Suriye'deki İlk Eğit-Donat Birliğinde Bir Şok Daha! 5 Kişi Öldü - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İlk Eğit-Donat Birliğinde Bir Şok Daha! 5 Kişi Öldü

Suriyeli muhaliflerden eğit-donat programına katılarak Suriye'ye giden ilk birlikten 8 kişi daha Nusra Cephesi tarafından alıkonuldu, 5 kişi öldü ve 16 kişi yaralandı.

31.07.2015 13:11  Güncelleme: 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriyeli muhalif savaşçılardan IŞİD ve Esad rejimine karşı koyması amacıyla eğit-donat programına katılarak Suriye içlerine giden ilk birlikten 8 kişi daha Nusra Cephesi güçleri tarafından alıkonuldu, 5 kişi öldü ve 16 kişi yaralandı.

SURİYE İŞLERİNE GEÇMEYE BAŞLADILAR

ABD ve Türkiye tarafından ortaklaşa hazırlanan eğit-donat programına katılan Suriyeli muhalif savaşçılardan 54'ü, temmuz ayı başında programı tamamladıktan sonra 13 Temmuz'da Suriye içlerine geçmeye başlamıştı.

GÜVENLİ BÖLGEYE YERLEŞTİLER

Çoğunluğu Türkmen olan söz konusu ilk grup, Suriye'nin kuzeyindeki Halep vilayetinde Azez ilçesine bağlı Malikiye beldesinde konuşlanmıştı. Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı ve IŞİD'in elindeki Soran beldesinin yakınında güvenli bir bölge olduğu için birliğin yerleşmesi için burası uygun görülmüştü.

18 KİŞİ NUSRA CEPHESİ TARAFINDAN ALIKONULDU

Geçen gün, birliğin Türkmen komutanı Albay Nedim Hasan ve yardımcısı ile emirlerindeki 18 savaşçı, Nusra Cephesi güçlerince alıkonulmuştu.

ÖSO DEVREYE GİRDİ

Birliğin serbest bırakılması için Nusra Cephesi'nin ikna edilmeye çalışıldığı, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) müzakereler için devrede olduğu ifade edilmişti.

BİRLİKTEN 5 KİŞİ ÖLDÜ, 16 YARALI VAR! 8 KİŞİ DE ELLERİNDE

Güvenilir yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, birlik ve Nusra Cephesi arasında çıkan çatışma sonucu, birlikten 5 kişi öldü, 16 kişi yaralandı ve 8 kişi daha Nusra Cephesi tarafından alıkonuldu.

KOALİSYON GÜÇERİ NUSRA CEPHESİ'Nİ DE VURDU

Koalisyon güçlerine ait insansız hava araçlarının da Nusra Cephesi'ne ait karargahlara saldırı düzenlediği ve yaralananlar olduğu bildirildi.

ABD'NİN NUSRA'YA SALDIRILARI ARTTI

Nusra Cephesi, El Kaide terör örgütü ile olan bağı sebebiyle ABD'nin terör örgütleri listesinde bulunuyor.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Eylül 2014'ten bu yana Halep ve İdlib'teki Nusra Cephesi'ne ait karargahlara aralıklarla saldırı düzenliyor. Son olarak dün koalisyon güçleri, İdlib'in kuzeyinde yer alan Akrabat köyü ile Darkuş kasabasında Nusra Cephesi'ne ait merkezleri vurmuştu.

EĞİT-DONAT PROGRAMI

Eğit-donat programı, Suriyeli muhaliflerin temel askeri yeteneklerini ve organizasyon kabiliyetlerini artırarak, kendilerini ve ellerindeki bölgeleri daha iyi koruyabilmelerini, terör örgütü DAEŞ'in zayıflatılmasını ve nihayetinde yenilgiye uğratılmasını hedefliyor. Türkiye, programın hedeflerinden birinin de muhaliflerin Esed rejimine karşı koyulması olduğunu vurgulamıştı.

Programın Türkiye ayağıyla ilgili mutabakat, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass tarafından 19 Şubat'ta Ankara'da imzalanmıştı.

Suriye\'deki İlk Eğit-Donat Birliğinde Bir Şok Daha! 5 Kişi Öldü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İlk Eğit-Donat Birliğinde Bir Şok Daha! 5 Kişi Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • Zayen: Tc nin bütün hamleleri fiyasko olacak! Pişman olduğunda iş işten geçmiş olacak 74 88 Yanıtla
  • Gariban Türk askeri: Türkiye kendi zavallı yazık askerlerini eğitmiyor bu avantajları nasıl eğitsin 58 24 Yanıtla
  • london: gotumle gulesim var :))))) 64 4 Yanıtla
  • Ahmet: yasasin ypg ve cesur savascilari 38 28 Yanıtla
  • Delete: Herhalde girip bağırıyorlar şehitler Ölmez vatan bölünmez el nusrada küfür sanıp sıkmış 57 7 Yanıtla
  • adanalı: Ypg ypj dışında kimse baş edemez bu Müslüman kılığına girmiş kafirlerle 31 17 Yanıtla
  • sizi halen sevmeye calisan bir kürd..: Ahhaaa..keyfim hoş oldu.... 32 9 Yanıtla
  • robar: turkmen kim ki eline silah verip savastiriyorsunuz?irakta-suriyede isidden karilarini birakip kactilar,suan telaferde satiliyorlar 40 0 Yanıtla
  • D I L B I R İ N: türkiyenin eğittiği cahiller ;)))) 29 5 Yanıtla
  • Adalet: Analar aglasin yuvalar yikilsin. devlette guc, iktidar ve buyukluk desin. olenler geri gelecekmi, getireceklermi. hicbir sey onlari geri getiremez. aglamaya devam bu sorunun cozulecegi yok... 32 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı
    20:29 Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak programı kapsamında yaptığı ziyaretlerde, doğal gaz arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bayraktar, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırmak için yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını ve birkaç hafta içinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv beklentilerinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak adına yenilenebilir enerji yatırımlarının önemine vurgu yaptı.

  • Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı
    20:26 Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı

    Banu Parlak, borçlu olduğu bir dosyayla ilgili gittiği Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı. Adliyeyi birbirine kattan Parlak, savcı tarafından ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Banu Parlak'ın köpeği, komşusunun köpeğini parçalayarak öldürmüştü.

  • Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu
    20:25 Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen iftarda koruyucu ailelerle bir araya geldi. Programda konuşan Vali Köşger, Adana'nın koruyucu aile sıralamasında 4. olduğunu belirterek, çocuklara sahip çıkmanın önemini vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de programa katıldı.

  • Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu
    20:23 Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

    Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Hatay'da düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi. Yılmaz, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker dağıttı. Konuşmasında, depremzedelere desteklerinin devam edeceğini belirten Yılmaz, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurguladı.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement