Sur'daki Terör Saldırıları Aileleri Mağdur Etti - Son Dakika
Güncel

Sur'daki Terör Saldırıları Aileleri Mağdur Etti

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları dolayısıyla mağdur olan aileler, evlerinden ayrılıyor.

28.01.2016 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları dolayısıyla mağdur olan aileler, evlerinden ayrılıyor.

Teröristlerce kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların imha edilmesi amacıyla ilçede 11 Aralık'tan bu yana sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz, Savaş ile yasağa dün dahil edilen Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahallelerinde operasyonlar sürüyor.

Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahallelerindeki evlerinden dün terör örgütünün baskıları sonucu ayrılarak, yasağın uygulanmadığı İskenderpaşa Mahallesi'ndeki yakınlarının yanına sığınan vatandaşlar, alabildikleri eşyalarla merkezdeki diğer ilçelere gitti.

Yasak olmayan mahallelerdeki vatandaşlar da ayrılıyor

Öte yandan, sokağa çıkma yasağının bulunmadığı İskenderpaşa, Camikebir ve Caminebi mahallelerinde oturan aileler de yaşadıkları tedirginlikten dolayı evlerinden ayrılmaya başladı.

"Biz hendek istemiyoruz"

Terör mağdurlarından H.G, kendisinin daha önce ikamet ettiği Dabanoğlu Mahallesi'nden hiçbir eşyasını alamadan göç etmek zorunda kaldığını belirterek, şimdi de İskenderpaşa Mahallesi'nde oturan arkadaşının evini taşımasına yardımcı olduğunu söyledi.

Sur'da kalan akrabalarının tamamının evlerinden ayrılmak zorunda kaldığını dile getirerek teröristlere tepki gösteren H.G, "Hendek kazılmazsa, bomba koyulmazsa devlet niye bunu yapsın? Evimizi yıkıyorlar. Biz hendek istemiyoruz. Evim ve işim gitti, ailem dağıldı" dedi.

"Güçlükle alabildiğim evimin çevresine bomba yerleştirmişler"

D.A ise terör örgütünün kendilerini mağdur etmesine tepki göstererek, "Güçlükle alabildiğim evimin çevresine bomba yerleştirmişler. Evimi bırakıp, kaçmak zorunda kaldım. Allah bırakmasın. Biz fakiriz kardeşim. Açız ve sokaklardayız" diye konuştu.

Alipaşa Mahallesi'ndeki evinden tek bir eşyasını bile alamadan çıktığını vurgulayan E.D, Kürtçe yaptığı konuşmada, sokakta kaldığını, acilen barınacak bir eve ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Mahalleden ayrılışı sırasında bir vatandaş, sokağa çıkma yasağı uygulaması nedeniyle Valilik kararını eleştiren gruba tepki göstererek, "Oradaki kişilere de 'sizin ne işiniz var sokaklarda, insanları ezdiriyor sunuz?' diye sorun. Geliyor evimin yanında hendek kazıyor, bomba tuzaklıyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sur'daki Terör Saldırıları Aileleri Mağdur Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement