Türk Jetleri Sınır İhlali Yapan Uçağı Vurdu, Düşüş Anı Kamerada - Son Dakika
Güncel

Türk Jetleri Sınır İhlali Yapan Uçağı Vurdu, Düşüş Anı Kamerada

Türk Jetleri Sınır İhlali Yapan Uçağı Vurdu, Düşüş Anı Kamerada

Suriye sınırında rejim askerlerinin muhaliflerle çatıştığı Bayırbucak bölgesinde bir savaş uçağı düştü. Uçağın düşme anı kameraya saniye saniye yansıdı.

24.11.2015 09:40  Güncelleme: 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın Yayladağı ilçesine yakın bir noktada bulunan Suriye'nin Yamadi Köyü'ndeki Türkmenlerin barındığı çadırların üzerine bir uçak düştüğü bildildi. Cumhurbaşkanlığı, Türk jetleri SU-24 tipi Rus savaş uçağının düşürüldüğünü açıkladı. Uçağın sınır ihlali nedeniyle düşürüldüğü belirtildi. Genelkurmay Başkanı Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile görüştü.

Uçağın düşme anı saniye saniye görüntülendi.

UÇAKSAVARLA DÜŞÜRÜLDÜ

Cephedeki Türkmen kaynakları, uçaksavar ateşiyle düşürülen kimliği belirsiz uçaktan süzülen paraşüt de gördüklerini söyledi.

"UÇAĞIN ALEV TOPUNA DÖNDÜĞÜNÜ GÖRDÜK"

Habertürk muhabiri Murat Karataş'ın bölgeden bildirdiği bilgiler şöyle, "Sabah saatlerinde Türkmen bölgesi ile ilgili haber hazırlıklarımızı sürdürürken bir anda gökyüzünde savaş uçağı belirdi. Gözler yeni bir bombalama olup olmayacağına dair uçağa döndüğünde uçağın bir alev topuna döndüğünü ve hızla aşağı indiğini gördük."

GENELKURMAY KAYNAKLARI: SINIR İHLALİ YAPAN UÇAK DÜŞÜRÜLDÜ

Bölgedeki kaynaklar, sınır ihlali yapan savaş uçağını Türk jetlerinin düşürdüğünü bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı kaynakları, Suriye sınırında sınır ihlali yapan hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen bir uçağın düşürüldüğünü açıkladı.

ERDOĞAN, GENELKURMAY BAŞKANI'NDAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye sınırında sınır ihlali yapan uçağın düşürülmesi olayını takip ederek bir dizi telefon görüşmesi yaptığı bildirildi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak olaya ilişkin bilgi verdi. Başka yetkililerden de bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyu Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de görüşeceği öğrenildi.


DAVUTOĞLU TALİMAT VERDİ, DIŞİŞLERİ "BİLGİLENDİRME" İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Türk uçaklarının, Suriye sınırında sınır ihlali yapan uçağı düşürmesinin ardından, Dışişleri Bakanlığı da, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla harekete geçti.

Dışişleri, uçak düşürme olayı konusunda başta BM ve NATO olmak üzere, uluslararası kuruluşları bilgilendirecek. Ayrıca koalisyon ülkelerine de yaşananlar hakkında bilgi verilecek.

DÜŞÜRÜLEN UÇAK RUS UÇAĞI

Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği ve uyarılara da aldırmadığı için angajman kuralları çerçevesinde düşürülen uçağın SU-24 tipi Rus uçağı olduğu kaydedildi.

TÜRKİYE UYARMIŞTI: KARŞILIK VERİRİZ

Türkiye, Rus savaş uçaklarının Suriye'de Türkmen bölgesine yaptığı bombardımanın ardından Rusya'ya nota vererek, "Sınır güvenliğimiz fiilen ihlal edilirse angajman kurallarımızı uygularız" uyarısı yapmıştı.

LAVROV YARIN TÜRKİYE'YE GELİYOR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un yarın Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. Lavrov'un Türkiye ziyaretinde Suriye krizinin ele alınması bekleniyor.

DAVUTOĞLU BİLGİ ALDI

Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dan bilgi aldı.

IRAK UÇUŞLARI DURDURMUŞTU

Öte yandan Bağdat yönetimi, Suriye ve Irak'taki IŞİD hedeflerine karşı Hazar Denizi'nden fırlatılan Rus Cruise füzelerinin tehlikeli oluşturması nedeniyle dünden itibaren ülkenin kuzeyindeki hava sahasını ticari uçuşlara kapatmıştı. Dün akşam saatlerinde alınan kararla; hava sahasının kapanması nedeniyle başta Türkiye olmak üzere, Ürdün, Körfez ülkeleri ve Avusturya'dan yapılan bütün ticari uçuşlar en az iki gün süreyle durduruldu. Karar çerçevesinde Erbil ve Süleymani'ye yapılan iç hat uçuşları da iki en az iki gün süreyle iptal edildi. Irak Sivil Havacılık Dairesi, kararın, Hazar Denizi'nden fırlatılan Cruise füzeleri ile bölgedeki bombardıman uçağı trafiğinin artması yüzünden alındığını duyurdu.



Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Jetleri Sınır İhlali Yapan Uçağı Vurdu, Düşüş Anı Kamerada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (54)

  • ROJ: akp isis i koruyor türkmen yok orda isis var çakal lar var (türkiye süriyeye giremedi esad türkiyeye giricek) 14 36 Yanıtla
  • Adanalı: türkiye göz göre göre kendini ateşe atıyor is idi nereye kadar desteklicen 5 39 Yanıtla
  • herkes sığınaklara...: rus uçağı ise vay halimize putin uyuyor bi uyansın bakın neler oluyor... 12 27 Yanıtla
  • cCc: biji erdoğan serok erdoğan bağırın laaan kekolar 18 7 Yanıtla
  • SON SAMURAY : İŞTE TÜRKÜN GÜCÜ HELAL SİZE ŞİMDİ RUSLAR DÜŞÜNSÜN 15 8 Yanıtla
  • Irmak: O uçak sınır ihlali yaptığı için değil, Türkmenleri bombaladığı için düşürülmeliydi. 18 5 Yanıtla
  • Yasemingun: ŞIMARIK RUSYA TOKATI YERSİN BÖYLE 17 6 Yanıtla
  • SON SAMURAY : O DEĞİLDE PUTİNİN KARİZMA FENA ÇİZİLDİ HA :))))) 18 3 Yanıtla
  • Kürdo: İşte TÜRKÜN gücü 14 7 Yanıtla
  • oflu : yaşasın Rusya ve esat hazır olun 2 18 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement