Suriyelilere Geçici Plaka Verilmeye Başlandı - Son Dakika
Güncel

Suriyelilere Geçici Plaka Verilmeye Başlandı

3 Nisan'dan itibaren Türk plakası alma zorunluluğu getirilen Suriyeli araçlara, il kodundan sonra geçici tescil olarak SAA 001'den SZZ 999'a kadar sıralı plakalar verilmeye başlandı.

06.07.2015 16:34  Güncelleme: 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriyeli otomobillere geçici Türk plakası takılmaya başlandı. Kayıt altına alınan araçlara SAA 001'den SZZ 999'a kadar sıralı plakalar veriliyor.

İL KODUNDAN SONRA TESCİL NUMARASI

İçişleri, Suriye plakalı araçların takibi için 3 Nisan'dan itibaren Türk plakası alma zorunluluğu getirdi. Doğu illerinde hatta İstanbul'da binlerce Suriye plakalı araba yollarda dolaşırken, sadece 1.915 araç Türk plakası aldı. Kayıt altına alınan Suriyeli araçlara il kodundan sonra geçici tescil olarak SAA 001'den SZZ 999'a kadar sıralı plakalar veriliyor.

FOTOĞRAFLAR TWITTER'DA YAYINLANDI

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ise plaka veriliş anının fotoğraflarını Twitter'dan yayımladı. Alınan bilgilere göre Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından 2 bin 76 Suriyeli'nin aracına geçici Türk plakası takıldı.

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?

Emniyet Suriyelilerin plakalarını alıp yerine Türkiye Cumhuriyeti'nde araçlara takılan plakalardan veriyor. Suriyelilerin arapça düzenlenmiş plakaları kendileri ülkelerine dönmeye karar verdiği zaman iade edilecek. Geçici Türk plakası alan Suriyelilerin araçlarına sigorta işlemi de yapılıyor.



Suriyelilere Geçici Plaka Verilmeye Başlandı

Son Dakika Güncel Suriyelilere Geçici Plaka Verilmeye Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (70)

  • 1071: Allah belalarini versin pis kobanililer 19 4 Yanıtla
  • levent: vallahi pes artik yaziklar olsun bu hükümete 21 1 Yanıtla
  • turkiye turkiye degil: ülke elden gidiyor 12 8 Yanıtla
  • Daha ne haklar verilecek???: Biz plakamızı kaybetsek çıkartıncaya kadar göbeğimiz çatlar. Ama bu ayılara sağlanan imkanlara bakın. Sanki biz başka ülkede yaşıyoruz onlar kendi vatanlarında. Bunları başımıza bela edenlere lanet olsun. Defolup gitsinler pislikler. 17 2 Yanıtla
  • alın teri: Bunlarin trafik cezalarini devlet mi ödeyecek? 19 0 Yanıtla
  • Levent: Mtv odiceklermi muayneye gireceklermi birde onu bilelim 17 1 Yanıtla
  • adsiz: Defplsun gitsinler 13 4 Yanıtla
  • vatan: Verin nasıl olsa bu milletten vergi alıyorsunuz vatandaşlıkta verin sorun bakalım başka eksikleri varsa onuda verelim yazık bu adamlara Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın hepinizi 17 0 Yanıtla
  • sad: Ülkemde cingene çalıyor kürt oynuyor.bizde sabırlar taştıııııı 12 3 Yanıtla
  • akdeniz: ekmeğimiz bize yetmiyor, yöneticilerimizin kişisel hırslarından dolayı eksik ekmeğimizi bile bizden alıyorlar. erken seçim inşallah olur yüzde 30 u bile alamazsınız. 12 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement