Suriyeli Ömer İstiklal Marşı Okudu, Başbakan Erdoğan 'Bizden İyi Okuyor' Dedi - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Ömer İstiklal Marşı Okudu, Başbakan Erdoğan 'Bizden İyi Okuyor' Dedi

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Yeni Bina'da, TRT Çocuk Şenliği münasebetiyle Türkiye'ye gelen yabancı çocukları ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve beraberindeki heyetini kabul etti.

17.04.2014 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Yeni Bina'da, TRT Çocuk Şenliği münasebetiyle Türkiye'ye gelen yabancı çocukları ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve beraberindeki heyetini kabul etti.

Başbakan Erdoğan, "Bütün çocuklara barış dolu, mutluluk dolu bir dünya temenni ediyorum. Özellikle burada bulunduğunuz süre içerisinde keyifli anlar yaşamınızı, ömür boyu sürecek arkadaşlıkların, dostlukların, kardeşliklerin oluşmasına bu ziyaretin vesile

olmasını diliyorum. 23 Nisan çocuk bayramı dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır. Bu tarih aynı zamanda ülkemizde milli egemenliğin temelinin atıldığı bir tarihtir. Bizler millet olarak büyük mücadeleler sonrasında tesis ettiğimiz barışı, zorlu şartlar sonrasında elde ettiğimiz bağımsızlığımızı tüm dünya çocuklarıyla birlikte paylaşıyoruz" diye konuştu.

"HEPİMİZE YETECEK KADAR MUTLULUK VAR" Başbakan Erdoğan, "İstiyoruz ki bizlerin yaşadığı zorlukları inşallah çocuklarımız yaşamasın, barışın egemen olduğu bir dünyayı onlar paylaşsın. Bütün derdimiz bu. İstiyoruz ki çocuklarımız savaşın, çatışmaların, kavgaların olmadığı çok daha güzel, huzurlu, neşeli bir dünyada yaşasınlar. Dünyanın özellikle barış içinde olmasının en önemli şartı adaleti sağlamak, aramızdaki sevgiyi çoğaltmaktır. Zira

dünyamız çok büyük ve burada hepimize yer var. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Hepimize yetecek kadar mutluluk var. Adalet olursa, paylaşma olursa, dayanışma olursa dünyamız, bütün çocukların, bütün insanların kardeşçe barış içinde, mutlu

huzurlu yaşayacağı cennet gibi bir yere dönüşecektir. İnşallah sizler yarın birer siyasetçi olabilirsiniz, birer sanatçı olabilirsiniz, bilim adamı, öğretmen, doktor veya başka bir meslekte veya konumda olabilirsiniz, olacaksınız da. İşte o zaman bizim bıraktığımız eksiklikleri giderecek, bizim yanlışlarımızı düzeltecek. Sizlerden sonra gelecek nesiller için çok daha adaletli güzel bir dünya kuracaksınız. Buna da inanıyorum. Zira bizim bugün bulduklarımızın çok daha ötesini sizler yakalayacaksınız. Her gün dünya,

gelişerek gerek bilişim teknolojisiyle gerekse eksikliklerin giderilmesiyle bilimde, sanatta, teknolojide çok daha ileri yere doğru dünya hızla gelişiyor ve ilerliyor" dedi.

"GÖZLERİNİZDEN YANSIYAN BARIŞ BİZİM GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR"

Başbakan Erdoğan, "Hele hele gözlerinizden yansıyan sevgi, dostluk, barış bizim geleceğimizin teminatıdır. Ben bunu görüyorum, bu samimi pırıltı, güvenimi daha da pekiştiriyor. Unutmayın, sizler ülkelerinizin kültür elçilerisiniz. Böyle bir misyonu yüklenmiş vaziyettesiniz. Birbirinizle dostluğunuzu devam ettirmeyi, haberleşmeyi ihmal etmeyin. Muhakkak birbirlerinizin telefonlarını alın ve

ziyaretiniz, seyahatiniz bittikten sonra bu arkadaşlığınız aynen devam etsin, aynı sıcaklığı korusun. Alilerinize, arkadaşlarınıza selamlarımızı muhakkak iletin. Ben bu düşüncelerle Türkiye'de çok iyi vakit geçirmenizi, sizlerin ve tüm dünya çocuklarının bayramı olan 23 Nisan'ı en iyi şekilde değerlendirmenizi temenni ediyorum. 23 Nisan Çocuk Bayramınızı şimdiden tebrik ediyor ve sizleri

kucaklıyorum."

BAŞBAKAN ERDOĞAN, DAVUL ÇALDI

Başbakan Erdoğan, heyette yer alan çocuklara kalem seti hediye etti. Başbakan Erdoğan, Japonya'dan gelen kız çocuğunun kendisine hediye ettiği yerel davul taikoyu inceleyerek birkaç defa vurdu.

SURİYELİ ÖMER, İSTİKLAL MARŞI'NI OKUDU

Suriye'nin Halep kentinden 2 yıl önce Nizip konteyner kente ailesiyle yerleşen Ömer Nakşibendi, Başbakan Erdoğan'a bir buket

çiçek hediye etti. Başbakan Erdoğan, Ömer'in Türkçe okuduğu İstiklal Marşı'nı dinledi. Ömer'in okuduğu, İstiklal Marşı'nın ardından Başbakan Erdoğan, " "Suriyeli, ama bakın İstiklal Marşı'nı bizden iyi okuyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriyeli Ömer İstiklal Marşı Okudu, Başbakan Erdoğan 'Bizden İyi Okuyor' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    17:34 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak ağır yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli olarak gözaltına alınan Meltem Z'nin eşi Serkan Z. tutuklandı. Turgut D. ve Meltem Z'nin cenazeleri ikindi namazının ardından defnedildi.

  • Safranbolu'da Kaçakçılık Operasyonu: 1 Şüpheli Gözaltına Alındı
    17:33 Safranbolu'da Kaçakçılık Operasyonu: 1 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda, bir iş yerinde yapılan aramada sanayi tipi sigara sarma makinesi, bandrollü tütün, kıyılmış tütün ve boş makaronlar ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı ve hakkında adli işlem başlatıldı.

  • İran'ın İsfahan kentindeki nükleer tesislere saldırıda hasar yok
    17:29 İran'ın İsfahan kentindeki nükleer tesislere saldırıda hasar yok

    Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), İran'ın İsfahan kentinde meydana gelen saldırıda ülkenin nükleer tesislerinde herhangi bir hasar olmadığını doğruladı. İsrail'in İran'daki hedeflere düzenlediği saldırılar ABD'li haber kaynakları tarafından da doğrulandı.

  • Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'nde Gazzeli çocukları ağırlıyor
    17:27 Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'nde Gazzeli çocukları ağırlıyor

    Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında Gazzeli çocukları İstanbul'da misafir ediyor. Festival kapsamında çocuklar, İstanbul'u keşfedecek ve dünya liderlerine barış çağrısında bulunacak. Gazzeli çocuklar, savaşın acılarını anlatarak umutlarını dile getirdi.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti
    17:26 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti

    İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'un şehrin en özel markası ve değeri olduğunu belirtti. Samsunspor Heyeti, Başkan Kurnaz'a adının yazılı olduğu forma hediye etti.

  • Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi Konulu Panel Düzenlendi
    17:25 Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi Konulu Panel Düzenlendi

    Adıyaman Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen '15-22 Nisan Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında 'Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi' konulu panel gerçekleştirildi. Panelde, Adıyaman'ın turizm karnesi değerlendirildi ve 2024 yılına dair beklenti ve planlamalar aktarıldı. Panelde, Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Caner Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Kültür ve Turizm Uzmanı Mustafa Ekinci ve Park Dedeman Genel Müdürü Furkan Polat yer aldı. Panelde, Adıyaman'ın turizm sektöründeki deprem sonrası durumu ve geleceği ele alındı.


Advertisement