Suriye Sınırına "Türk Seddi" Örülüyor - Son Dakika
Güncel

Suriye Sınırına "Türk Seddi" Örülüyor

Hatay sınırı, kazılan 4 metre derinlikteki hendeğin yanı sıra kaçakçıların "Türk Seddi" olarak adlandırdıkları 2,5 metrelik akordiyon duvarla daha güvenli hale getiriliyor.

29.07.2015 11:31  Güncelleme: 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son günlerde yaşanan terör saldırıları nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi, Suriye sınırında da güvenlik önlemleri artırılıyor.

Hatay 2. Hudut Alay Komutanlığına bağlı Yayladağı 3. Hudut Tabur Komutanlığı ekipleri, başta kaçakçılık olmak üzere tüm yasa dışı giriş-çıkışları önlemek amacıyla Suriye sınırında aldığı tedbirleri genişletti.

HENDEK KAZILIYOR, DUVAR ÖRÜLÜYOR

Mayıs ayında sınıra 4 metre derinlikte ve 3 metre genişliğinde hendek kazma çalışması başlatan Mehmetçik, çalışmaların 7 kilometrelik bölümünü bitirdi. Hendek kazma çalışmaları devam ederken, sınır hattına akordiyon duvar yapılması kararlaştırıldı.

Yaklaşık 2 kilometrelik bölümü tamamlanan üstü tel örgülü duvarın yapımı için görevliler aralıksız çalışıyor.

Duvar ve hendeğin sınırdaki uygun görülen her noktaya yapılması planlanıyor.

SINIR GEÇMEK İSTEYENLER ÖNCE HENDEK SONRA DUVARLA KARŞILAŞIYOR

Şu an sınırı geçmek ya da kaçak eşya geçirmek isteyen kişiler, önce 2,5 metrelik üstü tel örgülü duvarla sonra da 4 metre derinlikli hendekle karşılaşıyor. Bu arada sınırda her 50 metrede bir nöbet noktası bulunuyor. Askeri araçlar, sınır hattında gece-gündüz devriye atarken, sınır hattındaki kulelerde nöbet tutan asker, sınırı 24 saat boyunca gelişmiş teknolojik cihazlarla izliyor.

GECE GÖRÜŞ KAMERALARI

Türk askeri ayrıca sınır hattını daha iyi görmek için mevzi ve gözetleme kuleleri arasında ağaç ve çalı temizliği de yaparken, sınırdaki bazı stratejik noktalara da gece görüşlü kamera yerleştiriyor.

BİR AYDA 13 BİN KİŞİ YAKALANDI

Alınan önlemler karşısında çaresiz kalan kaçakçıların, yapımı süren akordiyon duvarı "Türk Seddi" olarak adlandırdığı belirtiliyor.

Sınırdan yasa dışı giriş çıkış yapmaya çalışan kişiler, sınırı kolaylıkla geçemediği için asker tarafından yakalanıyor.

Alınan güvenlik önlemleri neticesinde sınırda önemli başarı sağlayan hudut birlikleri, son bir ayda Türkiye'ye yasa dışı giriş-çıkış yapmaya çalışan yaklaşık 13 bin kişiyi yakaladı.

Yakalananlar haklarında yapılan yasal işlemlerinin ardından sınır dışı edildi.

Arttırılan önlemler, sınırdan özellikle sigara ve hayvan kaçakçılığı yapanlara da önemli darbe vurdu. Yine son bir ayda Yayladağı sınırında, 20 bin paket kaçak sigara, 300 küçük ve büyükbaş hayvan ele geçirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye Sınırına 'Türk Seddi' Örülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (31)

  • Sol-Mardin: kürt korkusundan. 5 27 Yanıtla
  • HPG : Kürtlerden baya korkmuş tc 6 25 Yanıtla
  • HPG : Türkler Kürtler'in korkusundan Türk seddi örmeye Başlamış 5 22 Yanıtla
  • TTO: 30 metre örün tellerede elektrik verin vatan hainleri giremesin yansınlar 16 1 Yanıtla
  • trakyalı: kaçak gecmesinler kapılardan her geleni alıyorlar zaten 17 0 Yanıtla
  • demokrat: ulan millet uzaya gidiyor bunlarin yaptiğina bakin siz bu kafayla bir yere varamazsiniz. 3 13 Yanıtla
  • Bozkurtlar...: Çare Sedat Peker cCc 8 7 Yanıtla
  • -: Guzel zaranin neresinden donsek kardir 14 0 Yanıtla
  • Çinli: Bu sed te aydan görünüyor mu acaba ? :D 7 7 Yanıtla
  • Tc Tc Tc : Bu SED isid den korkup etek giyip Türkiye kac an Kürtler icin dir hala anlamamis Korkak arkadan vuran kalesler. 10 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Çanakkale Cephesi'nde görev yapan gazinin torunu, savaş anılarını bağışladı
    11:46 Çanakkale Cephesi'nde görev yapan gazinin torunu, savaş anılarını bağışladı

    Çanakkale Cephesi'nde sıhhiye çavuşu olarak görev yapan gazi Ömer Harmanda'nın torunu emekli öğretmen, dedesinin savaş anılarını yazdığı üç kitabının gelirini Mehmetçik Vakfına ve depremzedelere bağışladı. Burdur'da yaşayan 64 yaşındaki Neriman Şimşek Mıhladız, dedesinin cephedeki anılarından ilham alarak 'Pelit Ekmeği', 'Mısır Ekmeği' ve 'Buğday Ekmeği' adını verdiği üç roman yazdı.

  • Trabzonspor'un transfer ettiği Mislav Orsic, 1 yıl sonra sahalara dönüyor
    11:46 Trabzonspor'un transfer ettiği Mislav Orsic, 1 yıl sonra sahalara dönüyor

    Trabzonspor'un sezon başında transfer ettiği Mislav Orsic, yaşadığı sakatlık sonrası uzun bir tedavi süreci geçirdi. Ancak Hırvat oyuncu, Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın süre vermesi halinde 1 yıl sonra resmi bir müsabakada forma giyecek. Orsic'in performansı, kulübün transfer politikasında da etkili olacak.

  • Balya'da Kadın İstihdamına Destek: Doğal ve Organik Ürünler Üretiliyor
    11:45 Balya'da Kadın İstihdamına Destek: Doğal ve Organik Ürünler Üretiliyor

    Balıkesir'in Balya ilçesinde, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) desteğiyle kurulan kooperatif, doğal ve organik ürünler üreterek kadın istihdamına katkı sağlıyor. Dörtyol Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin hayata geçirdiği proje kapsamında atıl bir bina restore edilerek üretim ve satış ofisi olarak kullanılmaya başlandı. Üretim yapan çiftçilere ve kadınlara eğitimler verilerek birçok ürünün pazarlanmasına başlandı. Ayrıca bölgede yetişen ve yüksek gelir sağlayan badalan fasulyesi için çalışmalara başlandı. Bu projelerle kadınlar hem üretim yaparak hem de diğer kadınlara örnek oluyor.

  • Çorum'da Uyuşturucu Nakli Yapan 2 Kişi Yakalandı
    11:44 Çorum'da Uyuşturucu Nakli Yapan 2 Kişi Yakalandı

    Çorum'da uyuşturucu nakli yaptığı belirlenen 2 kişi polis ekiplerince yakalandı. Zanlılara ait araçta yapılan aramada 2 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Vali Zülkif Dağlı, operasyonu gerçekleştiren polisleri tebrik etti.

  • Erzurum, Faydalı Model Başvurularında 14. Sırada
    11:44 Erzurum, Faydalı Model Başvurularında 14. Sırada

    TÜRKPATENT'in Şubat ayı verilerine göre Erzurum, bu yılın ilk iki ayında toplamda 2 faydalı model başvurusu gerçekleştirdi. İl, bölge illeri içinde Elazığ'ın ardından 2., ülke genelinde ise 14. sırayı aldı. Doğu Anadolu Bölgesi'nden ise sadece 4 il faydalı model başvurusu yaptı.

  • Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya, şehit aileleri ve gaziler için iftar programına katıldı
    11:44 Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya, şehit aileleri ve gaziler için iftar programına katıldı

    Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya, 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen iftar programında şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Kızılkaya, birlik ve dayanışma mesajları vererek, şehitlere ve gazilere minnet borçlu olduklarını belirtti. Programa, askeri ve sivil yetkililer, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

  • Çakarlı konvoyla gündeme gelen muhtardan açıklama: 'Araçlar bana ait değil'
    11:43 Çakarlı konvoyla gündeme gelen muhtardan açıklama: 'Araçlar bana ait değil'

    Pendik Velibaba Mahallesi Muhtarı Şükrü Aydemir, çakarlı lüks araçlarla yaptığı konvoyla gündeme gelmesi üzerine açıklama yaptı. Aydemir, çakarlı araçların kendisine ait olmadığını ve bununla ilgili olarak zor durumda bırakılmak istendiğini belirtti. Muhtar, hizmetleriyle anılmak istediğini vurguladı.

  • Piraziz ilçesinde hapis cezası bulunan kişi yakalandı
    11:41 Piraziz ilçesinde hapis cezası bulunan kişi yakalandı

    Giresun'un Piraziz ilçesinde dolandırıcılık suçundan 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.Y, Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. E.Y, jandarma ve adliyedeki işlemlerinin ardından Espiye L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edildi.

  • Afyonkarahisar'da Yakalanan 9 Düzensiz Göçmen Geri Gönderme Merkezine Gönderildi
    11:41 Afyonkarahisar'da Yakalanan 9 Düzensiz Göçmen Geri Gönderme Merkezine Gönderildi

    Afyonkarahisar'da polis tarafından yakalanan 9 düzensiz göçmen, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlandıktan sonra İzmir Geri Gönderme Merkezine gönderildi. Düzensiz göçmenlerin sınır dışı edilmeleri bekleniyor.

  • Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güvenlik Mahallesi'nde iftar düzenledi
    11:41 Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güvenlik Mahallesi'nde iftar düzenledi

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güvenlik Mahallesi'nde düzenlenen iftarda belediye başkanlığı görevini kutsal ve mübarek bir nöbet olarak gördüğünü söyleyerek, bu görevi kendisine veren Muratpaşalılara teşekkür etti.


Advertisement