Talat, "Hükümetle Cumhurbaşkanı Arasındaki İlişki Nasıl Olacak" - Son Dakika
Güncel

Talat, "Hükümetle Cumhurbaşkanı Arasındaki İlişki Nasıl Olacak"

Talat, "Hükümetle Cumhurbaşkanı Arasındaki İlişki Nasıl Olacak"

"bizde Kıbrıs meselesi diye bir mesele var. Kıbrıs meselesi Hitit medeniyeti kadar eski olmasa da eski bir mesele. 50 yıllık bir sorun. Bu Cumhurbaşkanının omuzlarında.

20.04.2014 21:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"bizde Kıbrıs meselesi diye bir mesele var. Kıbrıs meselesi Hitit medeniyeti kadar eski olmasa da eski bir mesele. 50 yıllık bir sorun. Bu Cumhurbaşkanının omuzlarında. Kıbrıs sorunu Cumhurbaşkanını iç siyasetten biraz uzaklaştırıyor. Ama olmadığını varsaysak halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı, anayasanın bütün yetkileri verdiği bir hükümet bunların ilişkileri nasıl düzenlenecek. Sorun esas olarak burada. Ben öyle düşünüyorum. Bu aynı görüşte olan Cumhurbaşkanı ve hükümetle daha az tezahür eder bu sorun ama farklı görüşlerde hükümet ve cumhurbaşkanı olduğunda o zaman işler biraz daha karışık hale gelebilir. Herhalde daha ileriye yönelik dönemlerde anayasal olarak düzenlemeler yapılacak ve netleşecek diye düşünüyorum. Benim bakışım bu. Ama içte tabii ki bir irade ortaya konacak ve herkesin saygı göstereceği bir irade olacak"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına adaylığı konusunda da görüşlerini dile getiren Talat, "Herkes aday olabilir. Cumhurbaşkanlığı adaylığı herkese açık" dedi. Daha sonra ören yerlerini gezen Talat ve eşi "dilek taşı" olarak bilinen yeşil taşa dokunarak dilek tuttu. Eşi Oya Talat, dünya'da barış dolu günler dilerken, Mehmet Ali Talat ise gülerek, "şimdi ne dilediğimi sormayın" diye konuştu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Talat, 'Hükümetle Cumhurbaşkanı Arasındaki İlişki Nasıl Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement