Taksim'de İç Güvenlik Paketi Protestosu - Son Dakika
Güncel

Taksim'de İç Güvenlik Paketi Protestosu

Taksim\'de İç Güvenlik Paketi Protestosu

Haber Arzu KAYA-Kamera İdris TİFTİKÇİ İSTANBUL DHA KESK İstanbul Şubeler Platformu, İç Güvenlik Paketini protesto etmek için Galatasaray Lisesi önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.

22.02.2015 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber Arzu KAYA-Kamera İdris TİFTİKÇİ İSTANBUL DHA

KESK İstanbul Şubeler Platformu, İç Güvenlik Paketini protesto etmek için Galatasaray Lisesi önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. Basın açıklaması yapan gruba HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de destek verdi.

TBMM'DE MEYDAN MUHAREBESİ YAŞANIYOR

İnsanca yaşam demokratik Türkiye, Yaşasın halkların kardeşliği sloganları atan grup oturma eylemi yaptı. HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de İç Güvenlik Paketine ilişkin eleştirilerini dile getirerek, Hepinizin izlediği gibi son 1 haftadır Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir meydan muharebesi yaşanıyor. Meclis Başkan Vekili tüzük hükümlerini uygulamadan despotik, keyfi, darbeci bir şekilde yasa maddelerini yürüttü ve geçirdi. Meclis Başkanı Cemil Çiçek Türkiye'den kaçmış vaziyette. Kanada'dan bütün bu olan biteni izliyor, kendisine ulaşılamıyor. Mecliste halkın temsilcisi olan bizlerin sözleri yok sayılıyor. Tam bir dikensiz gül bahçesi ortamında istedikleri gibi kararlar alıp demokratik haklarımızı engelleyebileceklerdir. Onun için bizler buna karşı direniyoruz dedi.

GRUP DAĞILIRKEN GERGİNLİK

KESK İstanbul Şubeler Platformu adına okunan ortak basın açıklamasında ise, Hükumet gittikçe çürüyen, temelleri sarsılmaya başlayan korku imparatorluğunun ömrünü uzatmak için devreye soktuğu İç Güvenlik Yasa Tasarısı ile uzun süredir üzerimize çöken karanlığı daha da zifiri hale getirmek istiyor. Sıkı yönetim ve polis devleti yasa tasarısı ile bize 'Ya iktidarımıza biat eden makbul vatandaşlar olursunuz yada makul şüpheli tercih sizin' diyor denildi. Grup basın açıklamasının ardından dağılırken meydanda Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümünü protesto etmek için toplanan Milliyetçi Türkiye Partisi üyeleri ile grup arasında gerginlik yaşandı. Karşılıklı slogan atan gruplar için çevik kuvvet ekipleri önlem aldı, gerginlik büyümeden önlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taksim'de İç Güvenlik Paketi Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement