Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı: Esad'ın İşi Bitti - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı: Esad'ın İşi Bitti

Suudi Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr, rejim lideri Esad'ı Rusların da kurtaramayacağını vurgularken ülkeye asker göndermeye hazır olduklarını yineledi.

14.02.2016 09:11  Güncelleme: 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr, Rusya'nın hava saldırıları eşliğinde ilerleyen Beşşar Esad'ın Suriye'deki geleceği için "Bence zayıf ve işi bitti" şeklinde konuştu.

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Danışmanı Ahmet Asiri de, dün gece Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada, IŞİD'e karşı mücadele kapsamında Adana'daki İncirlik üssüne gönderileceği açıklanan jetlerin üsse vardığını söyledi.

Alman Sueddeutsche Zeitung gazetesine konuşan Cübeyr, Esad'ın Suriye'de artık bir geleceği olmadığını söyleyerek, "Belki üç ay, belki 6 ay hatta 3 yıl sürer ama Esad artık Suriye'de herhangi bir sorumluluğa sahip olamaz" dedi.

"RUSYA DA ESAD'I KURTARAMAYACAK"

Cübeyr, "Esad daha önce İran'ı yardıma çağırdı, Pakistan ve Irak'tan Şii milisleri, Hizbullah'ı çağırdı ama beyhude. Şimdi Rusları çağırdılar, ama onlar da Esad'ı kurtaramayacaklar" diyerek, Suriye halkının Esad'ı devirme kararlılığının Rus hava saldırıları ve ülkedeki kıyıma rağmen kırılmadığını kaydetti.

"BİZ SAVAŞ'A HAZIRIZ"

Suudi Bakan, "Eğer koalisyon IŞİD'le savaşmak için Suriye'ye özel kuvvet gönderme kararı alırsa Suudi Arabistan buna katılmak için hazır" ifadelerini kullandı.

ABD: ESAD KANDIRILMIŞ

Rusya, İran ve Hizbullah'ın desteğiyle Suriye'de direnişi kırmaya çalışan rejim lideri Beşşar Esad'ın tüm ülkeyi geri alma sözlerine ABD'den de sert tepki geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Esad'ın kandırılmış olduğunu belirterek, "Esad, Suriye'de sorunun askeri yolla çözüleceğini düşünüyorsa, gerçekleri görmüyor. Suriye rejimi savaşmayı sürdürürse, daha çok kan akar, daha çok sıkıntı ortaya çıkar. Karşı tarafların daha da sert pozisyonlar almasına yol açar" şeklinde konuştu. Esad, AFP'ye verdiği demeçte, "Tüm ülkeyi geri almaya kararlı olduğu, ordusunun bunu tereddütsüz deneyeceği, ancak bölgesel aktörlerin işin içinde olması nedeniyle bunun zaman alacağı ve ağır bir bedeli olacağı" iddiasında bulunmuştu.

ABD'NİN ESKİ ŞAM BÜYÜKELÇİSİ: SURİYE PARÇALANABİLİR

ABD'nin eski Şam Büyükelçisi Robert Ford, Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun Münih toplantısından çıkan şiddetin durdurulması ve kuşatmaların sonlandırılmasını içeren anlaşmanın uygulanabilirliğinin "çok zor" olduğunu ve arzu edilen sonucu veremeyebileceğini söyledi. Ford, "Çünkü Esad teröristlerle savaşmayı durdurmayacağını söylüyor. Ruslar, Halep'i bombalamayı sürdüreceklerini ifade ediyorlar ve Halep'teki tüm savaşçıların terörist olduğunu belirtiyorlar" değerlendirmesinde bulundu. Suriye'nin gitgide daha da parçalanacağını belirten Ford, "Kuzeydoğuda Kürt bölgesi, güneydoğuda IŞİD'in kontrolünde bir alan, batıda hükümetin bölgesi ve muhaliflerin kontrol edeceği bazı kesimler olacak" dedi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı: Esad\'ın İşi Bitti

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı: Esad'ın İşi Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (56)

  • 123: sende kim oluryorsun tayıbın horozumu olsun erkeklsen gir bakalım 29 124 Yanıtla
  • XeliLo: sudilerin,katarın ve turkiyenin dış siyasetleri çöktüğü için suriyeye müdahale etmek istiyorlar,amaunutukları bişey var suriyeye girdikleri zaman rusya,iran bunlar onlrarın... 33 75 Yanıtla
  • Türkiye: ab Rusya surriye defolup gidecekler orası islam ülkesi olacak 70 31 Yanıtla
  • Sosyolog: Suudi yi hafife almayin iman ordusuna sahip. 1 imanli asker 10 imansiz askerle esdegerdir. 48 53 Yanıtla demdem: Esad in askeri daha imanlı. 23 17
  • Cat: Türkler yeni patronlarınız bunlar. 41 46 Yanıtla
  • silahla sorun çözülmez: çakal lar birleşti 24 57 Yanıtla
  • Pir: Türkiye ikinci dünya savaşına niye girmedi çünki birinci dünya savaşındaki acıları ve yıkımı yaşayan nesil savaş istemedi şimdi ise savaşın nasıl bir şey olduğunu bilmeyen nesil var savaşı çocuk oyuncağı sanıyor 63 11 Yanıtla vatandaş: Kafanıza bir hidrojen yerseniz bakalım o zaman böyle aptal seyleri yazdıgınıza pisman olurmusunuz olmazmısınız 1 1
  • Anka: Bunlarda ordu bile yok hindistan pakistan sudan hatta kolombiyadan gelen paralı askerler sadece 57 12 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement