Suriye Türkmenleri Kendi Ordusunu Kuruyor - Son Dakika
Güncel

Suriye Türkmenleri Kendi Ordusunu Kuruyor

Suriye Türkmenleri Kendi Ordusunu Kuruyor

"Kaybedecek tek bir dakikalarının bile kalmadığını" savunan Türkmenler, kendi ordularını kuracaklarını duyurdu.

06.07.2015 15:05  Güncelleme: 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te bir araya gelen Suriyeli Türkmenler, IŞİD ve PYD tehlikesine karşı bundan sonra ne yapacaklarını tartıştı. "Kaybedecek tek bir dakikalarının bile kalmadığını" savunan Türkmenler, kendi ordularını kuracaklarını duyurdu.

Suriyeli Türkmenler genel istişare amaçlı genişletilmiş ikinci toplantıyı Gaziantep'te yaptı. Toplantıya sahada savaşan Türkmen komutanlar ve siyasi temsilcilerin yanı sıra Türkmen sivil toplum kuruluşları da katıldı.

Suriye Türkmen Meclisi'nin Şahinbey Belediyesi konferans salonunda düzenlediği toplantıda 150 katılımcı yer aldı, farklı bölgeleri temsilen 16 kişi konuşma yaptı.

"VATANSIZ KALMA TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa yaptığı konuşmada, Suriyeli Türkmenler olarak beş yıllık savaş sürecinde ortak hareket etme ve güçlü yapılar oluşturmakta başarılı olunamadığını ancak Türkmen bölgelerinde baş gösteren IŞİD ve PYD tehlikesine karşı kaybedilecek tek bir dakikalarının bile kalmadığını söyledi:

"Burası bizim bin yıllık ata topraklarımız. Şu an bizim topraklarımız üzerinde fanatik bazı unsurlar ve etnik temelli örgütler tarafından topraklarımız gasp ediliyor. Şayet bu duruma müdahale edilmez ise geri dönecek evlerimiz ve üzerinde yaşayabileceğimiz vatandan mahrum olma tehlikesi ile karşı karşıyayız."

"ACİLEN TÜRKMEN ORDUSU KURULMALI"

Abdurrahman Mustafa, YPG tehdidinin Tel Abyad'dan başlayıp, Cerablus ve Azez ilçelerine doğru büyüdüğünü savundu. YPG'nin 200'den fazla Türkmen yerleşim birimini tehdit ettiğini söyleyen Abdurrahman Mustafa, "Bölgede Türkmen yerleşim birimlerinin güvenliği ve Türkmen topraklarının daha fazla yağmalanmaması için acilen Türkmen ordusu kurulması gerekiyor." dedi. Mustafa bu yönde belirli bir mesafe alındığını da sözlerine ekledi.

ÖNCELİKLİ GÜNDEM KONUSU: TEL ABYAD

Toplantıda ağırlıklı gündem konusunu Tel Abyad'da yaşanan gelişmeler oluşturdu. Tel Abyad bölgesini temsilen bir konuşma yapan Envar el Hak Tugayları Komutanı Abdullah Dede, "Türkmen toprağı üzerinde inşa edilen Suriye Kürdistan'ı projesi yüzde 70 oranında sonlandırıldı ve duyarsız kalınması halinde bu topraklarda Türkmen varlığından söz edilemeyecek." diye konuştu. Tel Abyad'dan gelen bazı konuşmacılar da YPG'yi eleştirdi.

'SURİYE TÜRKMENLERİ ASKERİ KONSEYİ' KURULACAK

Toplantı sonrası kısa bir kapanış ve değerlendirme konuşması yapan Abdurrahman Mustafa; Halep, Golan, Mumbuç, Cerablus, Lazkiye-Bayırbucak, İdlib, Rakka, Tel Abyad ve Humus bölgelerini temsilen toplantıya katılan Türkmenlerle birlikte gün boyu süren istişareler sonucu sahada daha etkin yöntemler belirlemek için Türkmen Meclisi bünyesinde askeri konsey kurma kararı aldıklarını duyurdu. Abdurrahman Mustafa, Suriye için oldukça kritik bir dönemden geçildiğini ve Türkiye'nin bu dönemde sergileyeceği tavırın, bölgenin geleceğini etkileyeceğini söyledi. (Kaynak: Al Jazeera)

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Suriye Türkmenleri Kendi Ordusunu Kuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (179)

  • Devrimci Laz: Bu Zırtolarmı Ordu Kurcak Ahahaahh . Ulan İşidi Besleyen Sizlersiniz Türkmenler mallaşmayın hepinizin Sonu Gelecek Hayinler Kürtler Kadar Olamadınız ypg ypjler sürekli savaşiyor işid karşısında sizler ise tvde canlı olarak işidi savundunuz pislikler 36 52 Yanıtla
  • Amedli: Yav nankörler pyd sizi kurtarmadımı orda hainler kör bile biliyor bu tayyibin ırkından geliyorsunuz şerefsizler ciğersizler pyd size ne yaptı türkolar size ne yardım etti he nankörler 13 68 Yanıtla
  • Kayı: Gec bile kalinmis bir karrar ALLAH yar ve yardimciniz olsu ALLAH MÜSLÜMAN TÜRKÜ KORUSUN (((Amin))) 50 7 Yanıtla
  • ziya kahraman: Yaw Irakta Yokmu Bir Baba Yiğit Bu Kel Kafayı Kesecek Ulan İşidle kol kolasınız 233 sivilin katili senisn eyy kel adam . 11 43 Yanıtla
  • Antepli: orda bir kaç turkmen kaypağinı gaza getiren tc devleti yarın bu turkmenlerde yok olacak ozaman tc yine bu saftiriklere sırtını dönecek 15 34 Yanıtla
  • uyan ey insan: Türkmenleri koruyan ypg burda tsk edeceginize nankörlük yapiyosunuz yaziklar olsun 30 19 Yanıtla
  • Gaziknetli: Bunlar ypg gibi olamazlar diyen Mahlukata söylüyorum, haklı Türkmenler ypg gibi olamazlar çünki Türkmenler aslan gibidir ypg liler çakal gibi )))yani bu zat haklı 26 22 Yanıtla
  • Gerçek : Şuan nefes aliyosaniz pyd ye borclusunuz nankörler 11 32 Yanıtla
  • zaza kurdi: turkmenleri yem diye ortaya atacaklar turkiye yemiyor girmeye turkmenleri atacak ortaya yazik turkler kendi halkina katliam uygulayacak 21 18 Yanıtla
  • SAHİN TÜRK: TÜRKMENLER ORDU KURMALI TÜRKİYE SİLAH DESTEĞİ VERMELİ GEREKİRSE BİZ GİRERİZ TÜRK BAYRAĞINI DİKER TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZE YURT KURARIZ.. 36 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Alanya'da yapılan trafik uygulamasında 23 araç trafikten men edildi, 1 aranan şahıs yakalandı
    16:11 Alanya'da yapılan trafik uygulamasında 23 araç trafikten men edildi, 1 aranan şahıs yakalandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde Jandarma ekipleri tarafından yapılan genel trafik uygulamasında 23 araç trafikten men edildi. Ayrıca, uygulama sırasında 1 aranan şahıs da yakalandı.

  • Türkiye Diyanet Vakfı, Filistin'e yardım kampanyasına destekler artıyor
    16:11 Türkiye Diyanet Vakfı, Filistin'e yardım kampanyasına destekler artıyor

    Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan 'özgür Filistin'in yanındayız' yardım kampanyasına her kesimden destek gelmeye devam ediyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlkokulu öğrencileri, Filistin için biriktirdikleri yardımı TDV Elazığ Şubesine teslim etti. Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ, kampanyaya desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

  • Kütahya'da 3 aylık hamile karısını bıçakla öldürdüğü iddia edilen şüpheli tutuklandı
    16:09 Kütahya'da 3 aylık hamile karısını bıçakla öldürdüğü iddia edilen şüpheli tutuklandı

    Kütahya'da akraba ziyareti için gittikleri evde çıkan tartışma sırasında 3 aylık hamile olan karısını bıçakla öldürdüğü iddia edilen Enes Uşak tutuklandı. Zanlı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından 'eşe ve kadına karşı kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklandı. Olayın ardından çiftin suç kayıtları olduğu ve çocuklarının yetiştirme yurdunda olduğu ortaya çıktı.

  • Bingöl'de trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş için tören düzenlendi
    16:09 Bingöl'de trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş için tören düzenlendi

    Bingöl'de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Alper Nuri Çil için Bingöl Havalimanında tören düzenlendi. Törene İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve diğer güvenlik güçleri katıldı. Çil'in cenazesi memleketi Afyonkarahisar'a gönderildi.

  • Samsun'da 113 Kadın Çiftçiye Süt Sığırcılığı Eğitimi ve Makine Desteği
    16:06 Samsun'da 113 Kadın Çiftçiye Süt Sığırcılığı Eğitimi ve Makine Desteği

    Samsun'un 17 ilçesinde 113 kadın çiftçiye Süt Sığırcılığı Eğitim Projesi ile yüzde 75 devlet destekli süt sağım makinesi verildi. Proje kapsamında kadın çiftçilere süt sağım makinesi dağıtılırken, aynı zamanda eğitim de verildi. Vali Yardımcısı Şevket Cinbir, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, kadınların hayvancılık sektöründe daha güçlü bir Türkiye için önemli bir rol oynadığını belirtti. İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ise projenin amacının kadın çiftçilerin işlerini kolaylaştırmak olduğunu ifade etti.

  • Hamza Dağ: Aday belirlerken yapay zeka değil, insan zekası kullandık
    16:06 Hamza Dağ: Aday belirlerken yapay zeka değil, insan zekası kullandık

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, aday belirleme sürecinde yapay zeka yerine insan zekasını kullandıklarını belirtti. Dağ, adaylarının ilçelerde çok önde olduklarını söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'ya yeni meydanlar ve yeşil alanlar kazandırıyor
    16:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'ya yeni meydanlar ve yeşil alanlar kazandırıyor

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ni eski ihtişamına kavuşturacak bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, Bursa'ya 3 yeni meydan, 9 bin metrekare yeşil alan, 12 bin 500 metrekarelik yeraltı kapalı otoparkı kazandıracaklarını söyledi. Erdoğan ayrıca, Bursa'ya yapılan diğer yatırımları da anlattı.

  • Karabük'ün Safranbolu ilçesinde kaçak kazı yapan kişi gözaltına alındı
    16:05 Karabük'ün Safranbolu ilçesinde kaçak kazı yapan kişi gözaltına alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Karıt köyü yakınlarında kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri operasyon düzenledi. Operasyonda 1 kişi suçüstü yakalanırken, kürek, kazma, çapa ve el dedektörü ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

  • Gebze'deki öğrenci servisi kazasıyla ilgili 7 sanığın yargılanması devam ediyor
    16:05 Gebze'deki öğrenci servisi kazasıyla ilgili 7 sanığın yargılanması devam ediyor

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde meydana gelen öğrenci servisi kazasında hayatını kaybeden 5 kişiyle ilgili olarak tutuklu 7 sanığın yargılanması devam ediyor. Duruşmada, servis denetiminden sorumlu öğretmenlerin ifadeleri alındı. Aileler ve öğrencilerin avukatları, düzenli denetim yapılmadığını savunarak, tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Sanıkların avukatları ise suçun sadece müvekkillerinde olmadığını iddia ederek, diğer sorumluların da yargılanmasını istedi. Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi ve tanıkların dinlenilmesi için duruşmayı erteledi.

  • Samsun'da Genç Girişimciler Buluştu
    16:04 Samsun'da Genç Girişimciler Buluştu

    Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) koordinatörlüğünde TOBB Samsun Genç Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen 'Girişimcilik Buluşmaları' etkinliği gerçekleştirildi. Genç girişimciler, başarılı girişimcilerin deneyimlerini dinleyerek ilham aldılar.


Advertisement