Survivor All Star'ın Acun Ilıcalı'ya Maliyeti - Son Dakika
Güncel

Survivor All Star'ın Acun Ilıcalı'ya Maliyeti

Survivor All Star\'ın Acun Ilıcalı\'ya Maliyeti

Acun Ilıcalı, TV 8 ekranlarında izlenme rekorları kıran Survivor All Star'ın kendisine maliyeti hakkındaki soruya, "16-17 milyon dolar civarında" yanıtını verdi.

09.04.2015 11:16  Güncelleme: 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, Survivor All Star'ı ziyarete Dominik'e gitti. Eyüboğlu, 4 gün geçirdiği Dominik'teki tüm yaşananları köşesine taşıdı.

Survivor All Star'ın maliyetinin kendisine 16-17 milyon dolar civarında olduğunu belirten Acun Ilıcalı, son dönemlerde kavgaları ile gündeme gelen Turabi hakkında da "Programın temizliği açısından bundan böyle yapacağı ilk hareketten sonra ihraç edeceğim" ifadelerine yer verdi.

İşte Eyüboğlu'nun köşesine taşıdığı o ziyaret;

Geçen perşembeden beri 'Survivor All Star'ın çekildiği Dominik'teydim. "Yediğin, içtiğin senin olsun, bize gördüklerini anlat" diyorsanız; başlayayım Dominik'te kaldığım dört gün boyunca gördüklerimi, Acun Ilıcalı'yla ekibinden aldığım bilgileri ve bütün yarışmacılarla yaptığım söyleşileri paylaşmaya...

'Survivor', sadece Türklerin ilgi gösterdiği bir yarışma değil. Dünyada her yıl 25-28 arasında ülke çekip yayınlıyor 'Survivor'ı. Ancak bizim 'Survivor'ımız biraz farklı. O farkın nereden kaynaklandığını Acun Ilıcalı şöyle anlattı: "Dünyada program süresi, bölüm sayısı olarak en uzun 'Survivor' bizde. Dünyadaki 'Survivor'lar arasında en yüksek reyting de bizde... Her sezon normalde 'Survivor'ı 60 bölüm çekiyorduk, 'Survivor All Star' olunca bölüm sayısını 80'e çıkardık."

SURVIVOR AL STAR'IN MALİYETİ

Ilıcalı'ya 80 bölümlük 'Survivor All Star'ın toplam maliyetini sordum, yanıtı şu oldu: "16-17 milyon dolar civarında."

Acun Ilıcalı TV8'i 70 milyon dolara aldığına göre kanal fiyatının dörtte biri fiyatına dört aylık bir yarışma; müthiş para...

'Survivor All Star'ın bir bölümü için ortalama 212 bin 500 dolar harcayan TV8'in günün sonunda benim gibi bu işten kârlı çıkıp çıkmayacağını merak edenler olabilir.

'Survivor All Star' iki günde bir 'ödül yarışması'nın yapıldığı bir arena. Bazen sucuk, bazen döner, bazen tavuk, bazen pizza kazanıyor yarışmacılar... Her ödül oyununun yiyeceği için firmaların TV8'e ödediği para 130-150 bin TL arasında... Firmalar, bu yolla reklamın 'marjinal faydası'nı keşfetmiş olacak ki, sezon sonuna kadar bu kuşak kapalı.

380 KİŞİ ÇALIŞIYOR

"Dört aylık bir yarışmanın maliyeti 17 milyon dolar olur mu?" diyenler çıkabilir. Hem onları aydınlatmak, hem de kamuoyunu bilgilendirmek için birkaç gider kalemini sıralamakta fayda var. Acun Medya, her sezon için 1 milyon dolara yakın telif bedeli ödüyor. 'Survivor All Star' için Dominik'teki Acun Medya personelinin sayısı 110... Oyunlardan sorumlu 70 kişilik Arjantinli bir ekip var... 200 civarında da Dominikli çalışıyor 'Survivor All Star' için... 380 kişinin maaşı, ulaşım, yiyecek ve konaklama giderinin üstüne 'büyük ödül' var.

Acun Medya ayrıca 'Survivor'a götürdüğü ünlülere, Türkiye'deki kazançları kadar haftalık veriyor. 'Survivor All Star'daki 'Gönüllüler' de kendi çaplarında ünlü oldukları için bu kez onlar da nasipleniyor bu ödemeden... Bütün bunları alt alta koyduğunuzda ciddi bir maliyet çıkıyor karşınıza...

TURABİ TOPUN AĞZINDA

Dünyadaki 'Survivor'ları iyi analiz ettiğini, sezona kavgayla başlayan yarışmaların baştan iyi reyting aldığını, ama zamanla reytinglerinin düşüşe geçtiğini vurgulayan Acun Ilıcalı, şöyle dedi: "Bizim 'Survivor'ımız kadın futbolu gibi oldu. Kavgaya değil, başarıya odaklı bir seyircimiz var. Yarışmacının çıktığı oyunu başarıp başaramadığına bakıyorlar."

Bu açıklamanın üstüne bayrak yarışında Hakan'ın omuzuna bastığı için oyunlardan diskalifiye ettiği Turabi, benzer bir hareket daha yaparsa tavrının ne olacağını sorduğum Ilıcalı, bakın ne dedi: "Programın temizliği açısından bundan böyle yapacağı ilk hareketten sonra ihraç edeceğim Turabi'yi..."

'Survivor All Star'dan ihraç edilmesi halinde, Turabi'nin tavrının ne olacağının yanıtını da yarışmacılarla yaptığım söyleşi bölümünde okuyabilirsiniz.

MİSAFİRPERVER ÜNLÜLER

Ünlüler Adası'na yaptığımız ziyarette 'krallar gibi' ağırlanıyoruz. Merve Aydın ve Doğukan Manço, hindistan ceviziyle açılışı yapıyor. Ünlüler daha sonra az miktardaki erzaklarından hazırladıkları pirinç lapasını pişirip paylaşıyor.

TEKNİK EKİBİN ZOR ANLARI

Bölgede 30 dereceyi bulan sıcaklık, teknik ekibe zor anlar yaşatıyor. Toplam 380 kişinin çalıştığı programda, saatler süren çekimler sırasında kameramanlar, büyük şemsiyelerle güneşten korunuyor.

DOMİNİK NOTLARI 1

'Survivor All Star'ı izleyip, Dominik'i merak edenler ya da gitmek isteyenler olabilir. Bu merakı kısmen de olsa gidermek için gidiş-dönüş maceramızı ve orada gördüklerimi paylaşmak isterim. İstanbul'dan Dominik'e direkt uçuş yok. Avrupa ya da Amerika üzerinden aktarma şart. Nereden giderseniz gidin, 17 saatten erken varmak mümkün değil Dominik'e ve LasTerrenas'a...

Biz gidişte, önce Paris'e, oradan Punta Cana'ya, oradan da Santo Domingo'ya uçtuk. Dönüşteyse Paris aktarmalı geldik İstanbul'a... O yüzden uzun ve çileli bir yolculuğu göze almanız şart. Acun Ilıcalı'nın özel uçağıyla Dominik'e gidip geldiğini sanıyordum, yanılmışım. Ilıcalı, uçağının menzili ve 100 bin doları bulan maliyeti nedeniyle bunu yapmadığını, bizim gibi tarifeli uçaklarla gidip geldiğini söyledi.

Bu çileli yolculuğun ardından havaalanından ülkeye giriş de bir işkence. Önce 10 dolar ya da 10 euro 'ayak bastı' parasını verip, fiş almak için bir kuyruğa sokuyorlar sizi, ardından sıra geliyor pasaport polisinin sorgusuna: Niye geldin?, Nerede kalacaksın?, Harcamalarınızı kim karşılayacak?' Yanınızda ne kadar para var?

Polisi geçiyorsunuz, bu kez 'gümrükçüler': "Valizinizde ne var?" ve "Açın bir göreyim" diyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Survivor All Star'ın Acun Ilıcalı'ya Maliyeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (60)

  • serkan dedecan: Sayın acun ılıcalı turabi hakkında ki yorum ve düşüncenize kesinlikle katılmıyorum turabi gibi renkli ve güçlü birini çıkartmakta ne demek, orada çıkartılması gereken tek bir kişi varsa oda hakan dır. Sizin gibi tercübe birininde bunu nasıl görmez onu anlamış değilim Saygılar... 10 72 Yanıtla
  • ACUN: turabi kovamasınız turabi giderse survivor all star biter 9 37 Yanıtla
  • kadi: Turabi olmadan Survivor olmaz süper adam oooooooo 20 24 Yanıtla
  • ahmet: acun yanlış yoldasın ortalığı karıştıran hakan ama sen suçu turabide buluyorsun. turabi çıkarsa kimse bu pragramı izlemez. bunuda sen bilesin. orda yarışmacılar turabiye hakaret ediyor herhangi bir şekilde müdahale etmiyorsun. daha sonra turabi yapınca suçlu oluyor. 17 24 Yanıtla
  • kayhan: yeterki turabi gitsin adam kötü örnek o konuşurken televizyonun kanalını değiştiriyorum 28 6 Yanıtla
  • hakan: Turabi çok ukala ve saygısız istemiyoruz onu 24 9 Yanıtla
  • MELL: İNŞALLAH ŞU TURABİYİ ATARLAR TAMAMENN. . . KENDİNİ Bİ HALT SANAN YER CÜCESİ. . . . DİLİNİN AYARI YOK Bİ KERE . . . HASANI YÜREKTEN DESTEKLİYORUM. . 28 5 Yanıtla
  • gok 67: Ben çok iyi bir takipçiydim takipçiydim diyorum ama turabinin yüzünden artık seyretmiyorum konuşması tavırları hareketlerini hiç beyenmiyorum kendi söylediği gibi hiçte adam gibi adam değil oraya hasan gibi doğu gibi adamlar lazım. 25 6 Yanıtla
  • EN DOĞRUSU:: TURABİ OYUN KAZANINCA İNSANLARLA DALGA GEÇİYOR, KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ HAREKETLER YAPIYOR! EĞER BU YARIŞMADA AHLAK KURALLARI VARSA, TURABİ ÇOKTAN DİSKALIFIYE OLMALIYDI, ACUN ÇOK GEÇ KALDI. ! O YARIŞMAYA EFENDİLİĞİYLE, BAŞARILARIYLA, YAKIŞAN HASAN, DOĞUKAN, ve HAKAN'dır. . 28 2 Yanıtla
  • turabi: Sosyete bozuntuları. Hasan şöyle efendi böyle delikanlı diyorsunuz. Hasan delikanlı olsaydı Turabiyi aday gösterme cesaretinde bulunurdu. Buda hasanın ilk ve tek birinciliğidir. İzleyin görün. Turabi erkek gibi konuşuyor. Erkek olamayanlar bunu anlayamaz. 9 21 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.


Advertisement