Suruç'taki Terör Saldırısıyla İlgili Yayın Yasağı da Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

Suruç'taki Terör Saldırısıyla İlgili Yayın Yasağı da Kaldırıldı

Suruç Sulh Ceza Hakimliğinin bombalı saldırı sonrası aldığı yayın yasağı kararı, 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından kaldırıldı.

22.07.2015 17:07  Güncelleme: 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Hakimliği, Suruç Sulh Ceza Hakimliğinin, terör saldırısı görüntülerinin yazılı, görsel ve sesli yayın organlarında yayınlanmasına ilişkin yasağı da kaldırdığını bildirdi.

GÖRÜNTÜLERİ KALDIRMAYAN SİTE VE PLATFORMLARA ERİŞİM ENGELİ

Suruç Cumhuriyet Başsavcılığının başvurusu üzerine Suruç Sulh Ceza Hakimliği, terör saldırısı görüntülerinin yazılı, görsel ve sesli yayın organlarında yayınlanmasına yasak getirmiş, patlama anı görüntülerinin internet siteleri ve sosyal medya platformlarından da kaldırılmasına karar verilmişti.

Suruç Sulh Ceza Hakimliği, görüntüleri kaldırmayan site ve platformlara erişimin engellenmesini kararlaştırmıştı.

YAYIN YASAĞI KALKTI

Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Hakimliği ise Suruç Sulh Ceza Hakimliğinin, patlamanın olduğu ana ilişkin görüntülerin yazılı, görsel ve sesli yayın organlarında yayınlanmasına ilişkin yasağını kaldırdı.

Hakimlik ayrıca, Suruç Sulh Ceza Hakimliğinin "sosyal medya platformları aracığıyla yapılan yayınların içeriğinin kaldırılmasına, içeriği barındıran internet siteleri ve sosyal platform hesaplarına erişimin engellenmesi tedbirinin uygulanmadığı durumlarda ise içeriği barındıran internet sitesinin tamamına erişimin engellenmesine ve benzer içeriklerin tespit edilmesi halinde verilen kararın tespit edilen içeriklere de uygulanmasına" ilişkin tedbirin kaldırılmasını kararlaştırdı.

KARARIN GEREKÇESİ

Gerekçede, olayın üzerinden 3 günlük sürenin geçmesi dikkate alındığında söz konusu tedbirin, talepte belirtilen gerçekleşmesi muhtemel sorunları ortadan kaldırdığı dikkate alındığında sosyal paylaşım sitelerindeki yasaklamanın an itibarıyla bir fonksiyonunun kalmayacağının anlaşıldığı belirtildi.

Ayrıca, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde belirtilen "Herkes görüşlerini açıklama ve anlatım özgürlüğüne sahiptir" ilkesi, Basın Kanunu'ndaki basın özgürlüğüne ilişkin yasal düzenlemeler ve AİHM içtihatları göz önüne alındığında yayın yasağının kaldırılmasına karar verilmesi gerektiği vurgulandı.

ESB: TWİTTER ERİŞİME AÇILDI

Erişim Sağlayıcıları Birliği (ESB) Genel Sekreteri Bülent Kent, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahkeme kararının kendilerine ulaştığını, Twitter'ın erişime açıldığını bildirdi.

Mahkemenin gerekçesinde, olayın üzerinden 3 günlük sürenin geçmesi dikkate alınarak, yasaklamanın fonksiyonunun kalmayacağının anlaşıldığının belirtildiğine dikkati çeken Kent, mahkemenin, basın özgürlüğüne ilişkin yasal düzenlemeler göz önüne alındığında engellemenin kaldırılması gerektiği sonucuna vardığını kaydetti.

Suruç\'taki Terör Saldırısıyla İlgili Yayın Yasağı da Kaldırıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suruç'taki Terör Saldırısıyla İlgili Yayın Yasağı da Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • ESKI MILLETVEKILI: DIKKAT EDIN TURKIYENIN HER TARAFINDAN GENCLER ORGANIZE EDILEREK BIR YERDE TOPLANIYORLAR KIMIN ICIN KOBENE ICIN HDP VE DIGER TERORIST GURUPLAR ICIN VE BIR TANE MILLET VEKILI DESTEK ICIN ORADA YOK SONRA BUUUM SIMDI BUNUN UZERINDEN YORUM YAPIN GERCEGE GIDECEKSINIZ 14 2 Yanıtla
  • Türk: Artk akp diktatörü bitti 1 6 Yanıtla
  • Vakkas: Dikkat edin iktidar bu Sansürlemeyi sürekli yapiyor kendi kontrolü dışında bi haber yada yorum yapılmasın diye. 1 3 Yanıtla
  • serhat: emin olun insan olduğumuza utanıyorum bu ne bicim insanlık ölen insanların arkasında kötü sözler söyleyen var ölü bir insanın arkasında gülmek dalga gecmek bence en kütü bişey ölen insanların arkasına gülen insanları önce allaha havale ediyorum inş onların ölümü daha kötü olur ölen insanlara allahtan rahmet diliyorum 1 1 Yanıtla
  • musa can: oldu agizlarindan kan damlayan ... siz dediniz diye kurtker yandi ac kakdi vah vah suhrunu yitirmisler. 0 0 Yanıtla
  • doktor: yapılanların tamamı ALMANYANIN PLANLARIDIR. 0 0 Yanıtla
  • Habip : Mit, devlet anlayışını terk ederek yalnız bir kişinin sır küpü olursa, işte sorun burda düğümlendi .tıkandı. 0 0 Yanıtla
  • Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı
    21:58 Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı

    Muş Valisi Avni Çakır, Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Üs Bölgesi'nde görevli güvenlik güçleriyle iftar yaparak, zorlu şartlarda görev yaptıklarına şahitlik ettiğini ve onlardan gelecek yerel seçimlerde desteklerini istedi.

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı
    21:46 Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı

    İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan ölümlü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Anne Eylem Tok'un olay yerine gitmesi ve kaçış planı yapması görüntülendi. Baba Bülent C.'nin ifadesiyle çelişen görüntüler de dikkat çekti. Polislerin T.C'nin Amerikan pasaportunu incelemesi de kameraya yansıdı. Olayın ardından Mısır'a kaçan şüphelilerin ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.


Advertisement