Sur'daki Terör Saldırıları - Son Dakika
Güncel

Sur'daki Terör Saldırıları

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristler tarafından atılan roketatar mermisinin isabet ettiği değerlendirilen evde eltisi ölen kadın, sırtında yanıklara neden olan saldırının acı izlerini taşıyor.

29.01.2016 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristler tarafından atılan roketatar mermisinin isabet ettiği değerlendirilen evde eltisi ölen kadın, sırtında yanıklara neden olan saldırının acı izlerini taşıyor.

İlçede terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların imha edilmesi amacıyla 11 Aralık'tan bu yana sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş ile bunlara dahil edilen Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahallelerinde operasyonlar sürüyor.

Sur'da 3 Ocak'ta yaşanan olayda eltisi Melek Alpaydıncı ölen 51 yaşındaki N.A, olayın etkisinden kurtulamıyor. Acılı kadın, hastaneden taburcu olmasına rağmen sırtındaki yanıklar nedeniyle düzenli olarak hastaneye giderek pansuman yaptırıyor.

N.A, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sur ilçesindeki terör saldırıları nedeniyle sokağa çıkma yasağı ve operasyonların olmadığı İskenderpaşa Mahallesi Küçük Aktar Sokak'taki ağabeyinin yanına gittiğini, 67 gün kaldıkları evin ise saldırı sonucu tamamen yandığını söyledi.

Eltisiyle kahvaltı yaptığı sırada olayın yaşandığını anlatan N.A, "Yanımızda 3 çocuk vardı. Birden sırtımda bir yanma hissettim ve yüz üstü düştüm. Ne olduğunu görmedim. Hepimiz ayrı bir yere savrulmuşuz. Hastanede gözümü açtım. Eltimin hayatını kaybettiğini öğrendim" diye konuştu.

N.A, roketatar mermisi isabet ettiği değerlendirilen ağabeyinin evinin yandığını, geride hiçbir şeyin kalmadığını dile getirerek, "Sur'da her şeyimiz yok oldu. Evlerimizden hiçbir şey alamadan kaçtık, sadece Kur'anlarımı kurtarabildik. Kaymakamlık bizi destek oldu, her türlü ihtiyacımızı karşılıyorlar. Saldırının ardından ise halen tedavim sürüyor, pansuman için 24 gündür hastaneye gidip geliyorum. Allah bu ateşe bir su döksün" ifadesini kullandı.

Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ve operasyonların olmadığı İskenderpaşa Mahallesi Küçük Aktar Sokak'taki bir ikamette 3 Ocak'ta yapılan saldırıda Melek Apaydın hayatını kaybetmiş, bir kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sur'daki Terör Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bilecik'te Trabzon hurma fidanı dağıtıldı
    14:43 Bilecik'te Trabzon hurma fidanı dağıtıldı

    Bayırköy Belediye Başkanı Aykut Dilsiz, belediyenin destekleri ile atıl vaziyette bulunan beldenin verimli sulak arazilerinin yeniden canlanmaya başladığını belirterek Trabzon hurma fidanlarının dağıtıldığını açıkladı.

  • Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılında binlerce ziyaretçi Gelibolu'yu ziyaret ediyor
    14:42 Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılında binlerce ziyaretçi Gelibolu'yu ziyaret ediyor

    Gelibolu Yarımadası, Çanakkale Kara Savaşları'nın 109'uncu yılı dolayısıyla düzenlenecek törenler öncesi binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Tarihi mekanlar, öğrenci grupları ve belediyelerin düzenlediği gezilerle ziyaret ediliyor. Ziyaretçiler, yağmura rağmen minnet duygularıyla anıtları gezerek atalarını yad ediyor.

  • CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi
    14:38 CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi

    CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, TBMM'de kabul edilen Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda yapılan değişiklikleri eleştirerek, turizm sektörünün taleplerini ciddiye almayan iktidar anlayışını eleştirdi. Özcan, turizm gelirinin artırılması ve sektörün desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kanunda yapılan düzenlemelerin Anayasa'ya ve dernek kurma özgürlüğüne aykırı olduğunu belirtti ve Cumhurbaşkanına hakaret suçunun turizmle ilgili bir kanunda yer almasını eleştirdi. Özcan ayrıca, yeni düzenleme ile Türkçe rehberlik adı altında yabancı dil şartının kaldırılmasının rehberlerin ücretlerinin düşmesine neden olacağını ifade etti.

  • Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi
    14:36 Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi

    Marmaris'te etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına sonucunda oluşan hortum, Marmaris Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bazı birimlerine hasar verdi. Belediye ekipleri, hasar tespiti yaparak çalışmalara başladı.

  • Bodrum'da meydana gelen heyelanda 2 işçi kurtarıldı
    14:34 Bodrum'da meydana gelen heyelanda 2 işçi kurtarıldı

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir inşaat alanında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 2 işçi AKUT ekipleri tarafından kurtarıldı. İşçiler, sedyeyle güvenli alana taşındıktan sonra ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

  • Bolu'nun yüksek kesimlerinde nisanda kar etkisini gösterdi
    14:30 Bolu'nun yüksek kesimlerinde nisanda kar etkisini gösterdi

    Bolu'nun Köroğlu Dağları'nın zirvesinde bulunan Kartalkaya bölgesi ile Sarıalan ve Aladağ yaylalarında sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağmur, kar yağışına dönüştü. Kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.

  • Bucak'ta Otomobil Çarpışması: 1 Ölü, 7 Yaralı
    14:30 Bucak'ta Otomobil Çarpışması: 1 Ölü, 7 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 2'si çocuk 7 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar çevre illerdeki hastanelere sevk edilirken, kaza nedeniyle yol trafiğe kapatıldı.


Advertisement