Taksim Topçu Kışlası Projesi - Son Dakika
Güncel

Taksim Topçu Kışlası Projesi

CHP Genel Sekreteri Tekin: "Bugüne kadar yüzlerce yargı kararına rağmen ne yazık ki hiçbiri uygulanmadı.

20.11.2014 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, yargı kararlarının uygulanmadığını savunarak, "Gerekirse referandum yaparız' demiş. Sayın Topbaş, siz İstanbul'da 200'e yakın AVM için referandum yaptınız mı? Eğer referandum yapacaksanız, İstanbul'daki kirli planlarınızın tamamını, örneğin burayı (Topçu Kışlası Projesi) bir referanduma tabi tutalım, burayı vermiş olduğunuz ihalenin sahibi kim?" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Gürsel Tekin, bazı partililerle Gezi Parkı'nın Taksim girişindeki merdivenlerde, Gezi Parkı'na Topçu Kışlası yapılmasını öngören projenin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2015-2019 stratejik planında yer almasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Tekin, Gezi Parkı'nın bulunduğu alanın ihale edildiği firma sahibi ile kentsel dönüşüm adı altında insanları bölgeden "sürgün eden" firmanın sahibinin 17 Aralık-25 Aralık sürecinde adının geçtiğini söyleyerek, "Sayın Topbaş, bugüne kadar 100 milyar dolar rantla ilgili defalarca ağır cümleler kullanmama rağmen cesaret edip biriniz karşıma çıkmadınız. Yürekli bir AKP'li, sadece İstanbul'da dönen bu çeteleşmenin, bu rantçıların ne olduğunu benimle tartışabilecek bir insan varsa ellerinden öpeceğim. Bunu yapamıyorsanız, benim hakkımda dava açın. Maalesef bunu da yapamazsınız çünkü açacağınız davada hangi belgelerle karşı karşıya kalacağınızı hepinizin bilmesi lazım" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, başbakan yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan'ın "kirli oyunların, çeteleşmenin, rant paylaşımı"nın içinde olmadığını bildiklerini ifade eden Tekin, CHP olarak asla kimseye iftira atmadıklarını ve kimseye yalan söylemediklerini belirtti.

Tekin, "tarihi yarımadadaki dokuyu bozan 16: 9'da AKP'lilerin daireleri bulunduğunu söylediğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini iftirayla suçladığını" aktararak, "Sayın Erdoğan'ın bana bir özür borcu var. Bugün gidip bakın, o ucubelerde bakan dairelerini, milletvekili dairelerini, imar komisyonu üyelerinin dairelerini, belediye başkanlarının dairelerini göreceksiniz. Hatta öyle gözleri döndü ki, Gazze'de bir olaydan dolayı burada yas ilan edildi; yas ilan edilen günde milletvekilleri tapu dairesinde o daireleri satın aldı. Bunları bilin Sayın Davutoğlu, bunları bilmezseniz arka planı bilme şansınız olmayacak" dedi.

Gürsel Tekin, 6-7 Ekim'deki olayların ardından gündeme gelen "güvenlik yasası" tartışmasının temelinin Gezi Parkı olduğunu savunarak, şöyle devam etti:

"Sıkışmış bir iktidar. İçeride, dışarıda, ekonomik sıkıntı dahil olmak üzere, 17 Aralık-25 Aralık yükü sırtında, bütün bu sorunları aşmanın bir tek yolu var, Gezi Parkı. Gezi Parkı'nı kullanarak seçim sürecini Gezi Parkı'nın üzerinde götürmek istiyorlar. Buna asla ve asla izin vermeyeceğiz. Başta CHP olarak biz, şerefli, namuslu basın mensuplarımız, gazetecilerimiz, televizyonlarımız ve yurttaşlarımız asla ve asla buna izin vermeyecek ve bu kirli oyunun bir parçası olmayacağız. Yenilmişlik duygusunun rövanşını almak için bunları yapıyorlar, bütün bu 5 aylık süreci bir gerilim süreci içerisinde götürmek istiyorlar. Bunun da adresi Gezi Parkı ve Gezi süreci olacak. Gazze'deki çocuk nasıl melekse, burada hayatını kaybeden Berkin de o kadar melektir. Bu melekler gece rüyalarınıza girecek Sayın Davutoğlu. Eğer bu kadar vicdanınız varsa bu kirli oyunu derhal sizin bozmanız lazım, aksi takdirde bu oyunun içinde boğulur gidersiniz."

"İstanbul halkına şirin gözükeyim diye..."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından Gezi Parkı'na Topçu Kışlası yapılmasını öngören projeyle ilgili yargı kararının bekleneceği açıklaması yapıldığını hatırlatan Tekin, şunları söyledi:

"Bugüne kadar yüzlerce yargı kararına rağmen ne yazık ki hiçbiri uygulanmadı. 'Gerekirse referandum yaparız' demiş. Sayın Topbaş siz İstanbul'da 200'e yakın AVM için referandum yaptınız mı? Siz damatlarınıza, çocuklarınıza, kızlarınıza plan tadili yaparken referandum olarak sordunuz mu? Sakın ha, sakın! Bizim özellikle bu Gezi Parkı olayındaki 100 binlik planınızda var mı Sayın Topbaş? Siz anayasa diye tanıttınız. Anayasa diye tanıtmış olduğunuz 100 binlik planınızda bu kirlilik var mı? Talimatlarla bunları planlarınıza alıyorsunuz, şimdi geleceksiniz, 'İstanbul halkına şirin gözükeyim' diye 'Gerekirse referandum yaparız' diyeceksiniz. Eğer referandum yapacaksanız, İstanbul'daki kirli planlarınızın tamamını, örneğin burayı bir referanduma tabi tutalım, burayı vermiş olduğunuz ihalenin sahibi kim? Bunu referanduma tabi tutalım. Milletvekillerinizin, damatlarınızın, çocuklarınızın plan tadillerinin tamamını referanduma götürelim."

Gürsel Tekin, CHP olarak sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade ederek, Davutoğlu'na "100 binlik planın içinde dönen kirliliklerin tamamını" içeren bir mektup göndereceğini bildirdi. Tekin, "Bunlara rağmen bunun önlemini almazsa, tabii ki suç ortağı olarak da Sayın Davutoğlu'nu da ilan etmek isteyeceğiz" dedi.

- "Bu meydanı yeniden ranta, yeniden imara açtırmayacağız"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da Gezi Parkı'nın, Taksim Meydanı'nın dünyanın meydanı haline geldiğini belirterek, "Bu meydanı yeniden ranta, yeniden imara açtırmayacağız" dedi.

Tanrıkulu, Gezi Parkı olayları sırasında onlarca kişinin yaralandığını, 10 kişinin yaşamını yitirdiğini, 10'dan fazla kişinin gözünü kaybettiğini, 5 bin kişinin gözaltına alındığını ve binlerce kişinin mağdur olduğunu söyledi.

Sezgin Tanrıkulu, "Bu meydanda ve Türkiye'de, Gezi'de Tayyip Erdoğan yenildi. Şimdi yeniden seçim sürecinde Gezi üzerinden yeni bir kutuplaşma, yeni bir ötekileştirme programı başlatmış durumda. Biz bu provokasyona gelmeyeceğiz. Tayyip Erdoğan bu meydanda yenildi, Türkiye'nin vicdanına teslim oldu. Kobani'de yenildi, dış politikada yenildi, iç politikada yenildi, ranta yenildi. Biz bu meydanı yeniden ranta açmayacağız ve Tayyip Erdoğan'ın provokasyonuna teslim etmeyeceğiz" diye konuştu.

Gezi Parkı'nın girişi, açıklama öncesi ve sırasında çevik kuvvet polislerince kapatılırken, açıklamanın ardından Gürsel Tekin ve beraberindekiler parktaki çay bahçesinde bir süre oturdu.

Gezi Parkı'nın bitişiğindeki yaya yolu üzerinde yapımı başlayan ancak daha sonra iptal edilen durakta çalışan işçilerin yanına giden Tekin, işçilerle bir süre sohbet etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Taksim Topçu Kışlası Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement