Suriyeli Sığınmacılara Gıda ve Kömür Yardımı - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Sığınmacılara Gıda ve Kömür Yardımı

Uluslararası İslami Yardımlaşma Derneği (ULİSYAR) Türkiye Temsilciliğince konteyner kent dışında kalan 2 bin Suriyeli aileye gıda ve kömür yardımında bulunuldu.

26.01.2016 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası İslami Yardımlaşma Derneği (ULİSYAR) Türkiye Temsilciliğince konteyner kent dışında kalan 2 bin Suriyeli aileye gıda ve kömür yardımında bulunuldu.

Merkez Battagazi ilçesi Başarık Mahallesi Kanalboyu mevkisinde kurulan çadırda Suriyeli ailelere, içerisinde gıda malzemelerinin bulunduğu 2 bin koli ve 200 ton kömür dağıtıldı.

İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Malatya Temsilcisi Mehmet Aslan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ULİSYAR'ın kentte yaşayan Suriyeli mağdur aileler için gönderdiği kömür ve gıda malzemelerini hap sahiplerine ulaştırdıklarını söyledi.

Aslan, dağıtım organizasyonunu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Malatya Şam Derneği ile birlikte üstlendiklerini belirterek, destekte bulunanlara teşekkür etti.

Türkiye'de misafir edilen Suriyelilerin her zaman yanında olduklarını dile getiren Aslan, "Yeryüzünde iyiliğe dair ne varsa ilkesi gereğince hiçbir ayrım gözetmeksizin mağdurun ve mazlumun yanında oymaya devam edeceğiz" dedi.

AFAD İl Müdürü Hamza Demiralp de 2 bin aileye gıda ve kömür yardımında bulunduklarını belirtti.

Demiralp, konteyner kentte 8 bin, şehirde ise 10 bin Suriyelinin bulunduğuna dikkati çekerek, yardımların konteyner kent dışında kalanlara yönelik olduğunu ancak muhtaç olup başvuran kişilere de destek olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Sığınmacılara Gıda ve Kömür Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement