Suriye'ye Aşı" Projesi - Son Dakika
Güncel

Suriye'ye Aşı" Projesi

İHH, Uluslararası Doktorlar Birliği ve Türkiye Gençlik Vakfı iş birliğiyle, çocuk felci riskiyle karşı karşıya kalan Suriyeli çocuklar için aşı projesi başlatıldı.

22.04.2014 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İHH, Uluslararası Doktorlar Birliği (AID) ve Türkiye Gençlik Vakfı iş birliğiyle "çocuk felci" riskiyle karşı karşıya kalan Suriyeli çocuklar için aşı projesi başlatıldı.

Suriye'deki iç savaşta 150 binden fazla insanın hayatını kaybettiği tahmin edilirken, yüzbinlerce çocuk, çocuk felci riskiyle karşı karşıya kaldı. Suriye'de 1999'da yok olan çocuk felci, 3 yıllık savaşın ardından yeniden ortaya çıktı.

Suda, kirli gıdada ve kanalizasyonda bulunan çocuk felci virüsü, ilk olarak Suriye'nin en az kalkınmış bölgelerinden Deir-ez Zor'da görüldü. Uzmanlara göre bu virüs bulaşıcı ve önlem alınmadığı takdirde tüm ülkeye yayılma riski taşıyor. Bu riskin önüne geçmek ve hastalığın yayılmasını asgariye indirmek için İHH, AID ve Türkiye Gençlik Vakfı tarafından "Suriye'ye Aşı" projesi başlatıldı.

Proje kapsamında 26 Nisan'da Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde "Vicdanların Felç Olduğu Yer: Suriye" adıyla bir seminer düzenlenecek. Kuran tilaveti ile başlayacak programda Anadolu Ajansı Ortadoğu ve Afrika Haberleri Yayın Yönetmeni Turan Kışlakçı, yazar Hamza Türkmen ve gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, bölgedeki son durumu değerlendirecek. Proje çerçevesinde Suriye'de yaşananları ortaya koyan bir fotoğraf sergisi de açılacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'ye Aşı' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement