Suriye'deki Muhaliflere Bombalı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki Muhaliflere Bombalı Saldırı

Suriye\'deki Muhaliflere Bombalı Saldırı

SMDK, Ahraru'ş Şam Hareketi yetkililerine düzenlenen saldırıyı kınadı.

10.09.2014 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Ahraru'ş Şam Hareketi siyasi lideri Hassan Abbud'un da aralarında bulunduğu 45 üst düzey yetkilinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.

SMDK'dan yapılan yazılı açıklamada, "Ahraru'ş Şam Hareketi lideri Hassan Abbud ve diğer üst düzey yetkililerin öldürülmesine neden olan saldırıyı kınıyoruz. Suriye halkı, özgürlük ve adalet için yoluna devam ederek, suçluları cezalandıracaktır" ifadeleri kullanıldı

Saldırının "iğrenç suç" olarak nitelendirildiği açıklamada, "Bu suçu işleyenler, Suriye halkı ve devriminin düşmanları olduklarını kanıtladılar" denildi.

Saldırıda hayatını kaybeden yetkililerin ailelerine taziye dileklerinde bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ahraru'ş Şam Hareketi lideri Abbud ve arkadaşları, Beşşar Esed rejiminin zulmüne karşı sivilleri savunmak ve onları korumak için mücadele ediyordu. Suriye'nin farklı bölgelerinde yürüttükleri askeri çalışmalarla, devrime büyük katkılarda bulundular."

İdlib'in Ram Hamdan köyünde dün düzenlenen bombalı saldırıda, Ahraru'ş Şam Hareketi yetkililerinden oluşan 45 kişi hayatını kaybetmişti.

Suriye'de savaşan silahlı muhalif grupların en güçlülerinden biri olan Ahraru'ş Şam, ülkenin kuzeybatısındaki İdlib bölgesini kontrol ediyor. Ahraru'ş Şam, sadece silahlı birlikleriyle değil, yardım ve eğitim çalışmalarıyla da ön plana çıkıyor. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki Muhaliflere Bombalı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement