Sungurlu'da Arge Desteği Meyvesini Verdi - Son Dakika
Güncel

Sungurlu'da Arge Desteği Meyvesini Verdi

SCMS Makine firması ahşap kapı ve kapak imalatında çığır açacak buluşunu KOSGEB desteği ile geliştirdi.

28.08.2014 14:30  Güncelleme: 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sungurluda faaliyet gösteren firma mobilya sektöründe faaliyet gösteriyor. İşletme yetkilisi Mustafa ATALAY ahşap kapı ve kapak imalatında çığır açacak buluşunu KOSGEB desteği ile geliştirmiş ve hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyor.

KOSGEB'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren firma yetkilisi Mustafa ATALAY, "gelişmiş teknolojiden faydalanarak Türkiye'de muadili olmayan ve mobilya sektöründe kapı ve kapak imalatında kullanılacak yeni bir makineyi KOSGEB ARGE desteği kapsamında hazırladığımız proje ile geliştirdik. Mobilya sektöründe oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olan makine, CNC kontrollüdür. Ülkemizde masif kapı ve kapak imalatında kullanılan frezelerin tümü manuel niteliktedir ve kalifiye iş gücü gerektirmektedir. Söz konusu CNC makinemiz üretimin daha hızlı, pratik ve kaliteli olmasını sağlamakta ve iş verimliliğini artırmaktadır. Bunun yanında makine kalifiye iş gücüne bağımlılığı ortadan kaldırmakta ve işi vasıfsız bir çalışan tarafından dahi yapılabilir kılmaktadır. Şu anda makinemizin CE işaretleme ve patent prosedürlerini yürütmekteyiz. Her aşamada olduğu gibi bu aşamada da KOSGEB yanımızda ve bizi maddi manevi destekliyor." dedi. Ayrıca dönemin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olan, şimdi ise Sungurlu Belediye Başkanı olan Abdülkadir ŞAHİNER ve Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası Başkanı Alaaddin KAYAER' inde yakın desteğini gördüğünü belirten ATALAY yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Firmada incelemelerde bulunan KOSGEB Müdürü End.Müh.Ahmet DURSUNOĞLU, "Her şey Mustafa Beyin fikrini bize anlatmasıyla başladı. Kendisine ve fikrine inandık ve bugün o fikrin uygulamaya yansıdığını, teknolojiye dönüştüğünü ve KOSGEB ARGE İnovasyon desteğinin bir meyvesini daha verdiğini burada görüyoruz. CNC sistemli ve çok daha hızlı olan makine ile ahşap kapı ve kapak profillerinin işlenmesinde otomasyon sağlanmış oldu. Bu çerçevede Full Otomatik Lcd monitör kontrollü ve 205 cm ye kadar ahşap işleme kapasitesi olan makineyi geliştirmeyi başardılar. Bu sebeple, verilen desteği layığıyla kullanarak sanayimize böyle bir ürünü kazandırdığı için SCMS Makine firması sahibi Sn.Mustafa ATALAY'ı başarılı çalışmalarından dolayı kutluyor ve Çorum'lu tüm sanayicilerimizi, iş adamlarımızı ve girişimcilerimizi KOSGEB ARGE desteğini kullanmaya davet ediyorum."dedi.

Bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip KOBİ ve girişimcilere destek olmak amacıyla KOSGEB tarafından uygulanan AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Desteğinin önemine değinen KOSGEB Müdürü DURSUNOĞLU, prototip ürün geliştirilmesi ve geliştirilen prototipin seri imalatı için KOSGEB'in toplamda 1.000.000 TL. ye kadar destek verebildiğini ve bu konuda detaylı bilginin http://www.kosgeb.gov.tr/Pages/UI/Destekler.aspx?ref=6 adresinden yada bizzat KOSGEB Müdürlüğüne gelinerek sağlanabileceğini sözlerine ekledi.

Ziyarette hazır bulunan Sungurlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Ziya ÜNSAL'da başarılı çalışmalarından dolayı SCMS Makine firması sahibi Mustafa ATALAY'ı kutladı. KOSGEB Desteklerinin etkin kullanılması gerektiğini vurgulayan ÜNSAL, geliştirilen teknolojiyi önemsediklerini ve öğrencilerine örnek olarak gösterdiklerini ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sungurlu'da Arge Desteği Meyvesini Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.


Advertisement