Sürü Yönetimi Belgeleri Verildi - Son Dakika
Yerel

Sürü Yönetimi Belgeleri Verildi

Sürü Yönetimi Belgeleri Verildi

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR), İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve ziraat odaları iş birliğinde düzenlenen kurstan faydalanan 49 kişiye sertifikaları Başköy’de yapılan törenle dağıtıldı.

24.06.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR), İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve ziraat odaları iş birliğinde düzenlenen kurstan faydalanan 49 kişiye sertifikaları Başköy'de yapılan törenle dağıtıldı.

Belge dağıtım töreni, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Garnizon Komutanı Mehmet Uğur Abacı, Tavşanlı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Temel, İlçe Özel İdare Müdürü Necati Derin, Tavşanlı Ziraat Odası Başkanı İsmail Akpınar, İl Genel Meclisi Encümenleri Bilal Kıyak ve Mustafa Altınbay, TOÇ-BİR SEN Kütahya Şube Başkanı Hüseyin ağaç, Damızlık Koyun Keçi Üreticileri Birliği Başkanı Bahattin Atakan, Başköy Muhtarı İbrahim Öztaş, Kursiyerler ve üreticilerin katılımıyla gerçekleşti.

Törende konuşan Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, modern tarım ve hayvancılık teknikleri konularında verilen eğitimlerde, çiftçilerin öğrendiklerini uygulamaları halinde, gelirlerinde artış olacağını, faaliyetlerinin sürdürülebilir ve verimli hale geleceğini, sağlıklı ve hijyenik koşullarda bol bereketli, güvenli gıda üretimini gerçekleştirebileceklerini ifade etti.

Hatipoğlu, ilçede başta İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olmak üzere birlikte faaliyet gösteren diğer kurum ve kuruluşları koordineli olarak bu tür faaliyetleri gerçekleştirmeye devam edecekleri belirterek, eğitimlerin üreticiler için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Tavşanlı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Temel, "Tavşanlı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Tavşanlı Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde İşkur ve Tavşanlı Ziraat Odası Başkanlığının katkıları ile çeşitli tarım ve hayvancılık konularında (Süt Sığırı Yetiştiriciliği, Besi Sığırı Yetiştiriciliği, Arı Yetiştiriciliği, Koyun Yetiştiriciliği, Organik Manda Yetiştiriciliği, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği, Kavun yetiştiriciliği) üreticilerimiz için kurslar açtık, 2014 yılında 6 kurs açılarak 182 kursiyere eğitim ve belgeleri verildi, 2015 yılında ise 5 Kurs açıldı.161 kursiyere belgeleri verildi. Organik Manda yetiştiriciliği kursu halen devam etmektedir. Üreticilerin talepleri olduğu sürece gece gündüz demeden bu gibi ve benzer kursları açmaya devam edeceğiz. Bu kursların açılmasında bizlere destek veren Kaymakam Numan Hatipoğlu'na ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'ne Tavşanlı Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne, İşkur ve Tavşanlı Ziraat Odası Başkanlığına teşekkür eder saygılarımı sunarım. Ayrıca bu kurslarda eğitici olarak görev yapan İlçe Müdürlüğümüzde görevli mühendis ve veteriner hekim arkadaşlarıma teşekkür ederim. Kursiyerlere hayırlı olmasını diler katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür eder saygılarımı sunarım" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sürü Yönetimi Belgeleri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement