Suriye'den Hollanda'ya Getirtilen Genç Kız - Son Dakika
Güncel

Suriye'den Hollanda'ya Getirtilen Genç Kız

Silahlı gruplar adına savaşan bir kişiyle evlenmek için gittiği Suriye'den annesinin girişimleriyle getirtilen genç kız tutuksuz yargılanacak.

25.11.2014 19:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda'da, silahlı gruplar adına savaşan biriyle evlenmek üzere Suriye'ye gittikten bir süre sonra annesinin girişimleri sonucunda ülkeye geri getirtilen Ayşe P. isimli genç kızın, tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Maastricht Mahkemesi geçen hafta Hollanda'ya dönüşünde havaalanında gözaltına alınan 19 yaşındaki genç kızın, şartlı serbest kalmasına karar verdi.

Son günlerde Hollanda'da gündemin ön sıralara yerleşen ve "terör örgütüne üye olmakla" suçlanan genç kızın, Suriye'ye, internetten tanıştığı, terör grupları adına savaşan Ömer Yılmaz isimli kişiyle evlenmek üzere gittiği belirtiliyor.

Genç kızın geçen hafta Suriye gittiği ileri sürülen annesi tarafından kurtarılarak ülkeye getirildiği duyurulmuştu.

Hollanda hükümeti, savaşmak amacıyla Ortadoğu'ya gidenleri önlemek için yoğun çaba sarf ediyor. Güvenlik birimleri şimdiye kadar Suriye ya da Irak'a gitme hazırlığında oldukları ileri sürülen çok sayıda kişinin pasaportlarına el koyarken, merkezi hükümet de yasal düzenleme üzerinde çalışıyor.

Terör gruplarına katılan veya terör eğitimi alan kişilerin vatandaşlıklarının geri alınabilmesine olanak sağlayacak yeni yasada, şiddet çağrısı ve nefret söyleminin yayılmasının önlenmesi hedefleniyor. Hükümet, yeni yasayla özellikle sosyal medyadaki şiddet ve nefret söylemlerinin takibi konusunda poliste özel bir birimin oluşturulmasını planlıyor. - Hollanda

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'den Hollanda'ya Getirtilen Genç Kız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement