Suriye'de İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'de İç Savaş

İnsan Hakları İzleme Örgütü Ortadoğu ve Kuzey Afrika Sorumlusu Huri: "Esed, genel affı ilan etmesiyle birçok tutuklu ve aileye umut verdi.

18.07.2014 20:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'deki iç savaşa ilişkin çalışma yapan bazı uluslararası insan hakları kuruluşları, Devlet Başkanı Beşşar Esed'in, "9 Haziran 2014 tarihinden önce işlenen suçlar için ilan ettiği genel affın" gerçekçi olmadığını savundu.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) ve İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün de (HRW) aralarında bulunduğu 12 insan hakları kuruluşundan yapılan ortak açıklamada, af ilanının üzerinden bir aydan fazla süre geçmesine rağmen hapishanelerdeki onlarca insan hakları savunucusu ve basın mensubunun serbest bırakılmadığı belirtildi.

Açıklamada, HRW'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika Sorumlusu Nedim Huri'nin, "Esed, genel affı ilan etmesiyle birçok tutuklu ve aileye umut verdi. Ancak birkaç hafta geçmesine rağmen genel affın bir sonuç vermemesi hayal kırıklığı yaşattı" ifadelerine yer verildi.

Esed'in, genel af konusunda ciddi olmadığını savunan Huri, "Esed bu konuda ciddiyse hapishanelerdeki tutukluların durumunu incelemek üzere bağımsız denetleyicilere izin versin. Esed hapishanelerinde kaç tutuklunun bulunduğu ve nelerle suçlandıkları tespit edilsin. Aksi halde Esed, sahte afla birilerini serbest bırakırken yerlerine başka barışçıları tutuklayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Esed, 9 Haziran'dan bugüne kadar işlenen suçlar için genel affı öngören 2014/22 sayılı yasama kararını onayladığını duyurmuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement