Suriye'nin BM Elçisi: Muhalefet Türkiye'nin Talimatıyla Görüşmeden Çekildi - Son Dakika
Güncel

Suriye'nin BM Elçisi: Muhalefet Türkiye'nin Talimatıyla Görüşmeden Çekildi

Cenevre görüşmelerinin 25 Şubat'a kadar askıya alınmasının ardından konuşan Suriye'nin BM Elçisi Caferi, "Görüşmelere ara verilmedi. Muhalefet Türkiye'nin talimatıyla görüşmeden çekildi." dedi.

04.02.2016 00:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cenevre'deki görüşmelerin 25 Şubat'a ertelendiğinin açıklanmasından sonra Suriye'nin BM Elçisi Caferi, Cenevre'deki görüşmelere ara verilmediği belirtirken "Muhalefet, Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye'den aldığı talimatla görüşmelerden çekildi" ifadelerini kullandı.

Sputnik'in haberine göre, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmelerine 25 Şubat'a kadar ara verildiğini söyledi. Görüşmelere devam edilmesi için ilgili ülkelere çağrıda bulunacağını söyleyen De Mistura, hüsrana ya da hayal kırıklığına uğramış hissetmediğini ancak gerçekçi olmak zorunda olduğunu belirtti.

"YAPACAK DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR"

Uluslararası muhataplarla görüşmek için 4 Şubat'ta Londra'ya gideceğini ifade eden De Mistura, "İlk hafta görüşmelerini tamamladıktan sonra açıkça söyleyebilirim ki, yapacak daha çok işimiz var. Sadece bizim değil, tarafların da" dedi.

Cenevre'deki Suriye görüşmelerine katılan hükümet heyetinin başkanlığını yapan Suriye'nin BM Elçisi Beşar Caferi ise muhalefetin, görüşmelerden çekilmeleri yönünde Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'dan talimat aldıklarını söyledi. Caferi, BM'nin görüşmelere ara vermesinin sebebinin de böyle bir durumdan kaçınmak olduğunu savundu.

POLİTİK KAMUFLAJ

Caferi, De Mistura'yla görüşmeye girmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, "Riyad destekli muhalefetin birkaç saat önce görüşmelerden çekilmeyi talep ettiklerini biliyoruz. De Mistura'nın görüşmelere ara verildiğine yönelik açıklamasının, bu durum için yaratılmış bir politik kamuflaj" dedi.

"TÜRKİYE'NİN TALİMATIYLA GÖRÜŞMELERDEN ÇEKİLDİLER"

Suriyeli temsilci, "BM Özel Temsilcisi'nin, Riyad delegasyonunun Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye'nin talimatları altında görüşmelerden çekilmesini meşrulaştıran bu davranışı kişisel değil. Gerçeği olduğu gibi söylemedi" diye konuştu.

Yaşananların Şam yönetimi dışında herkes için başarısızlık anlamına geldiğini söyleyen Caferi, görüşmelerin devam edeceği tarih olarak belirtilen 25 Şubat'ta Cenevre'ye dönüp dönmeyeceklerinin belli olmadığını söyledi. Caferi, "Son kararı başkent verecek" dedi.

Suriye\'nin BM Elçisi: Muhalefet Türkiye\'nin Talimatıyla Görüşmeden Çekildi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Suriye'nin BM Elçisi: Muhalefet Türkiye'nin Talimatıyla Görüşmeden Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • hakkarili : biji pyd 7 19 Yanıtla
  • erbay : pyd dediginiz bir avuç terörist surusu kim kaale alır onlari 20 5 Yanıtla
  • GERÇEK : arada savaşan tek güç pyd dir ancak olursa olur yoksa boş 4 5 Yanıtla
  • Dadaş: En buyuk soz turkiyenin orda en cok multeci turkiyede valla salı verir tayyip sonda kuyrugunuz turuşur:) 7 2 Yanıtla
  • MİSAFİR: SAVAŞ BİTER ERDOANIN AİLESİ İŞİD TEN NASIL PETROL İHRAÇ EDECEK AKRABALARININ OĞLUNUN KASASINI NASIL DOLDURACAK SAVAŞ BİTERSE PETROLUN SUYUDA KESİLİR BUDA EDOĞANIN İŞENE GELEMZ MİLET SİZ DAHA NE ÖĞRENECEKSİNİZ ERDOĞAN İNSANLARIN KANI ÜZERİNDEN PARA KAZANIYOR NEDNE MUDAHALE EDİYORKİ BIRAKIN NASIL BARIŞIRSA BARIŞSINLAR 5 3 Yanıtla
  • hakkarili : pyd siz cenevre ölüdür çünkü suriyenin en büyük ikinci muhalefeti pyd dedir ikinci büyük orduya sahip dir rojavada 5 milyon kürt var bu halki pyd temsil ediyor diyer muhalifler istanbulda otellerde yaşıyor hiçbir halkı temsil etmiyorlar zaten onlarıın arkasında halk yok türk istiparatının sözleriylen hareket ediyorlar 2 6 Yanıtla
  • TURK: PYD BIR AVUC AMA EMELLERI KOTU OLAN HINLER TARAFINDAN SILAHLA GUCLENDIRILIP KULLANILIYORLAR AMERIKA RUSYA ALMANYA HEPSINI N DE ALLAH BELASINI VERSIN 4 3 Yanıtla
  • ö.hrkt: Pyd destek veren içimizdeki hainler heasaplaşma çok yakın 3 4 Yanıtla
  • vatansever mardinli: demekki hdpkk nin ve diğer orgutlerin sonu geldi inş. 3 3 Yanıtla
  • asenaa: pyd ?? hahhaha. İçinde pkkda dahil olmak üzere onun lanet olasica kollarını barındıran hiç bir problem çözüm barındıramaz. Sokun bunu beyninize. Şimdi o akıl fukarası mahlukatlar pkkyi savunacak bana. Bu kadar rahatsizsaniz Türkiyeden Türklerden defolun arkadaşım defolun ! Kurduğunuz krdstn hayali bile bizim topraklarımızdan. Zaten Türkün toprağı ancak hainin hayali olabilir. Kürtlere laf söylediğim yok kimse gereksiz saldırı yapmasın. Benimde etnik kokenim kürt fakat hamd olsun ki ülkeme aşığım. Kölesi olduğunuz parada Atatürk resmi var ve bir Türk haber sitesinde saçma yorumlar yapıyorsunuz. Acıyorum size. Rabbim akıl fikir ihsan eylesin. 2 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement