Suriye Türkmen Meclisi: Rusya'nın Desteği Esad'ı İpten Aldı - Son Dakika
Dünya

Suriye Türkmen Meclisi: Rusya'nın Desteği Esad'ı İpten Aldı

Suriye Türkmen Meclisi: Rusya\'nın Desteği Esad\'ı İpten Aldı

İstişare Kurulu Üyesi Ömer Ceren, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarına ilişkin, "Rusya, zamanında verdiği bu destekle Esad'ı ipten aldı" dedi.

04.10.2015 12:02  Güncelleme: 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye Türkmen Meclisi İstişare Kurulu Üyesi ve Bayırbucak Sorumlusu Ömer Ceren, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarına ilişkin, "Rusya, zamanında verdiği bu destekle Esad'i ipten aldı" açıklamasında bulundu.

Ceren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'nın Esad'e verdiği desteğin zamanlamasına dikkati çekerek, terör örgütü IŞİD bahanesiyle saldırı yapan Rusların, IŞİD'e hiçbir operasyon düzenlemediğini bildirdi.

Ülkede, son günlerde rejim aleyhinde gelişmeler olduğunu belirten Ceren, "Muhalifler, Humus- Şam yolunda kontrolü sağlamak üzereydi. Kuzey Guta'nın güneyindeki kuşatma kırılmak üzereydi. Bunun gibi birçok noktada rejim zayıflatılıyordu. Rusya zamanında gelen bu destekle Esad'i ipten aldı" ifadesini kullandı.

Rusların, hava saldırılarının IŞİD'e yönelik olduğu yönündeki izlenimlerini "palavra" olarak nitelendiren Ceren, yapılan saldırıların bu durumu aynı gün ispatladığını söyledi.

"BAYIRBUCAK'TA IŞİD YOK"

Ceren, Rus savaş uçaklarının Suriye'de hiçbir IŞİD noktasını vurmadığını ileri sürerek, şöyle devam etti:

"Saldırıların yapıldığı İdlib, Halep ve Lazkiye kırsalında IŞİD yok. Bu saldırılarda 3 günde 200 sivil öldü. Hastane ve sivillerin yaşadığı köyler özellikle hedef alınıyor. Bayırbucak Türkmen bölgesinde grubu bulunan IŞİD, Türkmen grupların saldırılarıyla yaklaşık 2 yıl önce bölgeden gönderilmişti. Yani, IŞİD'i Lakziye kırsalından kovanlar, şuan sözde IŞİD'le mücadele için gelen Rusya tarafından bombalanıyor. Rusya sadece Esad'e destek için geldi."

Rusların desteğinin ardından Bayırbucak'a yönelik saldırıların yüzde 300 arttığını aktaran Ceren, bu bombaların, sivillerin yaşadığı köylere yönelik olduğunu savundu.

"BOMBALARIN ETKİSİ ARTTI"

Ceren, Rusya'nın saldırılarında cephelerin vurulmadığını, yalnızca sivillerin, hastanelerin hedef alındığını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Rusların gelmesinin ardından Türkmen köylerine düşen bombaların etkisi ve sesi arttı. 4 yıldır görmediğimiz füzeler atılıyor. Son 5 gündür korkunç patlamalar yaşanıyor. Rusya üzerimizde başka hangi silahları deneyecek bilmiyoruz. Saldırılar artarak devam ederken, Türkiye sınırındaki bazı güvenli köylere 20'ye yakın hava saldırısı düzenlendi. İç savaşın başından bu yana o bölgelere bomba düşmemişti. Güvenli diye orada yaşayan binlerce kişiyi telaş sardı. Köylerde yangınlar var. Kimisi evlerini, çadırlarını terk etti. Saldırılar devam ederse büyük bir Türkmen göçü yaşanabilir. Bundan endişe ediyoruz."

Bayırbucak Türkmen bölgesinin, Suriye'de Türkmenlerin son kalesi olduğuna dikkati çeken Ceren, Rusya ve Esad'in topraklarında gözü olduğunu, cephelerine yığınaklar yapıldığını dile getirdi.

"MUHALEFETE DESTEK NEDEN KESİLDİ"

Ceren, kendilerini Suriye'nin dostları olarak adlandıran ülkelerin muhalefete desteğini kestiğini belirterek, tüm Suriye muhaliflerinin çok zor durumda bırakıldığını bildirdi.

Ceren, şunları kaydetti:

"Rusya'nın bu saldırılarını kınıyor ve lanetliyoruz. Karşımızdaki Çin, İran, Rusya ve rejim ittifakı her gün daha da saflarını sıklaştırırken, biz muhalefete olan destek ise azalıyor. Biz bu ülkelerin yanı sıra ekmek savaşı da veriyoruz. Bir an önce bu desteklerin yeniden verilmesi gerekir."

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Suriye Türkmen Meclisi: Rusya'nın Desteği Esad'ı İpten Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • Abc: O ip sizin boynunuza mı geçti şimdi 42 8 Yanıtla
  • Cann23: Vur Rusya helal sana 31 11 Yanıtla
  • ülkücü: hadi türkün gücünü gösterelim rusya ya neyi bekliyor türkiye 32 9 Yanıtla
  • Zaza: Surye yok artık, russurıye 34 5 Yanıtla
  • zaza amed: haydi putin alçak bayir bucak terörist lerini vur 29 9 Yanıtla
  • Umut: Yaaa ben herzaman diyorum. Hainlerin kafası bizdede kesilseydi bu hdpkklilar böyle konusamazdi. Ülkemizde bu halde olmazdı.. 11 25 Yanıtla
  • Murat Karabıyıkd: Devletini yıkmak için türkiyeden, amerikadan , suidi den destekle alevi köylerine saldırıp katliamlar yaptınız . Yanınıza mı kalacaktı 24 9 Yanıtla
  • Yunus: Ulan ne olmuş bu insanlara putine verecekler nerdeyse.. 10 18 Yanıtla
  • cahit: Tabi orda isid olmaz çünkü onlar sizden 21 6 Yanıtla
  • Raly: Vurun türkmenlere 19 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı
    12:33 Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden sahası heyelanında toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha naaşına ulaşıldığını bildirdi. Arama çalışmaları devam ederken, daha önce de bir işçinin cenazesine ulaşılmıştı.

  • İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    12:25 İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmediği belirtildi. Deprem, İzmir genelinde hissedildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, deprem sonrası yapılan saha tarama çalışmalarının devam ettiğini ve ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirtti.

  • Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı
    11:59 Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı

    Türk Kızılay öncülüğünde temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve uyku tulumu gibi acil ihtiyaç ürünlerinin yüklendiği 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaştı. Gemiden indirilecek olan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, tır ve kamyonlarla Refah Sınır Kapısı'na taşınacak ve İsrail saldırıları altındaki Gazzelilere ulaştırılacak.

  • Saldırı sonrası kamera karşısına geçen Reisi ''İran, İsrail'e gücünü gösterdi'' demekle yetindi
    11:46 Saldırı sonrası kamera karşısına geçen Reisi "İran, İsrail'e gücünü gösterdi" demekle yetindi

    İsrail'in İran'a yönelik saldırısının ardından bugün kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Reisi'nin misilleme yapılıp yapılmayacağına dair bir açıklama yapması umulurken beklenen olmadı. Cuma namazı öncesinde açıklamalarda bulunan Reisi ''İran, İsrail'e gücünü gösterdi'' demekle yetindi.

  • Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası
    11:21 Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası

    İsrail'in İran'a yönelik 3 drone ile gerçekleştirdiği misilleme saldırısıyla ilgili ortaya atılan bir iddia büyük ses getirdi. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian, İran'a yapılan saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu belirterek, bu İHA'ların İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı. Dalirian'ın açıklaması akıllara "Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı?" sorusunu getirdi.


Advertisement