Taksim Dayanışması: "1 Mayıs'ta Taksim'deyiz" - Son Dakika
Güncel

Taksim Dayanışması: "1 Mayıs'ta Taksim'deyiz"

Taksim Dayanışması: "1 Mayıs\'ta Taksim\'deyiz"

Taksim Dayanışması, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

18.04.2014 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taksim Dayanışması, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Taksim Dayanışması adına konuşan Akif Burak Atlar, "1 Mayıs'ta 1 Mayıs alanında, Taksim'deyiz" dedi.

1 Mayıs kutlamaları yaklaşırken İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs kutlamaları için Yenikapı miting alanını göstermişti. Bunun üzerine Taksim Dayanışması, 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili basın açıklaması düzenledi. Makine Mühendisleri Odası'nda düzenlenen toplantıda Taksim Dayanışması adına konuşan Akif Burak Atlar, "Toplumumuzun bütün dünyaya örnek olacak bir biçimde en temel demokratik ve insan hakkı taleplerini barışçıl ve demokratik bir şekilde ifade etmek hak ve iradesine karşı iktidar, şiddet, baskı ve yasakçı politikalarına inatlar devam etmektedir" dedi.

Taksim başta olmak üzere, tüm meydanların, sokakların, kamusal alanların herkesin ortak değer ve yaşam alanı olduğunu ifade eden Atlar, "Kültürümüz, tarihimiz, bir arada yaşayabilmek umudumuzdur. Birkaç kişinin kafasındaki 'Tertip ve düzene' göre şekillendirilemez. Bizler en demokratik, hukuki ve meşru hakkımızı istiyoruz. Her türlü baskı ve şiddete karşı, mücadele ve alın teri ile kazandığımız Taksim'de 2010, 2011, 2012 yıllarındaki gibi yüz binlerle coşkulu ve barışçıl bir şekilde 1 Mayıs'ı kutlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Atlar, "Sorunlarımızı, taleplerimizi, umutlarımızı, bu kentin meydanında haykırmak, otobüslerle taşınarak değil, birbirimizle buluşarak kendi yaşamımıza ve yaşadığımız mekanlara dair söz hakkımızı istiyoruz. 1977'den 2014'e kaybettiğimiz canları almak, sorumluların hesap vermesini sağlamak, belleğimize sahip çıkmak için tam da 1 Mayıs'ta, Taksim'de istiyoruz. Anayasa'nın, kanunların, evrensel hukukun ortaya koyduğu biçimde, hiçbir şüpheye gerek kalmaksızın Taksim'de kutlanması gereken 1 Mayıs'ın sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için devletin tüm kurumlarının üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

"1 MAYIS'TA 1 MAYIS ALANINDA, TAKSİM'DEYİZ"

1 Mayıs'ta Taksim'de olacaklarını vurgulayan Akif Burak Atlar, "Demokrasiyi, doğayı, parklarımızı, mahallelerimizi, meydanlarımızı, suyu, toprağı, bedenlerimizi, eğitim ve sağlık hakkımızı savunarak, emek sömürüsüne, güvencesizliğe, taşeronlaştırmaya, işsizliğe, şiddete ve baskılara karşı; umudu, dayanışmayı, özgürlüğe ve eşitliği büyütmek için 1 Mayıs'ta, 1 Mayıs alanında, Taksim'deyiz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Taksim Dayanışması: '1 Mayıs'ta Taksim'deyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement