Türkiye Kan Ağlıyor! Sur'da 1 Günde 3 Şehit - Son Dakika
Güncel

Türkiye Kan Ağlıyor! Sur'da 1 Günde 3 Şehit

Sur'da devam eden operasyonda yaralanan Uzman Çavuş Yusuf Alsancak'ın, tedavi gördüğü hastanede şehit düşmesiyle şehit sayısı 3'e yükseldi.

11.02.2016 08:22  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında dün çıkan çatışmada yaralanan ve hastaneye kaldırılan üç asker şehit oldu.

Dün şehit olan Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Osman Öz ile Adana'nın Karaisalı İlçesi nüfusuna kayıtlı 26 yaşındaki uzman onbaşı Kadir Genç'ten sonra bu sabah bir acı haber daha geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonlar sırasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu yaralanan ve hastaneye sevk edilen Uzman Çavuş Yusuf Alsancak'ın şehit olduğunu açıkladı.

"TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI"

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"10 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman bir silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

"DERİN BİR ACI VE ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ"

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

ACI HABER KIRIKKALE'DEKİ BABA EVİNE ATEŞ DÜŞÜRDÜ

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Yusuf Alsancak'ın, Kırıkkale'deki babaevinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Yenimahalle Plevne Caddesi'nde oturan Ali ve Gülseren Alsancak, oğullarının şehadet haberini askeri yetkililerden aldı. Şehidin yakınları, acı haberi alınca gözyaşlarını tutamadı.

Balkonuna Türk bayrağı asılan şehidin babaevinin önünde sağlık ekibi bekletilmeye başlandı.

6 GÜN ÖNCE DOĞUM GÜNÜYDÜ

Şehidin kuzeni Ebru Alsancak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alsancak'ın doğum gününün 5 Şubat olduğunu ve 30 yaşına girdiğini söyledi.

ANNESİNİN HEDİYELERİNİ GÖREMEDİ

Annesi Gülseren Alsancak'ın, doğum günü için oğlunun fotoğrafının bulunduğu yastık ve kupa yaptırdığını belirten Ebru Alsancak, kuzeninin bu hediyeleri göremediğini dile getirdi.

Bekar olan ve 2 yıldır Tunceli'de çalıştığı öğrenilen Alsancak'ın geçici görevle Diyarbakır'ın Sur ilçesine gittiği öğrenildi.

Şehidin cenazesinin ikindi vakti Kırıkkale'de düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmesi planlanıyor.

Cizre ve Sur'da önceki gün de operasyonlarda yaralanan 9 asker şehit düşmüştü.


Türkiye Kan Ağlıyor! Sur\'da 1 Günde 3 Şehit
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye Kan Ağlıyor! Sur'da 1 Günde 3 Şehit - Son Dakika


Advertisement