Suriye, Rus Uçağıyla İlgili İlk Açıklamasında Rusya'dan Rol Çaldı - Son Dakika
Güncel

Suriye, Rus Uçağıyla İlgili İlk Açıklamasında Rusya'dan Rol Çaldı

Suriye Enformasyon Bakanı'nın sınırda düşürülen Rus uçağıyla ilgili yaptığı açıklama, Putin'in sözlerini hatırlattı: Bu teröristleri destekleyen ülkelerin yeni bir suçudur.

24.11.2015 17:56  Güncelleme: 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye sınırında, sınır ihlali yaptığı belirtilen ve F-16'lar tarafından vurulan Su-24 tipi Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Suriye'den ilk açıklama geldi. Suriye Enformasyon Bakanı Ümran el-Zubi, uçağın düşürülmesini, "Teröristlerin ve onlara destek veren ülkelerin hanesine yazılacak yeni bir suç" sözleriyle niteledi. Bakan'ın sözleri akıllara Putin'in açıklamalarını getirdi. Sağlam müttefik olan iki ülke, benzer sözlerle Türkiye'yi hedef aldı.

TÜRKİYE'YE AĞIR SUÇLAMA

Associated Press'in haberine göre, Zubi, Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ın, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad karşıtı silahlı örgütlerin en büyük destekçilerinden olduğunu belirtti.

SURİYE RUSYA'DAN ROL ÇALIYOR

Hatırlanacağı üzere Putin de olayın ardından Türkiye'yi suçlayarak şu açıklamaları yapmıştı:

"Bu olay terörle mücadelenin ötesine geçmektedir. Elbette ki yetkililerimiz hayatlarını riske atarak teröre karşı kahramanca savaşmaktadır. Bugün olanlar, teröristlerin suç ortaklarının bizi arkamızdan bıçaklamasıydı. Bugün yaşananları başka bir biçimde tanımlayamıyorum."

Putin'in bu açıklamasından sonra Suriye'den de benzer bir açıklama gelmesi "Suriye Rusya'dan rol çalıyor." yorumlarına neden oldu.

RUS SAVAŞ UÇAĞI DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde Türk hava sahasını ihlal eden Rus Su-24 tipi savaş uçağına, devriye görevindeki 2 F-16 savaş uçağı tarafından müdahalede bulunulmuştu. Uçak, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında, Suriye toprakları içindeki Bayırbucak bölgesine düşmüştü.

Suriye, Rus Uçağıyla İlgili İlk Açıklamasında Rusya\'dan Rol Çaldı

Son Dakika Güncel Suriye, Rus Uçağıyla İlgili İlk Açıklamasında Rusya'dan Rol Çaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (31)

  • keal: erdoğan girmediyş sürece biz daha çok savasa gireriz ama şimdi türkmen düşünsün putın orda taş üstünde taş brakmaz yazık oldu 6 27 Yanıtla
  • cehalet: rezalet.akp abd ekseninde ülkeyi maceralara sürüklüyor. o uçak türkiyeyi bombalamaya gelmiyordu. niye vuruyorsun kardesim.manyakmısın. 13 19 Yanıtla Kana kan: Bizim duşurulen ve 2 tane şehit verdimiz uçakta bombalamaya gitmiyordu. 1 0
  • konyalim: göreceksiniz türkün gücünü ...... rusya da kim oluyor 19 12 Yanıtla cecenistan: size gosterecek putin ruslarin gucunu,bu sefer turklerin hepsi etek giyinecek diz cokecekler karsimizda ,,kacacak delik arayin kizil ordu geliyor 0 1
  • yakamoz: neresi ağır suçlama adamlar doğru söylüyo türkiye oradaki teröristleri destekliyo tabikidee 11 19 Yanıtla
  • diyarbekir: Bazı mallar niye vuruldu diyor biri gecenin bi vakti evine girse amaaann bişey yapmayp çıkacak mı diyeceksiniz kimse izinsiz giremez bu topraklara SAVAŞ UÇAĞIYLA. 22 3 Yanıtla
  • X-T: Vurup yıktığınız yerdeki Türkmenler teröristse eğer evet destekliyoruz.. 21 1 Yanıtla
  • Pir sultan : Bu Sefer SIZI PKK bile kurtaramaz HARAMADE akpliler isiniz Bitti zuhahahahah 3 17 Yanıtla
  • hp: ne paketi silah ver silah pkk 3 13 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement