Suriyelilerin Yasak Aşk Cinayetine Ömürboyu Hapis Cezası! - Son Dakika
Güncel

Suriyelilerin Yasak Aşk Cinayetine Ömürboyu Hapis Cezası!

Suriyelilerin Yasak Aşk Cinayetine Ömürboyu Hapis Cezası!

Diyarbakır'da gizli ilişki yaşadığı Ghadır Murad'ın 3.5 yıllık eşi Zekeriya Şeyho'yu boğarak öldüren Halil Vahap ömürboyu, eş de 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

20.04.2015 11:39  Güncelleme: 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da geçen Eylül ayında gizli ilişki yaşadığı 22 yaşındaki Ghadır Murad'ın 3.5 yıllık eşi 27 yaşındaki Zekeriya Şeyho'yu boğarak öldüren 20 yaşındaki Halil Vahap, ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme eşi sevgilisi tarafından öldürülen Ghadır Murad'a da, suçu bildirmediği için 6 ay hapis cezası vererek, cezayı erteledi.

POLİS İKİ SEVGİLİNİN OTOGARDAKİ GÜVENLİK KAMERASINDAN AYNI OTOBÜSE BİNDİKLERİNİ TESPİT ETTİ

Suriye'deki iç savaştan kaçan Zekeriya Şeyho ve eşi Ghadır Murad, 1 yaşındaki oğulları Muhammed ile birlikte Diyarbakır'da müstakil eve yerleşti. 7 Eylül tarihinde meydana gelen olayda akrabaları kendisinden haber alınamayan Zekeriya Şeyho'nun evine gitti. Şeyho'nun yatağında öldüğünü fark eden yakınları durumu polise bildirdi. Eve gelen polis Şeyho'nun boğularak öldürüldüğünü ve eşi Ghadır ile çocuğunun evde olmadığını belirledi. İfadesi alınan yakınları, öldürülen Şeyho'nun son günlerde evine sık sık gidip gelen Halil Vahap'tan rahatsız olduğunu söyleyince, polis bu yönde araştırma yapmaya başladı. Halil Vahap'ın evinde bulunamaması üzerine polis otogardaki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Öldürülen Şeyho'nun eşi Ghadır Murad ve Halil Vahap'ın Diyarbakır'dan Gaziantep otobüsüne bindiğini tespit eden polis, Gaziantep'te yaptığı operasyonda iki şüpheliyi gözaltına alındı. Her iki şüpheli de çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, cinayete yardım etmekle suçlanan Zekeriya Şeyho'nun eşi Ghadır Murad 3 ay sonra tahliye edildi.



EVLENMEYİ DÜŞÜNÜYORLARMIŞ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Halil Vahap ve öldürülen Zekeriya Şeyho'nun eşi Ghadır Murad hakkında ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. İddianamede, cinayeti işleyen Halil Vahap'ın Zekeriya Şeyho ile arkadaş olması nedeniyle sık sık evine gittiği, bu sırada da eşi Ghadır Murad ile aralarında duygusal ilişki başladığı belirtildi. Evlenmeyi düşünen Halil Vahap ve Ghadır Murad'ın, olayı öğrenmesi durumunda Zekeriya Şeyho'yu öldürmek için anlaştığı kaydedilen iddianamede, şüphelilerin olaydan bir gün önce cinayeti işleme konusunda karara vardıkları ifade edildi.

EŞİ AZMETTİRDİ SEVGİLİSİ ELLERİYLE BOĞDU

Olay günü Halil Vahap'ın sevgilisi Ghadır Murad'ın yanına geldiği belirtilen iddianamede, kısa bir süre sonra Zekeriya Şeyho'nun da eve geldiği ve tartışmaya başladıkları ifade edildi. Şüpheli Halil Vahap'ın, ilişkiden şüphelendiği için eşini döven Zekeriya Şeyho'ya saldırdığı ve sevgilisi Ghadır Murad'ın azmettirmesi sonucu elleriyle boğarak öldürdüğünü vurguladı. Öldürülen Şeyho'nun eşini darp ettiği iddiaları üzerine Savcı Ghadır Murad'a doktor raporu aldırdı. Raporda iddiaların aksine Ghadır Murad'ın vücudunda herhangi bir darp izine rastlanmadı.



"EŞİMİ SEVMEZDİM, HALİL'İ SEVDİM"

İddianamenin kabul edilmesinin ardından Halil Vahap ve Ghadır Murad'ın yargılanmaları Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

Duruşmada ifadesi alınan bir çocuk annesi Ghadır Murad, sanık Halil Vahap ile birbirlerini sevdiklerini belirterek, "Daha önce Halil ile evlenme konusunda konuştuk. Ancak eşimi öldürme konusu konuşmadık. Eşimin ölmesini istemedim. Ben eşimi sevmezdim. Halil evimize gelince onu sevmeye başladım. Eşimi öldürmesi için Halil'i azmettirmedim" dedi.

EŞ'E 6 AY, SEVGİLİYE ÖMÜRBOYU

Davanın son duruşmasında kararını açıklayan mahkeme, sanık Halil Vahap'ı sevgilisi Ghadir Murad'ın eşini 'Kasten öldürme' suçundan ömürboyu hapis cezasına çarptırdı. Sanığın öldürülen Zekeriya Şeyho'nun eşini ve çocuğunu yanına alarak Gaziantep'e kaçmasını dikkate alan mahkeme, herhangi bir indirim yapmadı. Mahkeme maktülün eşi Ghadır Murad'ın ise öldürme eylemine iştirak etmediğini belirterek, 'gördüğü suçu yetkili makamlara bildirmediği için' 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme genç kadına verilen cezanın ertelenmesine hükmetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriyelilerin Yasak Aşk Cinayetine Ömürboyu Hapis Cezası! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • urfalı: Yasak ilişkilerin masum ulaştırıldığı TV dizilerinin toplum eğitimi..... 45 21 Yanıtla
  • oradada oyleler sanirim: Istanbul bunlardan dolu. gelip para istiyorlar. onceden sıkılıyorlardı. simdi israrci oldular, yarin gaspci olurlar. bende bana gelenlere agzinin payini verip yolluyorum. bunlarin suriyedede isi gucu olan insanlar olduguna inanmak cok guc. esada helal olsun. safrayı turkiyeye bosaltti. 44 7 Yanıtla
  • ŞIRNAKLI SEMSİ: SURİYELİ KARILARDA ÇOK GÜZEL OLUYOR YAA. . . HEM DE UCUZA GELİYORLAR 14 28 Yanıtla
  • berfin: kadın çok güzel. . büle sümsük kocayı kim ister ki. 8 31 Yanıtla
  • TÜRKSEVER: KADINA İDAM VERİLMELİYDİ. ADAMLA İLİŞKİ YAŞAMASI VE EVİNE ALMASI YARDIM VE YATAKLIK VE DE AZMETTİRME OLMUYORMU. . . MERAK ETTİM HAKİM KADIN MI ACABA 27 3 Yanıtla
  • memet: ya kim sokuyo bunları türkiyeye töbe töbe türkiyeye almakla hata yapıoz biz düzen bozular hep . . . 27 2 Yanıtla
  • bunlar arap deiil kürt. kürt aleyhine konuşmayı: bunlar arap deiil kürt. kürt aleyhine konuşmayın. dalarım valllaa 9 17 Yanıtla
  • Öğrtmn: Bayan polis neden öyle poz verir gibi Durmuş ki ?? 19 7 Yanıtla
  • Salim: Biz kendi beyinsizlerle ugrasamazken birde suriyeliler cikti 16 1 Yanıtla
  • 61: Kürtısh airles 13 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu
    01:09 Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu. Ceset, kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Olayın faillerini yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatıldı.

  • Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı
    01:07 Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı

    Edirne Valiliği, Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir proje başlattı. Edirne'de düzenlenen iftar programında geçmişten günümüze gelen lezzetlerin yer aldığı bir menü sunuldu. Proje kapsamında 87 farklı çeşidin yer aldığı bir kitap oluşturulacak ve Edirne'nin gastronomi turizmi geliştirilecek.

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.


Advertisement