Sur'da Terör Nedeniyle Ailelerin Göçü Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Sur'da Terör Nedeniyle Ailelerin Göçü Sürüyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Göç eden vatandaşların eşyalarını taşımaları -Röportajlar Sur'da terör nedeniyle ailelerin göçü sürüyor Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları nedeniyle mağdur olan aileler, evlerinden ayrılıyor.

31.01.2016 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Göç eden vatandaşların eşyalarını taşımaları

-Röportajlar Sur'da terör nedeniyle ailelerin göçü sürüyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları nedeniyle mağdur olan aileler, evlerinden ayrılıyor.

Teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların imhası amacıyla sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz, Savaş, Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahallelerindeki operasyonlar devam ediyor.

Bu mahallelerdekiler ile sokağa çıkma yasağı olmamasına rağmen Melik Ahmet, İskenderpaşa, Camikebir ve Caminebi mahallelerinde oturan aileler de yaşadıkları tedirginlik yüzünden evlerinden ayrılıyor.

Aileler, el arabalarının yanı sıra elleriyle taşıdıkları eşyaları Sur dışında beklettikleri kamyonetlere yükleyerek göç ediyor.

"Niye bizi kullanıyorlar"

Evini terk etmek zorunda kalan S.G, teröristlerin saldırıları nedeniyle taşınmak zorunda kaldıklarını, sığındıkları evde 3 ailenin kaldığını söyledi.

S.G, şöyle konuştu:

"Korktuğumuz için ayrılıyoruz. Yazık değil mi bu halka? Olan halka oluyor. Şimdi orada çukur ve bombalar olduğu için operasyon yapılıyor. Ne yapıyorsa Kürt, Kürt'e yapıyor. Kürt'ün düşmanı da Kürt'tür, başka hiç kimse değil. Kimse demesin, 'Devlet, bizim evimizi bombalıyor' diye, böyle bir şey yok. Bomba yerleştirmeseler, kimse evinden çıkmaz."

HDP milletvekillerine tepki gösteren S.G, "Milletvekillerimiz gelsin, burada konuşsun. Niye bizi kullanıyorlar?" dedi.

35 kişi, aynı evde yaşıyor

Terör saldırıları yüzünden yaşadığı mağduriyeti anlatan M.Ç. de 35 kişi aynı evde kaldıklarını dile getirdi.

"35 kişi bir sofrada olabilir mi?" diye soran M.Ç, şunları kaydetti:

"Yerde yatıyorum. Sabah uyandığımda her tarafım buz kesiliyor. İki çocuğumun psikolojisi bozulmuş, bunların hesabını Allah soracak. Bu insanlarımıza ve Diyarbakır'a yazık değil mi?"

İskenderpaşa Mahallesi'nde bulunan evindeki eşyaları taşıyan 6 çocuk babası M.H.T de herkesin tedirginlik nedeniyle evlerinden ayrıldığını söyledi.

Büyük mağduriyet yaşadıklarına dikkati çeken M.H.T, "Eşyalarımızı topladık, arabaya attık. Kiralık ev bile bulamıyorum. Bin lira maaş alıyorum, ev kirası 800 lira. Nasıl geçineceğim?" ifadelerini kullandı.

Sur\'da Terör Nedeniyle Ailelerin Göçü Sürüyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sur'da Terör Nedeniyle Ailelerin Göçü Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement