Tahir Elçi Uğruna Mücadele Verdiği Anıtın Önünden Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Tahir Elçi Uğruna Mücadele Verdiği Anıtın Önünden Uğurlandı

Diyarbakır'da kimin silahından çıktığı anlaşılmayan bir kurşunla öldürülen Tahir Elçi'nin cenazesi, dikilmesi için mücadele verdiği İnsan Hakları Anıtı önünden uğurlandı.

29.11.2015 11:16  Güncelleme: 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dün Diyarbakır'da "Çatışma istemiyoruz" dedikten sonra çıkan çatışmada, henüz kimin silahından çıktığı belli olmayan bir kurşunla katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

Elçi için ilk tören Koşuyolu Parkı'nda İnsan Hakları Anıtı önünde düzenlendi. Eşi, kardeşi ve Selahattin Demirtaş'ın konuşma yaptığı törenin, bu anıtın önünde düzenlenmesinin özel bir anlamı var.

BU ANIT İÇİN ÇOK UĞRAŞMIŞTI

Elçi, 90'lı yıllarda Diyarbakır'da ve bölgede yaşanan hak ihlalalerinin unutulmaması ve anılması için Diyarbakır Koşuyolu Parkı'na bir insan hakları anıtı dikilmesini istemiş ve bu anıt için uzun yıllar büyük uğraş vermişti. Elçi'nin uğraşları sonunda karşılık görmüş ve anıt parka dikilmişti.



(Cenaze nedeniyle Diyarbakır Sur ilçesinde sokaklar boş kaldı)


Tahir Elçi Uğruna Mücadele Verdiği Anıtın Önünden Uğurlandı

Son Dakika Güncel Tahir Elçi Uğruna Mücadele Verdiği Anıtın Önünden Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • istanbullll: mekani cenet olsun allah rahmet eylesin butun dualarimz seninleee butun yuregimiz seninleeee bir tahir gider bin tahir gelirrrrr 9 69 Yanıtla
  • cemile: parka degil kiliseye goturun yada daga teslim edin kendi cenazesi degilmi. 44 17 Yanıtla
  • Can silvan: Mekanı cennet ruhu sad olsun. 17 34 Yanıtla
  • Albayrak: PKK hem kendi avukatini öldurup hem cenazesini kaldiriyor şaka gibiler.Bu arada yesil tabut ortusunu ustunden cekip pkk pacavrasi seriyolar.. 29 8 Yanıtla Uda: Haci bu kafayla çok yapamazsın biraz insanlara dağıttı faydalansinlar 0 0
  • ...: Vatanımızdan bir terörist eksildi 25 8 Yanıtla
  • ELAZIĞ'LI: Şimdi sokağa çıkıp hepimiz tahiriz hepimiz ermeniyiz diye bagirabilirsiniz bölücüler 1 0 Yanıtla
  • baran duman: pkk teror orgutumudur soru isareti hala komiktir. yahu olen teroristlerin uzerlerinden incil ve hac sembolleri cikiyor. bunlari haberlerde goruyoruz. simdi diyin bakalim bu olenler sehitmi oluyor. birde ulkesini korumak icin gercek sehit olan polisler var. Allah rasulu bile demis vatani icin savasan sehittir onlar Allah katindadir. simdi pkkli olen uzerinde hac sembolu cikan bir pire torbasini kim sehit sayar. amaci nedir ulkeyi bolmek fotne cikarmak Allah fitne cikaranlari lanetlemistir bunlar cehennmliktir. pkkya sempati duyan bilgisizler Allahin azabi buyuk aman dikkatli olun t.c sevmesniz bile Allahtan korkun... allahin her seye gucu yeter.. kafirin karsisinda olun pkk ise kafir toplulugudur. islam ile yajindan uzaktan baglantisi yoktur. namazla bile ciddi dalgalar gecmistir pkklilar. darvin lenin gibi kaynaklari destekliyor. daha ne diyim akilli olun musluman olun Oyuna gelmeyin canakkalyi kurtaran kurt turk kardesligi idi pkk degildi ... 1 0 Yanıtla
  • egeli35: olen angut ELAZIĞLI sen gakoş değil gavatsın 0 0 Yanıtla
  • Sivridil: Sanat tarihi dersinde bu dort direkli minareyi niye işlemedik, ilk bu olayla ögrenmis oldum, harika bir esermis, tarihcesini de okudum, yanliz fotolardan andigima gore alt zemini zamanla yukseltilmis, direkleri kisalmis, 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ankara Çubuk'ta Motosiklet Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    08:29 Ankara Çubuk'ta Motosiklet Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Çubuk ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, 2 motosiklet çarpıştı ve biri ağır olmak üzere toplamda 3 kişi yaralandı. Kazada, sürücüler ile motosikletlerden birinde bulunan bir kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

  • Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor
    08:23 Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

    Karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. TEM Otoyolu'nun Kınalı-Gümüşova kavşaklarında üstyapı onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle şerit daraltması yapılırken, Ankara-Niğde Otoyolu'nun Emirler Kavşağı bağlantı yolu ve Aydın-Denizli Otoyolu'nun belirli kesimlerinde trafiğe kapatmalar gerçekleştirildi. Ayrıca, Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yolunda banket dışı ilave servis yolu yapım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılan kavşaklar bulunuyor. Turgutlu-Salihli yolunda drenaj kanalı yapımı ve İzmit-Düzce yolunda fiber optik kablo haberleşme altyapı çalışmaları devam ederken, Bandırma-Biga yolunda kavşak düzenleme çalışmaları sürüyor. İnebolu-Abana-Çatalzeytin yolunda heyelan ıslah çalışmaları yapılırken, Taşova-Erbaa-Niksar yolunda köprü yapım çalışmaları devam ediyor. Arhavi-Hopa-Sarp yolunda ise şev temizliği ve çelik ağ uygulama çalışmaları gerçekleştiriliyor.

  • Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi
    08:22 Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar, Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplu iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Galatasaray taraftarlarının yanı sıra diğer takımların taraftarları da katılarak dostluk sergiledi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı
    08:15 İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen şüpheli, polis ekiplerince saklandığı adreste gözaltına alındı. Ailenin suç duyurusu üzerine yapılan çalışmalar sonucunda şüpheli Bayraklı ilçesinde yakalandı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı
    08:05 İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve uluslararası seviyede aranan Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen "Mahzen-23" operasyonuyla yakalandığını duyurdu.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:02 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre halı üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olması muhtemel. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.


Advertisement