Taktik Liderlik Programı Eğitimi İspanya'da Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Taktik Liderlik Programı Eğitimi İspanya'da Yapılacak

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Hava Kuvvetleri’nin de katılacağı Taktik Liderlik Programı eğitiminin İspanya’da yapılacağını açıkladı.

14.09.2014 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Hava Kuvvetleri'nin de katılacağı Taktik Liderlik Programı eğitiminin İspanya'da yapılacağını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Taktik Liderlik Programı eğitiminin, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, İngiltere, İspanya, İsveç, İtalya ve Türkiye'nin katılımı ile 15 Eylül - 10 Ekim 2014 tarihleri arasında İspanya Albacete'de icra edileceği kaydedildi.

Eğitimin maksadının; Müttefik Taktik Hava Kuvvetlerinin etkinliğini artırmak, NATO konsept ve doktrinlerinin daha iyi anlaşılmasını sağlamak, uçucuların taktik görev planlama ve icra kapasitelerini yükseltmek, Liderlik ve Görev Komutanlığı melekelerini geliştirmek olduğu vurgulanarak Türk Hava Kuvvetleri'nin, 15 Eylül- 10 Ekim 2014 tarihleri arasında 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığına bağlı üç F-16 uçağı ve 15 -26 Eylül 2014 tarihleri arasında 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığına bağlı üç F-16 uçağıyla eğitime iştirak edeceği ifade edildi.

Cooperative Resolve- 2014 Tatbikatı'nın 15-18 Eylül 2014 tarihleri arasında, Türkiye ve ABD'nin katılımıyla Ankara'daki Kara Kuvvetleri EDOK Komutanlığı Muhabere Simülasyonu ve Lider Eğitim Merkezi'nde icra edileceği ifade edilerek şöyle denildi:

"Tatbikatın maksadı; Türkiye -ABD kara kuvvetleri arasında eğitim ve iş birliği seviyesini artırmaktır. Tabur seviyesinde Bilgisayar Destekli Komuta Yeri Tatbikatı şeklinde icra edilecek tatbikata Türkiye'den 100 ve ABD'den 90 olmak üzere 190 personel katılacaktır." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Taktik Liderlik Programı Eğitimi İspanya'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement