Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Suriye\'deki İç Savaş

Esed güçlerinin operasyonlarında 42 kişi öldü IŞİD, yerleştirdiği patlayıcılarla Halep'teki Davud Peygamberin türbesini yıktı.

19.08.2014 00:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflerin denetimindeki bölgelere kara ve havadan düzenlediği saldırılarda 42 kişi öldü.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, Esed güçlerinin yönetim karşıtlarının kontrolünde olan bölgelere havadan varil bombasıyla karadan havan topu ve yerden yere atılan füzelerle saldırması sonucunda başkent Şam'ın banliyölerinde 14, Halep'te 9, Dera'da 8, Rakka, Hama ve Deyru'z Zor kentinde 3'er, Haseke ve Lazkiye'de de birer olmak üzere 42 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

-IŞİD, türbe yıktı

Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), Halep'in kuzeyindeki Dubeyk köyünde bulunan Davud Peygamber türbesini, yerleştirdiği patlayıcılarla yıktığı kaydedildi.

Patlayıcılarla tam olarak yıkılmayan türbenin daha sonra iş makineleriyle yerle bir edildiği ifade edilen açıklamada, IŞİD'in bölgede daha önce birçok türbe ve mezara zarar verdiği dile getirildi.

Açıklamada ayrıca, Haseke kenti kırsalında IŞİD ile PYD güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ve IŞİD güçlerinin kent çevresinde bazı köylerin kontrolünü sağladığı vurgulandı.

Halep'in kuzey kesimleri, Haseke kırsalı ile Deyru'z Zor bölgesinde IŞİD ile silahlı muhalifler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı aktarılan açıklamada, silahlı muhaliflerin Halep'in Azez ilçesine bağlı Hor Klis köyü yakınlarında çok sayıda IŞİD militanını öldürdüğünün altı çizildi. - Halep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement