Suriyeliler Gönüllü Olarak Geri Gönderilmeli - Son Dakika
Güncel

Suriyeliler Gönüllü Olarak Geri Gönderilmeli

Suriyeliler Gönüllü Olarak Geri Gönderilmeli

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan, kentte 300 bini aşkın sığınmacının bulunduğunu ve bu durumun beraberinde çeşitli sorunlar getirdiğini söyledi.

23.12.2014 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan, kentte 300 bini aşkın sığınmacının bulunduğunu ve bu durumun beraberinde çeşitli sorunlar getirdiğini söyledi. Özellikle oluşan güvenlik sorununun önüne geçilmesi için önlemler alınması gerektiğini anlatan Aslan, yeni sığınmacı kabulünün sonlandırılması ve gönüllü geri gönderme uygulamasının hayata geçirilmesini istedi.

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan beraberinde Genel Sekreter Fikret Murat Tural ile birlikte Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Cemiyet Başkanı İbrahim Ay'dan çalışmalara ilişkin bilgiler alan Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan, Suriyeli sığınmacılara ilişkin rapor hazırladıklarını söyledi. Aslan, hazırladıkları ve hafta sonu kente gelecek Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da verecekleri raporda Suriyelilerle ilgili sadece sorunların değil çözüm önerilerinin de bulunduğunu belitti.

Gaziantep'te 300 bini aşkın Suriyeli sığınmacının bulunduğunu anlatan Mehmet Aslan, İstanbul'dan sonra en fazla iç göç alan Gaziantep'in Suriye iç savaşı ile birlikte zorluklarla karşı karşıya kaldığını anlattı.

Kent Konseyi olarak yaptıkları çalışma ile Suriyeli sığınmacıların yaşadığı veya yol açtığı güvenlik, barınma, sağlık, sosyal, çevresel, eğitim ve ekonomik sorunlar ile çözüm önerilerini raporlaştırdıklarını dile getiren Mehmet Aslan şöyle konuştu:

"Raporumuzda her konuda yaşanan sorunları anlattık ve çözüm önerilerimizi sıraladık. Ancak öncelikli sorun olarak gözüken güvenlik problemi noktasında sıkıntıların giderilmesi gerekiyor. Başta İstanbul olmak üzere birçok kentte asayişi bozan Suriyeliler kentimize gönderiliyor. Bu durum kentin asayişini olumsuz yönde etkilemekte olup, gerek kent halkı ve gerekse diğer Suriyeli misafirler açısından önemli bir güvenlik sorunu oluşturmaktadır. Yine Gaziantep'te faaliyet gösteren birçok yabancı ofis ve merkezler bulunuyor. Bu ofis ve merkezlerin amaç dışı faaliyetler gösterebileceği kanısıyla toplumda tedirginlik ve korku oluşturmaktadır. Bunun için güvenlik açısından her türlü endişe ve tehlike arz eden tüm yabancı ofisler ve merkezlerin süratle kent dışına çıkarılması sağlanmalıdır. Böylece insanlardaki tedirginlik ve korkunun önüne geçilebilecektir. Sınırda sağlanacak üst düzey güvenlik önlemleri, şehrin birçok problemini çözecektir. Sınırda ışıklandırma ve izinsiz geçişleri engelleyecek önlemler artırılmalıdır. Ocak ayı itibariyle yeni misafirlerin kabulü sonlandırılmalıdır. Gaziantep'te yeni kamplar yapılmamalı, kentimize göç teşvik edilmemelidir. Eğer mutlaka yeni bir kamp ihtiyacı doğarsa güvenli bir bölgede kamp oluşturma yoluna gidilmelidir. Cenevre Antlaşması'nda var olan ilgili madde gereği BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ciddi yaptırım uygulanarak gönüllü geri gönderme uygulaması hayata geçirilmelidir."

Aslan, hazırladıkları raporu pazar günü Gaziantep'e gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki bakan heyetine sunacaklarını da sözlerine ekledi. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriyeliler Gönüllü Olarak Geri Gönderilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu
    16:39 Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu

    Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Bandırmaspor ile Tuzlaspor arasında oynanan maçın ardından iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında konuştu. Bandırmaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, hedeflerinden sapmadıklarını ve süper lige çıkmak istediklerini belirtirken, Tuzlaspor Kaleci Antrenörü Mazhar Sevgi ise oyuncularının iyi mücadele ettiğini ve daha fazla gol atabileceklerini ifade etti.

  • Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu
    16:38 Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu

    Denizli Kayak Merkezi'nin bulunduğu Tavas ilçesine bağlı Nikfer Mahallesi'ndeki 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da öğle saatlerinde kar yağışı başladı. Karla birlikte Bozdağ beyaza büründü ve bazı vatandaşlar kar görmek için bölgeye gelerek fotoğraf çektirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü
    16:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıların ele alındığı öğrenildi.

  • Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş İlk Nikahı Kıydı
    16:33 Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş İlk Nikahı Kıydı

    Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, başkanlık görevine seçilmesinin ardından ilk nikahını kıydı. Yeni evli çifte tavsiyelerde bulunan Başkan Toptaş, mutluluklar diledi.


Advertisement