Suriyelilerin Çalışması Güvence Altına Alındı - Son Dakika
Güncel

Suriyelilerin Çalışması Güvence Altına Alındı

Suriyelilerin Çalışması Güvence Altına Alındı

Gaziantep Vali Vekili Halil Uyumaz, geçici koruma izni verilen Suriyelilerin çalışma izni olmadan çalıştırılamayacağını söyledi.

01.02.2016 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Vali Vekili Halil Uyumaz, geçici koruma izni verilen Suriyelilerin çalışma izni olmadan çalıştırılamayacağını söyledi.

Gaziantep'te, geçici koruma izni verilen Suriyelilerin çalışma izinleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Gaziantep Vali Vekili Halil Uyumaz, İş-Kur İl Müdürü Siraç Ekin ve SGK İl Müdürü Mehmet Uzun'un katıldığı toplantıda, kentte 350 bine yakın Suriyelinin yaşadığı belirtildi ve bunların 15 Ocak'ta çıkarılan kanun ile çalışmalarına olanak sağlandığı kaydedildi.

Vali Vekili Halil Uyumaz, Suriyeli sığınmacıların kayıt işlemlerinin tamamlandığını, ihtiyaçları konusunda da gerekli düzenlemelerin yapıldığını ifade etti. 15 Ocak'ta çıkarılan kanun ile Suriyelilerin çalışmalarına da olanak sağlandığını vurgulayan Uyumaz, ""Çalışma izni olmadan geçici koruma sağlanan yabancıların çalıştırılması halinde haklarında 4817 sayılı yabancıların çalışma izinleri hakkında kanunun ilgili hükümleri uygulanır. Geçici koruma kanunu yabancılar, geçici koruma kayıt tarihinden 6 ay sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na çalışma izni için başvuru yapabilirler. Başvurular geçici koruma kanununa yabancıları çalıştıracak işverenler tarafından e-devlet üzerinden yapılabilir" dedi.

İş-Kur İl Müdürü Siraç Ekin ise geçici olarak koruma altına alınan Suriyelilerin kanun kapsamında çalışma izni almadan çalıştırılamayacağını, kuralı ihlal edenlere para cezası kesileceğini kaydetti. Ekin, çalışmalarına olanak sağlanan Suriyelilere ödenecek ücretin ise asgari ücretin altında olamayacağını da sözlerine ekledi. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriyelilerin Çalışması Güvence Altına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement