Gözaltındaki Emniyet Mensuplarının Cep Telefonları Toplandı - Son Dakika
Güncel

Gözaltındaki Emniyet Mensuplarının Cep Telefonları Toplandı

Gözaltındaki Emniyet Mensuplarının Cep Telefonları Toplandı

Başbakan'ın, gözaltına alınan polislerin ellerinde cep telefonları olmasının yasalara aykırı olduğunu söylemesi üzerine, şüpheli polislerin cep telefonları toplandı.

28.07.2014 13:27  Güncelleme: 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

22 Temmuz operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve cumartesi gecesi gözaltı süresi dolan emniyet mensuplarının cep telefonları tutanakla teslim edilmişti. Bunun üzerine dün iftar ve sahur vakitlerinde ellerinde cep telefonlarıyla görüntülenen polisler, sosyal medyada tartışma konusu olmuştu.

BAŞBAKAN SÖYLEDİ, TELEFONLAR TOPLANDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazı çıkışında konuya ilişkin yaptığı açıklamada birçok zanlının elinde cep telefonları olduğunun haberini aldığını söylemesi üzerine şüpheli emniyet mensuplarının cep telefonları toplandı.

Cep telefonlarının savcılık talimatı üzerine toplatıldığını iddia eden avukatlar, telefonların geri alınması için savcılığa başvuruda bulunacaklarını söyledi. Savcılıktan ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

AVUKATLARDAN YENİDEN BAYRAM GÖRÜŞMESİ TALEBİ

Öte yandan şüpheli avukatları, şüphelilerin 1'inci ve 2'nci derece yakınlarıyla bayram görüştürülmesi yaptırılması yönünde yeniden talepte bulunma üzere dilekçe hazırladı. Avukatlar dün de başvuruda bulunmuş ancak henüz bayram olmaması nedeniyle reddedilmişti.

Müracaat dilekçesinde, "Bu kutsal günde müvekkillerimizin 1. ve 2. derece aile yakınları ile bayram görüştürülmesi yaptırılması yönünde talepte bulunma zorunluluğu hasıl olmuş ve 27 Temmuz tarihinde savcılığımıza müracaat edilmiş ve bu talebimiz henüz bayram başlamamış olması gerekçesiyle reddedilmişti. Arz ettiğimiz şekilde tamamen insani ve kutsi bu talebin kabulüne karar verilerek müvekkillerimizin bayram görüşü yaptırılmasına karar verilmesini arz ve talep ederiz" denildi. Ancak avukatlar bayram görüşmesiyle ilgili hazırladıkları dilekçeyi teslim edecek bir savcı bulamadıklarını belirtti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gözaltındaki Emniyet Mensuplarının Cep Telefonları Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • İLYAS: NEDEN BÜTÜN TALİMATLARI BAŞBAKAN VERİYOR . ? TAYYİP BU ÜLKEDE ALİ KIRAN BAŞKASENMİ. ? NAMAZ KILAN HER POLİS FETHULLAHCIMI OLUYOR . ? 19 9 Yanıtla ilyascık: O kadar soru sormussun haberin asıl konusu olan Gözaltındaki kisilerde nasil cep telefonu oluyor bi de bunu sorsaydın keske 0 0
  • İLYAS: bırakta o işi emniyet savcılık çözsün o iş tayyipin işi degiL her şeye burnunu sokuyor 15 5 Yanıtla
  • reis: Bunlar iyi Günleriniz ey camiaaat 7 12 Yanıtla
  • Serdar: Yakında sıra pensilvanyaya gelicek 6 11 Yanıtla
  • asım: Buldum Bu amir gurubunu Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak işe başlatalım. . . . . 12 4 Yanıtla
  • KANUNU UYGULA: NORMAL BİR VATANDAŞ NEZARETE KONULURKEN ELİNDEN TELEFONU CEBİNDEN PARALARI AYAĞINDAKİ AYAKKABI BAĞCIKLARI BELİNDEKİ KEMER ALINIP EMANETE ALINIR DEMEKKİ BUNLARA ARKADAŞLARI KIYAK YAPMIŞLAR Kİ ELLERİNDEKİ TELEFONLAR ALINMAMIŞ KANUNU UYGULASALAR O ZAMAN YUKARDAN EMİR GELMEZ 9 2 Yanıtla
  • BAK ŞİMDİ OLMADI: Sıradan bir vatandaş nezarete alınırken; üzerinde mevcut çakı-çakmak-ayakkabı bağı-kemer v. . s. anında alınırken bu tutuklayanlar yapması gerekenleri madde madde tekrar (hatırlama babından )okurken mi farkına varmışlar en elverişli, en ulaşılır haberleşme aracının cep telefonu olduğuna. BENCE GÖREVİ SUİSTİMAL suçu var. Yetkililer gerçekten araştırırsa bulur NEDENİNİ. . . 8 0 Yanıtla
  • TACO: Bu ülke hukuk devleti olmak istiyorsa; gözaltı işlemleri ve yargılamanın esası ve şekli herkese eşit bir şekilde yapılmalıdır. Yok o askermiş yok bu polismiş, yok öteki hakim savcıymış yok beriki müsteşar genel müdürmüş. . . eeee geriye kim kaldı üreten vergisini veren vatandaş Ahmet efendi. . . 5 0 Yanıtla

Advertisement