islamın yeryüzündeki insanlar nezdinde itibarını bitirmek. 2-gerçek müslümanlığın ehli sünet bölgesinde hakim olmasını önlemek. 3-türkiyenin ehli sünnet coğrafyası üzerindeki etkisini yok etmek. 4-avrupa ve batı için emperyalizmi için başağrısı olabilecek tipleri bu bölgeye gönderip imha etmek imha ederken, avrupa ve siyonizmin emellerini gerçekleştirmek. 5-bölge halkları arasında kesin ve kalıcı düşmanlıklar oluşturmak. 6-israil ve esedin güvenlğine tehdit olabilecek unsurları ortadan kaldırmak. 7-emperyalizmin kaynaklara ucuz ve güvenilir bir şekilde ulaşmasını önündeki engelleri bertaraf etmek. 8. bunu yaparkende emperyalizme tehdit olabilecek unsurları getirip burda savaştırıp ortadan kaldırman. . . cihatçıyım dyenler eduyurulur, cihat iyidir faakat önemli olan kimin için cihat etiğini bilmendir 14 5 Yanıtla
  • CENK: KIRSIN BİRBİRLERİNİ KATİL SÜRÜLERİ. . 16 0 Yanıtla
  • mustafa: taliban abd askeri gebertiyor abd askerini guvene almak icin işidi devreye sokuyor suriyedede aynı taktik hem pkk ye silah veriyor el altındanda işidi destekliyor pkklı salaklarda biji obama diyor oyun buyuk kullanılacak ahmakta ortadoguda bol bakalım daha nelere şahid olacagız 13 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü
    00:41 Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü

    Ekvador Belediyeler Birliği, Portovelo kasabasının Belediye Başkanı Jorge Moldonado'nun silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Son 2 günde iki belediye başkanının öldürüldüğü belirtilirken, her iki belediye başkanının da yasa dışı madencilik faaliyetleriyle ilgilenen suç çetelerince öldürüldüğü ifade edildi. Bu olay, Ekvador'da son dönemde artan belediye başkanı suikastlarına bir yenisi olarak eklendi.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi ''sus payı'' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement