Taliban Lideri Molla Ömer" Öldü İddiası - Son Dakika
Dünya

Taliban Lideri Molla Ömer" Öldü İddiası

Taliban Lideri Molla Ömer" Öldü İddiası

Afganistan istihbarat kaynakları Taliban lideri Molla Ömer'in öldüğünü öne sürdü.

29.07.2015 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan istihbarat kaynakları Taliban lideri Molla Ömer'in öldüğünü öne sürdü. Ancak söz konusu iddia Taliban tarafından henüz doğrulanmadı.

Molla Ömer, Sovyet işgalinden sonra ülkede yaşanan sivil savaş döneminde diğer Afgan milis güçlerine karşı verilen mücadeleyi kazanmıştı.

ABD, Molla Ömer'i yakalanması için 10 milyon dolarlık ödül koymuştu.

Taliban liderinin 2 yıl önce öldüğü ileri sürülüyor.

Yazar:

Etiketler:Gönderildi: 29 Temmuz 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Taliban Lideri Molla Ömer' Öldü İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlılar İsrail'e yönelik saldırılara destek için yürüyüş düzenledi
    12:38 İranlılar İsrail'e yönelik saldırılara destek için yürüyüş düzenledi

    İranlılar, ülkenin geçen hafta İsrail hedeflerine yönelik misilleme saldırılarına desteklerini ifade etmek üzere ülke çapında yürüyüşler düzenledi. Tahran'da göstericiler İsrail ve ABD karşıtı sloganlar içeren pankartlar taşıyarak saldırılara desteklerini ifade etti. Benzer mitingler diğer şehirlerde de düzenlendi ve katılımcılar İran'ın insansız hava aracı ve füze saldırılarını 'meşru savunma' olarak nitelendirdi.

  • İsrail saldırılarında ölü sayısı 34.000'i aştı
    11:59 İsrail saldırılarında ölü sayısı 34.000'i aştı

    Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in devam eden saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısının 34.000'i aştığını duyurdu. İsrail ordusunun son 24 saat içinde 42 Filistinliyi öldürdüğü ve 63 Filistinliyi yaraladığı belirtilerek, İsrail saldırılarının başlamasından bu yana toplam ölü sayısının 34.012'ye, yaralı sayısının ise 76.833'e ulaştığı kaydedildi. Ağır bombardımanın yanı sıra kurtarma ekiplerinin yetersizliği nedeniyle enkaz altında halen ölü ve yaralıların bulunduğu belirtildi. İsrail ordusu ise, geçtiğimiz hafta 100'den fazla noktayı temizleyip imha ettiklerini ve 40'tan fazla 'teröristi' yüz yüze çatışmalarda ve hava saldırılarında etkisiz hale getirdiklerini duyurdu.

  • Pakistan'da Şiddetli Yağışlar ve Yıldırımlar Yıkıma Neden Oldu
    11:29 Pakistan'da Şiddetli Yağışlar ve Yıldırımlar Yıkıma Neden Oldu

    Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinde yaşanan şiddetli yağışlar ve yıldırımlar sonucunda en az 87 kişi öldü, 82 kişi yaralandı.

  • İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere saldırı düzenlendi
    11:22 İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere saldırı düzenlendi

    İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere yapılan saldırıda, insansız hava araçları ve füzeler hedef alındı. İranlı yetkililer saldırının sembolik önemine dikkat çekerken, İsrail'in İran'ın nükleer silah geliştirme programına gönderme yapmak istediği düşünülüyor. İran medyası ise üç patlamanın meydana geldiğini duyurdu. Rusya ise İsrail'e İran'ın gerilimi yükseltmek istemediği mesajını iletti.


Advertisement