Suriyeliler Bayrama Buruk Girdi - Son Dakika
Güncel

Suriyeliler Bayrama Buruk Girdi

Suriyeliler Bayrama Buruk Girdi

Ülkelerindeki iç kargaşadan kaçarak Türkiye’ye sığınan binlerce Suriyeli, Ramazan Bayramı'na buruk girdi.

28.07.2014 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkelerindeki iç kargaşadan kaçarak Türkiye'ye sığınan binlerce Suriyeli, Ramazan Bayramı'na buruk girdi.

Suriye'de iç kargaşanın 4'üncü yılına girmesiyle birlikte her geçen gün Türkiye'de sığınmacı sayısında artış yaşanıyor.

10 ayrı ilde kurulan 20 çadır ve konteyner kentte kalan 220 bini aşkın Suriyeli ile kamp dışında kalan 700 bin olmak üzere 1 milyonu aşkın Suriyeli sığınmacı, Ramazan Bayramı'na Türkiye'de giriyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre; Hatay'da 5, Şanlıurfa'da 3, Gaziantep'te 4, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Mardin, Malatya ve Adana'da 1'er olmak üzere toplam 15 çadırkent ile Kilis'te 2, Şanlıurfa, Malatya ve Gaziantep'te 1'er olmak üzere toplam 5 adet konteyner kentte 220 bin Suriyeli bulunuyor. Kamp dışında ise 700 bini aşkın Suriyeli çeşitli şehirlerde kalırken, resmi verilere göre sığınmacı sayısı 1 milyonu aştı.

Kilis'te kurulan Öncüpınar ve Elbeyli konteyner kentlerinde 40 bin Suriyeli, bir bayramı daha ülkelerinden uzakta geçirmenin hüznünü yaşıyor.

Sabahın ilk ışıklarında okunan dualarla konteyner kent içerisinde bulunan Halep ve Şam Camii'nde namaz kılan Suriyeliler, ülkelerindeki iç savaşın sona ermesi için dua etti.

Suriyeli din görevlisi bayram namazında okuduğu hutbede Suriye'ye barış ve huzurun gelmesi, kan ve gözyaşının dinmesi, Beşşar Esad iktidarının bir an önce sona ermesini istedikten sonra dua okudu.

Konteyner kentlerde Ramazan Bayramı'nı karşılayan Suriyeliler, bayram namazında ülkelerindeki savaşın sona ermesi dileğiyle ellerini semaya açtı. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriyeliler Bayrama Buruk Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement