Elçi'nin Ölmüne İlişkin Soruşturmada 4 Müfettiş Görevlendirildi - Son Dakika
Güncel

Elçi'nin Ölmüne İlişkin Soruşturmada 4 Müfettiş Görevlendirildi

Elçi\'nin Ölmüne İlişkin Soruşturmada 4 Müfettiş Görevlendirildi

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine ve 2 polisin şehit edilmesine ilişkin başlatılan soruşturmada 4 müfettiş görevlendirildi.

29.11.2015 13:15  Güncelleme: 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyabakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili soruşturma için görevlendirilen 4 müfettiş, Diyarbakır'a gelerek çalışmalara başlarken, olay anında bulunan ve ateş eden polis memurları ile basın mensuplarının da ifadeleri alındı.

POLİSİN OLAY YERİNE GİRMESİ ENGELLENİYOR

Dün gece bir kez daha keşif yapmak ve Elçi'nin öldürülmesine yol açan mermi çekirdeğini bulmak için olay yerine giden güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu sadece bazı kovan ve bazı çekirdekler alınabildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, olay bölgesinde gerekli güvenlik sağlandıktan sonra ayrıntılı bir keşif yapacaklarını söyledi.

4 MÜFETTİŞ SORUŞTURMAYA BAŞLADI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz başkanlığında 3 başsavcı vekili ve 5 cumhuriyet savcısının yürüttüğü soruşturma devam ederken, İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen 2'si polis, 2'si mülkiye başmüfettişi olmak üzere 4 müfettişin dün ve bugün Diyarbakır'a gelerek çalışmalara başladı.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında kriz masası oluşturuldu.

TAKSİCİ GÖZALTINDA, GAZETECİ VE ESNAFIN İFADE VERDİ

Tahir Elçi'nin yaşamını yitirmesinden hemen önce meydana gelen ve 2 polis memurunun şehit olduğu olayda 2 PKK'lı teröristin bulunduğu taksinin şoförü gözaltına alınırken, sorgusunun sürdüğü belirtildi. Tahir Elçi'nin vurulduğu sırada yanında bulunan ve ateş eden polis memurları ile olaya tanık olan gazeteciler ile esnafın ifadeleri alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, olay ile ilgili soruşturmanın tüm yönleriyle devam ettiğini ve olay sırasında gazetecilerin çektiği görüntüler ile bazı vatandaşların cep telefonları ile çektiği görüntülerin de incelendiğini söyledi.

PKK'LININ KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Elçi'nin vurulduktan sonra ayaklarının uçuna düşen silahın, teröristlerin koşarken polise fırlattığı silah olduğu belirlendi. 2 polisin şehit eden ve Tahir Elçi'nin bulunduğu sokağa girip koşarken polisin ateş açtığı ancak vuramadığı PKK'lılardan birinin Mahsun Gürkan olduğu tespit edilirken, diğer teröristin kimliği tespit edilmeye çalışılıyor.

TERERÖSTLER YARALANMIŞ OLABİLİR

Sur İlçesi'nde uygulanan sokağa çıkma yasağından sonra başlatılan operasyonun devam ettiği ve zaman zaman silah ile patlama sesleri duyuldu. Yetkililer, 2 polisi şehit ettikten sonra Yenikapı Sokağa girip kaçan ve hendeklerin bulunduğu tarafa geçen 2 teröristin polislerin açtığı ateş sırasında yaralanmış olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elçi'nin Ölmüne İlişkin Soruşturmada 4 Müfettiş Görevlendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Şahin kartal : Bir Kürt olarak şehitlerimize Allah tan rahmet diliyorum. Yaşasın Türk Kürt kardeşliğimiz Kahrolsun pkk ve işbirlikçileri 5 6 Yanıtla
  • ÇİDP ( Çağdaş İslam Demokrat Partisi ): Bizimki Rusyadan özür diledi.Şimdilik uçurumdan döndük sayılsada, asıl mesele bundan sonra başlayacak.Önce Suriyeyi bölecekler.Sonra bizden AD,ED,M ve KD bölgelerini isteyecekler.Bakalım o zaman bize Arapların ve diğer müslüman ülkelerin faydası olacak mı?Bizimkiler her ülkeye cami diktirmekle,Rabia işaretleriyle,türbanlarla,dikkafalıkla Dünya,ya hakim olabileceklerini mi sanarlar?Zaman,,Atom Çağıdır,,(Bilim,Teknoloji).Eğer beyinler değişmesse,sonumuz iyi değil. 2 0 Yanıtla
  • vatandas: asıl siz geçin madem öylece neden olayın aydınlatılmasıni istemiyorsunuz 1 0 Yanıtla
  • adalet: sanada padısahanada 0 0 Yanıtla
  • ad: teröristte bir şey olmamış.iki polis şehit bir sivil. 0 0 Yanıtla

Advertisement