Suriye'ye yardım tırı - - Son Dakika
Güncel

Suriye'ye yardım tırı -

Suriye\'ye yardım tırı -

Kayseri'de, Suriye Dostları Kadın Grubu tarafından toplanan 1 tır dolusu ekmeklik un, İHH İnsanı Yardım Vakfı aracılığıyla Suriye'ye gönderildi.

01.04.2014 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de, Suriye Dostları Kadın Grubu tarafından toplanan 1 tır dolusu ekmeklik un, İHH İnsanı Yardım Vakfı aracılığıyla Suriye'ye gönderildi.

Yardım tırı Suriye'ye hareket etmeden önce Dünya Ticaret Merkezi önünde tören düzenlendi.

Grup adına açıklama yapan Zeynep Şık, Suriye'de devam eden çatışmaların 4. yılına girdiğini belirterek, bu süreçte milyonlarca insanın evinden ayrıldığını ve çok sayıda çocuk, kadın ve ihtiyarın da katledildiğini ve katledilmeye de devam edildiğini söyledi.

Maddi gücü yeten herkese Suriyelilere yardım etme çağrısında bulunan Şık, şöyle devam etti:

"Zalim Beşar Esed ve Baas zulmü tüm dünyanın gözü önünde acımasızca devam ediyor. Şehirler yıkıldı, çocuklar yetim kaldı, milyonlarca insan bir damla temiz suya, bir lokma ekmeğe muhtaç hale geldi. Bugün Müslümanların kardeşlik imtihanıyla sınandığı gündür. Ekmeğimizi, suyumuzu Suriye halkıyla paylaşma, onların yaralarına merhem olma zamanıdır bugün. Kayseri'de Suriye Dostları Kadın Grubu tarafından Suriyeli mazlum ve mağdur kardeşlerimize karşı insanlık görevini yapmak için binbir emekle 1 tır ekmeklik un toplanmıştır. Bu yardım Kayseri İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Suriyeli kardeşlerimize ulaştırılacak."

Basın açıklamasının ardından yardım tırı yola çıktı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'ye yardım tırı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement