Suriyeli Sığınmacılara Gıda ve Kömür Yardımı - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Sığınmacılara Gıda ve Kömür Yardımı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Suriyelilerin alanda yardım alabilmek için bekleyişi -Yardımların dağıtımı İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Malatya Temsilcisi Mehmet Aslan'ın konuşması AFAD İl Müdürü Hamza Demiralp'in konuşması Suriyeli sığınmacılara gıda ve kömür yardımı Uluslararası İslami Yardımlaşma Derneği Türkiye Temsilciliğince Malatya'da kamp dışında yaşayan 2 bin Suriyeli aileye gıda ve ve kömür yardımı yapıldı Uluslararası İslami Yardımlaşma Derneği (ULİSYAR) Türkiye Temsilciliğince konteyner kent dışında kalan 2 bin Suriyeli aileye gıda ve kömür yardımında bulunuldu.

26.01.2016 19:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Suriyelilerin alanda yardım alabilmek için bekleyişi

-Yardımların dağıtımı

İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Malatya Temsilcisi Mehmet Aslan'ın konuşması

AFAD İl Müdürü Hamza Demiralp'in konuşması

Suriyeli sığınmacılara gıda ve kömür yardımı

Uluslararası İslami Yardımlaşma Derneği Türkiye Temsilciliğince Malatya'da kamp dışında yaşayan 2 bin Suriyeli aileye gıda ve ve kömür yardımı yapıldı

Uluslararası İslami Yardımlaşma Derneği (ULİSYAR) Türkiye Temsilciliğince konteyner kent dışında kalan 2 bin Suriyeli aileye gıda ve kömür yardımında bulunuldu.

Merkez Battagazi ilçesi Başarık Mahallesi Kanalboyu mevkisinde kurulan çadırda Suriyeli ailelere, içerisinde gıda malzemelerinin bulunduğu 2 bin koli ve 200 ton kömür dağıtıldı.

İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Malatya Temsilcisi Mehmet Aslan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ULİSYAR'ın kentte yaşayan Suriyeli mağdur aileler için gönderdiği kömür ve gıda malzemelerini hap sahiplerine ulaştırdıklarını söyledi.

Aslan, dağıtım organizasyonunu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Malatya Şam Derneği ile birlikte üstlendiklerini belirterek, destekte bulunanlara teşekkür etti.

Türkiye'de misafir edilen Suriyelilerin her zaman yanında olduklarını dile getiren Aslan, "Yeryüzünde iyiliğe dair ne varsa ilkesi gereğince hiçbir ayrım gözetmeksizin mağdurun ve mazlumun yanında oymaya devam edeceğiz" dedi.

AFAD İl Müdürü Hamza Demiralp de 2 bin aileye gıda ve kömür yardımında bulunduklarını belirtti.

Demiralp, konteyner kentte 8 bin, şehirde ise 10 bin Suriyelinin bulunduğuna dikkati çekerek, yardımların konteyner kent dışında kalanlara yönelik olduğunu ancak muhtaç olup başvuran kişilere de destek olduklarını sözlerine ekledi.

Suriyeli Sığınmacılara Gıda ve Kömür Yardımı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Sığınmacılara Gıda ve Kömür Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement