Suruç'ta Bulunan İsveçli Politikacı Evin Çetin: "Tüm Dünya Bu Terörü Durdurmalı" - Son Dakika
Güncel

Suruç'ta Bulunan İsveçli Politikacı Evin Çetin: "Tüm Dünya Bu Terörü Durdurmalı"

Suruç\'ta Bulunan İsveçli Politikacı Evin Çetin: "Tüm Dünya Bu Terörü Durdurmalı"

Dha DIŞ HABER - TÜRK asıllı İsveçli politikacı Evin Çetin, tüm dünyanın terörü durdurması çağrısında bulundu.

20.07.2015 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER -

TÜRK asıllı İsveçli politikacı Evin Çetin, tüm dünyanın terörü durdurması çağrısında bulundu. Terör mağduru çocuklara yardım için Suruç'ta bulunan Sosyal Demokrat Partili Evin Çetin, İsveç'in yüksek tirajlı Aftonposten gazetesine yaptığı açıklamada " Kobani'de, annesi babası IŞİD tarafından gözleri önünde katledilen, parmağını, elini kaybetmiş, kurşunlanmış çocuklarla karşılaştık. Tüm dünya birleşerek bu örgüte ve teröre dur demeli. Böyle devam ederse benzeri saldırıları İsveç'te de yaşarız" dedi.

YARDIM İÇİN ORADAYDIK

Federation of Socialist Youth Organisation (SGDF) (Sosyalist Gençlik Federasyonu) tarafından düzenlenen ve yaklaşık 300 gencin katıldığı basın açıklaması öncesi parkta meydana gelen patlamanın haberi İsveç'te geniş yankı buldu. İskandinav ülkeleri medyası, patlamanın Türkiye'nin IŞİD'e karşı tavır almaya başladığı bir dönemde yapılmasına dikkat çekti. TV kanalları ve gazetelerin İnternet sayfalarında flaş gelişme olarak verilen haberlerde, saldırının gençlerin IŞİD tarafından tahrip edilen Kobani'yi yeniden inşa etme gayretlerine karşı yapılmış bir saldırı olduğu belirtildi.

ŞİMDİ ORDA OLMAMIZA DAHA ÇOK İHTİYAÇ VAR

Suruç'ta bulunan İsveç'in Dalkurd FF futbol takımı kaptanı 28 yaşındaki Peshraw Azizi ile Sosyal Demokrat Politikacı 31 yaşındaki Evin Çetin, patlamanın, Kobani için iki kamyon su satın almak üzere toptancıya gittikleri sırada meydana geldiğini belirterek "Kobani'ye göndermek üzere iki kamyon su almak için toptancıya gittik. Patlama o sırada meydana geldi. Yoksa biz de orada olacaktık. Parka dönerken bir kişi panik içinde, 'yerlerde ceset dolu' diye telefonla haber verdi. Tüm dünyanın teröre karşı birleşmesi gerekir" dedi. Evin Çetin, kendisinin otele gitmek zorunda bırakıldığını belirterek "parkta toplanan insanlar olarak, savaş mağduru insanlara yardım için toplanmıştık. Barbarca yapılan saldırı tam basın açıklaması yapılırken gerçekleştiriliyor. Bu olay şimdi bize, yani gençlere orada olup insanlara daha çok yardım etmemiz gerektiğini gösterdi" dedi.

TERÖRİSTLER SOKAKLARDA CİRİT ATIYOR

Futbolcu Peshraw Aziz de teröristlerin bu kadar elini kolunu sallaya sallaya sokaklarda gezmelerinin önüne geçilmesi gerektiğini belirterek "bizler oraya yardım elimizi uzatmak için gittik. Teröristler sokaklarda cirit atıyor. Biz Futbol projesi için 200 bin kron toplamıştık. Oradaki insanlar beni görünce çok sevindiler. Ama şimdi üzüntülüyüz. Futbol bir nevi psikolojik tedavi metodudur. Onun için savaş mağduru gençlere futbol oynama şansı vermek istedik ve topladığımız yardımları götürdük" dedi.

TÜM DÜNYA BİRLEŞMELİ

Evin Çetin, IŞİD varlığından Türk hükümetini sorumlu tutarak, "Türkiye'de IŞİD'in varlığı anormal değil. Türk hükümeti, IŞİD yanlılarının Suriye'ye geçerek IŞİD'e katılmalarına göz yumuyor ve IŞİD'e lojistik destek sağlıyor. Kobani'de annesi, babası diğer aile fertleri IŞİD tarafından gözleri önünde öldürülmüş çocuklar gördük. Bunun önüne geçilmezse, yakında İsveç'te de benzeri saldırılar yaşarız" diyerek saldırıda yaralanan ya da ölen İsveçli olmadığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suruç'ta Bulunan İsveçli Politikacı Evin Çetin: 'Tüm Dünya Bu Terörü Durdurmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement